Görüş Bildir
Haberler
Minimalist Teknikle Oluşturduğu "Particles" Tarzı ile Dikkat Çeken Dövme Sanatçısı Tahir Tokmak'ı Tanıyoruz

Minimalist Teknikle Oluşturduğu "Particles" Tarzı ile Dikkat Çeken Dövme Sanatçısı Tahir Tokmak'ı Tanıyoruz

Dövme sanatını Ankara'da icra eden Tahir Tokmak'ın ağzından kendi geliştirdiği teknikteki dövmeleri ve kendisini dinliyoruz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Particles', insanlara doğrudan dokunan anları, hatıraları soyutlaştırarak kendi tarzımla yorumladığım mikro-realist türündeki dövme tasarımlarıma verdiğim isim.

Hem ülkemizde hem dünyanın çeşitli yerlerinde artık insanlar beni ve dövmelerimi bu isimle tanımaya başladı.

Marmaris’te büyüdüm, çocukluğumdan beri resim ve çizim yapmama rağmen dövmeler benim ilk aşkımdı. 9 yaşından beri dövme tasarımları yapıyorum, dövme stüdyolarında bulunuyorum, kendi kendimi geliştirerek uzun seneler içinde kendi tekniğimi yaratmış oldum.

Şu an Ankara’da, kendi stüdyomda, üst düzey tasarımlar, dövmeler yapan 7 sanatçı arkadaşımla birlikte, #tattoo'da işlerime devam ediyorum.

Bu yıl Belçika’da yayımlanan ‘Dünya’nın en iyi mikro-realist dövme sanatçıları’ kitabında ‘particles’ tasarımlarımla yer aldım.

Dövmelerimin karakteristik özellikleri; minimalist bir tarzın, parlak renklerle ve çok küçük, gerçekçi detaylarla canlı bir kompozisyonda bir araya gelmesi diyebiliriz.

Tasarımları ortaya çıkarırken ,insanların unutulmaz bir ana ait fotoğraf seçmelerini istiyorum. Sonrasında çok somut olan bu kareden bazı gerçekçi kesitler alarak, onları bazı geometrik imgeler yardımıyla daha soyut hale getirerek tekrar yorumluyorum.

Ortaya çok somut olan bir andan daha soyut bir tasarım çıkartmış oluyorum, bu da insanların hoşuna giden bir yorum oluyor. Böylece dövmeler, sahipleri için, anıları taşımanın ötesinde, hatıraların canlı bir göstergesi haline geliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunlar genellikle aileleriyle birlikte çekildikleri çocukluk fotoğrafları, hatırladıkları güzel bir güne ait, kaybettikleri bazı sevdiklerinin anısına ait ya da onları hatırlatacak başka bir kareye ait fotoğraflar oluyor.

Bunlarla birlikte bazı hatıralarını, unutmak istemedikleri anlarla eşleştirdikleri bazı albüm kapaklarını, film karelerini, tabloları da tercih edebiliyorlar. Onlar üzerinden de yine birlikte, bir ‘particles’ tasarımı oluşturabiliyoruz.

Bu fotoğrafların içinden genelde fotoğraftakilerin birbirlerine dokundukları, temas ettikleri yerlerden doğrudan kesitler almakla beraber, bazen annenin saçlarını içi dolu tek bir yuvarlakla, babanın çocuğuna sarılışını tek bir çizgiyle, onlar için çok özel olan bir objeden aldığım dokuyla ya da aralarındaki bağı göstermek için kullandığım geometrik bir şekille birleştiriyorum.

Hayat, anılarla şekillenir. Unutulmaz anlar, dokunaklı hatıralar insanların ruhlarında iz bırakır ve zamanla kaybolmaz.

İnsanların hikayelerine ait dövmeler yapmayı, bu hikayeleri dinlemeyi ve bir şekilde içine girebilip bir parçası olmayı çok büyülü buluyorum. Yaşanmış anlardan geriye kalan izler beni heyecanlandırıyor.

İnsanların ruhlarında iz bırakan anılara hayat veren bu dövmeler, particles ile gerçeklik ve soyutlama arasında büyülü bir köprü kuruyor.

Ve bir fotoğrafı yaşanır kılmak beni mutlu hissettiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın