Görüş Bildir
Haberler
MGK Sona Erdi: Suriye'de Terör Koridoruna İzin Verilmeyecek

MGK Sona Erdi: Suriye'de Terör Koridoruna İzin Verilmeyecek

Cumburbaşkanı Erdoğan başkanlığından toplanan MGK sonrası yapılan açıklamada,'PKK/PYD-YPG ve diğer terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyi ile Irak'ın Sincar bölgesindeki yapılanmalarına, gerektiğinde her türlü imkâna başvurulmak suretiyle, kesinlikle müsaade edilmeyeceği kuvvetle vurgulanmıştır.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde saat 15:00'da başlayan yılın son MGK toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü.Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Suriye'de terör koridoruna izin verilmeyeceği vurgulandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamalar şu şekilde:

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın temel hedefinin, hudut güvenliğimizin sağlanması, ülkemize yönelik saldırıların önlenmesi, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesi olduğu bir kez daha belirtilmiştir. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulanmıştır.

PKK'nın Sincar'da yapılanmasına izin verilmeyecek. Musul ve Telafer dahil demografik yapı korunmalı.'

Uluslararası topluma 'Halep' çağrısı

Uluslararası topluma 'Halep' çağrısı

MGK bildirisinde ayrıca 'Uluslararası topluma, Halep'te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda her türlü girişimde bulunma çağrısı yapılmıştır. Rejimin, hastaneler dahil, sivil hedefleri bombalamak suretiyle her yaştan pek çok masum insanın ölümüne sebep olduğu, bu durumun artık engellenmesi için derhal devreye girilmesi gereken bir 'insanlık suçu' halini aldığı belirtilmiştir.' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın