Görüş Bildir
Haberler
Mide Bulantısına Ne İyi Gelir? Mide Bulantısına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir? Mide Bulantısına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Müge Kakşi
12.08.2021 - 10:40

Mide bulantısı tek başına bir hastalık olmamakla birlikte daha çok bağırsaklarla ilgili hastalıkların belirtisi olarak meydana gelebiliyor. Ayrıca mide bulantısı kimi zaman üşütme ve psikolojik stres gibi faktörlerden dolayı da ortaya çıkabiliyor. Oldukça rahatsız edici bu durum kişinin yaşam kalitesini düşürerek beraberinde iştahsızlık ve halsizlik gibi belirtiler getirebiliyor. Peki, mide bulantısına ne iyi gelir? Sık sık karşılaşabileceğimiz mide bulantısına iyi gelen besinleri haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatı boyunca pek çok insan birçok kez mide bulantısıyla karşılaşmıştır. Karnın üst bölgesinde meydana gelen mide bulantısı oldukça rahatsız edici bir durum olmakla birlikte kimi zaman kusma ile sonuçlanabilir. Mide bulantısına hastalıkların neden olabileceği gibi bir hastalığa bağlı olmadan stres gibi faktörlerde mide bulantısı yapabilir. Bu gibi durumlarda tüketeceğimiz bazı besinler mide bulantısıyla başa çıkmamızı kolaylaştırır. Peki mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte detaylar...

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Hastalık belirtisi olabileceği gibi psikolojik, hava değişimi veya regl dönemi gibi durumlarda da ortaya çıkabilen mide bulantısı genellikle geçici bir durumdur. Bu gibi durumlarda mide bulantısını yediğimiz besinlerle de rahatlatabilmemiz mümkündür. Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler arasında şunları sayabiliriz;

  • Sindirim sistemi bozukluklarına bire bir olan zencefil bu gibi durumların beraberinde getirdiği mide bulantısına da oldukça iyi gelir. Özellikle taze zencefilin kaynatılıp içilmesi sonucu kısa sürede mide bulantınızı hafifletecektir.

  • Rezene ve papatya çayı da birçok rahatsızlıkta kullanıldığı gibi mide bulantısında da oldukça etkili. Ilık bir şekilde tüketilirken içine tatlandırmak için bal tercih ederseniz mide bulantınıza iyi gelecektir.

  • Geçmişten beri mide bulantısı için kullanılan bir diğer yöntem ise nane limondur. Kaynatılan nanenin içerisine limon dilimlenerek bir süre beklendikten sonra ılık bir şekilde tüketilebilir.

  • Fazla yemek yemek ve alkol tüketimi sonucu yaşanan mide bulantılarında temiz havada derin ve düzenli nefes almakta mide bulantısına iyi gelebiliyor.

Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?
  • Ayrıca mide bulantısı süresi boyunca yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Aksi halde midenizi daha çok bulandırır.

  • Kolonya koklamak mide bulantısına iyi gelebilir. 

  • Mideyi aşırı zorlayacak yiyecekler yenmemeli ve mide doldurulmamalıdır. 

  • Her rahatsızlıkta olduğu gibi mide bulantısında da su tüketimine önem verilmeli fakat aşırıya kaçılmamalıdır.

  • Ayrıca özellikle doğal yoğurt tüketmek midenizi ferahlatırken bağırsaklarla ilgili mide bulantısında da bağırsakları da iyi gelecektir. 

  • Tuzlu kraker veya bisküvi mide bulantınızı bastırabilir.

  • Muz'da mide bulantısına iyi gelen besinler arasında yer almaktadır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın