Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Rafa Kaldırdığı Akıllı Saati: Moonraker

Microsoft'un Rafa Kaldırdığı Akıllı Saati: Moonraker

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nokia'nın bir süre önce geliştirdiği, ancak Microsoft'un planlarında yer bulamayan cihaz, göründü.

Akıllı saat yapmamanın neredeyse bir ayıp kabul edildiği şu dönemde her telefon üreticisinin, giyilebilir teknolojilere bir şekilde elini attığını görmekteyiz. Nokia'nın bu işle ilgilenmediğini düşündüyseniz, durun çünkü firmanın Microsoft tarafından satın alınmadan önce kendi akıllı saatini geliştirdiği ortaya çıktı.

Microsoft'tan Pei-Chi Hsieh tarafından Tumblr'da yayınlanan (ardından kaldırılan) ve daha sonra Twitter'da Evan Blass (@evleaks) keşfedilerek paylaşılan fotoğraflar, Nokia'nın akıllı saatinin çizimlerini gözler önüne serdi. Çizimlerin konsept olmadığını, son kullanıcıya tanıtım için oluşturulduğunu söylemekte fayda var.

Moonraker adındaki akıllı saatin piyasaya sürülmeye çok yaklaştığı, hatta Nokia'nın cihazın prototiplerini MWC 2014'te bir grup kişiye gösterdiği söyleniyor. Lumia 930'la beraber tanıtılması beklenen saatin, Microsoft'un Nokia'yı satın almasıyla birlikte Microsoft tarafından iptal edildiği söylenmekte. Microsoft'un böyle bir karar vermesinin arkasında, kendi geliştirdiği giyilebilir cihaz Band'ın daha iyi olduğunu düşünmesi yatıyor.

Yine de Nokia'nın saate bir dizi ilginç özellik eklemek istediği anlaşılıyor. Moonraker eğer gerçek olsaydı, örneğin kolumuzu kaldırıp yüzümüze yaklaştırarak gelen mesajları okuyabilecek, kolumuzu indirerek ekranı kapatabilecektik. Saat eğer gerçeğe dönüşseydi, Facebook ve MixRadio entegrasyonuyla gelecek, telefon kameranızı uzaktan kontrol etmenize izin verecekti.

Chip

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0