Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Windows Media Center'ın Fişini Çekiyor

Microsoft Windows Media Center'ın Fişini Çekiyor

ATKN
03.05.2015 - 22:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft, Windows işletim sistemlerinde medya ve eğlence merkezi olarak görev yapan Windows Media Center yazılımının geliştirilmesini sonlandırdı. Windows 10 sürümünde WMC yer almayacak.

Geçtiğimiz hafta Birleşik Devletler'in San Francisco kentinde gerçekleşen geliştirici konferansı BUILD 2015'te gelecek Windows sürümü Windows 10'un detayları ortaya çıkmaya başladı. Etkinlik kapsamında Windows 10 ve yeni yazılımlar hakkında resmi bilgiler verilirken, bazı 'kayıt dışı bilgiler' de paylaşıldı.

Windows 10 ile uyumlu değil

PC World sitesinin haberi de Microsoft tarafından resmen doğrulanmayan ancak BUILD kulislerinde şirkete yakın kaynaklar tarafından dile getirilenbir iddia. İddialara göre, Windows işletim sistemlerinin medya ve eğlence merkezi Windows Media Center yazılımı yeni Windows 10 sürümünde yer almayacak. Windows 10 öncesi sürümlerden yeni işletim sistemine ücretsiz güncelleme yapan kullanıcılar, mevcut Windows Media Center yazılımına da veda etmiş olacak.

Güncelleme öncesi uyarı

Şirketin Windows Media Player yerine Windows 10 için geliştirdiği bir yazılım da henüz bulunmuyor. Bu nedenle, mevcut Windows sürümlerinden Windows 10'a güncelleme yapan kullanıcılara, güncelleme sonrası Windows Media Center yazılımının kaldırılacağı ve yeni işletim sistemi ile uyumlu olmadığı bilgilendirmesi kurulum sırasında yapılıyor. Bakalım Microsoft WMC yerine alternatif bir yazılımı Windows 10 için sunacak mı?

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın