Görüş Bildir
Haberler
MHP, Türkeş'in Ailesine Karşı Yeni Bir Vakıf Kuruyor: 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi'

MHP, Türkeş'in Ailesine Karşı Yeni Bir Vakıf Kuruyor: 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi'

Yasin Arslan
05.12.2021 - 16:14 Son Güncelleme: 05.12.2021 - 17:21

MHP, Alparslan Türkeş’in adını taşıyan bir vakıf kuracağını açıkladı. Partinin açıklamasında “Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanılmasına müsaade edilmeyecektir” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP, geçtiğimiz günlerde yaşanan kavganın ardından, kurucusu “Alparslan Türkeş’in siyasi mirası” ilgili harekete geçti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yapılan açıklamada, kısa adı TATSAV olan, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adlı bir vakfın kurulacağı açıklandı.

Vakfı Semih Yalçın duyurdu

Yalçın tarafından paylaşılan metinde, “TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi budan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanılmasına müsaade edilmeyecektir” denildi.

MHP’nin açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP’yi de hedef alınarak, “kirli emellere alet olan bir vakıf istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın 28 Kasım’da düzenlediği “Alparslan Türkeş’i anma” etkinliğine, yaklaşık 50 kişilik MHP’li bir grup saldırmıştı. Olay sırasında çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
20
10
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Akdağ

Saçma sapan bir açıklama Türkesin ailesi varken onun adına vakıf kurmak çirkinleşmenin başka boyutu

Bozkurt

Daha leş bir açıklama olamazdı.

gülmedim

Hem suçlu hem güçlüler :D