Görüş Bildir
Haberler
Miraç Kandili'nde Yapılacak İbadetler Nelerdir? Miraç Kandili Ne Zaman, Hangi Gün İdrak Edilecek?

Miraç Kandili'nde Yapılacak İbadetler Nelerdir? Miraç Kandili Ne Zaman, Hangi Gün İdrak Edilecek?

Kandil günleriyle ilgili araştırmalar çoğalmış durumda. Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimini araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan Üç Aylar sebebiyle vatandaşlar kandil günlerini de öğrenmek istiyor. Kandil günleri, Hicri takvime göre hesaplandığı için her yıl tarihleri değişiyor. Peki, Miraç Kandili ne zaman, hangi gün olacak? Miraç Kandili’nin önemi nedir? İşte Miraç Kandili ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müslümanlar, Kandil Günleri’ni öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Kandil günlerinde, büyükler hatırlanıyor ve Allah rızası için ibadetlerini yapıyor. İşte 2022 Miraç Kandili’nin idrak edileceği gün…

Miraç Kandili Ne Zaman?

Miraç Kandili Ne Zaman?

Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği geceyi temsilen İslam dininin hakim olduğu toplumlarda her yıl Recep ayının 26. gecesi Miraç kandili olarak kutlanıyor. Miraç kandili bu sene 27 Şubat Pazar akşamı kutlanacak.

Miraç Kandili Neden Önemli?

Miraç Kandili Neden Önemli?

Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed'in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir. Rivayetler; İslam dini peygamberi Hz. Muhammed'in kalbinin temizlenmesi, Burak ve Cebrail eşliğinde Mescid-i Aksa'ya gidiş (isra), Burak'ı bağlayıp peygamberlere namaz kıldırma, muallak taşından göğe yükselme, Allah ile konuşmalar, gök katlarında diğer peygamberler ile diyaloglar, cennet ve cehennemi görme ve geri dönme gibi bölümlerden oluşur.

Miraç Kandili’nde Yapılacak İbadetler Nelerdir?

Miraç Kandili’nde Yapılacak İbadetler Nelerdir?

Miraç Gecesi: Receb ayinin 27.nci gecesidir. Yatsi namazindan sonra 12 rek'at namaz kilinir. 2 rek'atte bir selâm verilir. Her rek'atte 1 Fâtiha-i Serîfe, 10 Ihlâs-i Serîf okunur. Namazdan sonra; 100 defa”Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim” 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunur.

Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

2022 Dini Günler Takvimi

2022 Dini Günler Takvimi

3 Şubat PERŞEMBE: REGAİB KANDİLİ

27 Şubat PAZAR: MİRAC KANDİLİ

17 Mart PERŞEMBE: BERAT KANDİLİ

2 Nisan CUMARTESİ: RAMAZAN BAŞLANGICI

27 Nisan ÇARŞAMBA: KADİR GECESİ

1 Mayıs PAZAR: AREFE

2 Mayıs PAZARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

3 Mayıs SALI: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

4 Mayıs ÇARŞAMBA: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

8 Temmuz CUMA: AREFE

9 Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

10 Temmuz PAZAR: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

11 Temmuz PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

12 Temmuz SALI: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

30 Temmuz CUMARTESİ: HİCRİ YILBAŞI

8 Ağustos PAZARTESİ AŞURE GÜNÜ

7 Ekim CUMA: MEVLİD KANDİLİ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın