Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Klavye Firması SwiftKey'i Satın Aldı

Microsoft Klavye Firması SwiftKey'i Satın Aldı

Batuhan
04.02.2016 - 13:03

Microsoft’un Londra merkezli girişim firması SwiftKey’i neden satın aldığı kolayca anlaşılabiliyor çünkü firma yüksek doğrulukta kelime tahmini yapmak için akıllı telefon klavyesini AI (yapay zekâ) teknolojisi ile geliştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Financial Times’ın raporuna göre iki şirket arasındaki anlaşma 250 milyon dolara sağlandı. Yatırımcıların kaynaklarına göre ise bu miktar Microsoft tarafından nakit olarak ödendi.

Microsoft ve SwiftKey’in geçtiğimiz birkaç aydır bu pazarlık üzerine yoğunlaştığı anlaşıldı. Ancak satın alım hakkında bugün bilgilendirilen SwiftKey çalışanları konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

SwiftKey, Octopus Yatırım, Index Yatırım’dan 21,59 milyon dolar yatırım aldı. İngiltereli ünlü yıldız Stephen Fry ise şirketin ilk melek yatırımcılarındandı.

SwiftKey klavye ve yazılım geliştirme kiti, şu an 500 milyondan fazla Android ve iOS akıllı telefonda kullanılıyor. Kullanıcılara zaman kazandıran bir teknolojiyle donatılan ve gücünü AI’dan (yapay zekâ) alan bu klavye Microsoft’un klavyesinden daha çok tercih ediliyor. Ayrıca klavyenin temelini oluşturan tahmin motoru, farklı birçok alanda da kullanılabilir.

Daha da ötesi, Microsoft’un SwiftKey kurucusu Dr. Ben Medlock (CTO), Jon Reynolds (CEO) ve diğer çalışanlarını bünyesine katması, Profesör Stephen Hawking’den bile artırılmış iletişim sistemleri projesiyle övgü almayı başarmış bir AI (yapay zekâ) geliştirme ekibini yanına alarak bu alanda elini bir hayli güçlendireceği anlamını taşıyor.

Evenmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Microsoft'a boşuna yaşlı kurt demiyorlar. Çok başarılı devam eden bir projeye daha el attı. Ben de SwiftKey kullanıyorum. Yedek almakta fayda var.

feyk

hemen yedegini al. microsoftun elinde ne olacagi belli olmaz.