Görüş Bildir
Haberler
Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün? Diyanet’in Dini Dünler Takvimi Belli Oldu

Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün? Diyanet’in Dini Dünler Takvimi Belli Oldu

İslam aleminin en önemli günlerinden biri de kuşkusuz Mevlid Kandili. Müslümanlar, Hz. Muhammed’in doğumu sebebiyle Mevlid Kandili’ni dualar ve ibadetle geçiriyor. Hz. Muhammed'in doğduğu ay olan Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili'ne az kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılı içerisinde idrak edilecek dini günler takvimini yayınladı. Peki, Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? Mevlid kandilinde hangi ibadetler yapılır? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün?

Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün?

2021 yılı dini takvime göre Mevlid Kandili Pazar gününe denk geliyor. Mevlid Kandili bu sene 17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edilecek.

Mevlid Kandili'nde Hangi İbadetler Yapılmalıdır?

Mevlid Kandili'nde Hangi İbadetler Yapılmalıdır?

Günahların affına vesile olan Tesbih Namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'tir. Dört rekatta 300 tesbih okunmuş olur.

'Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-aziym'

Bu geceye ait bir namaz yoktur. Ancak kılınacak olan kaza ve nafile namazlarla bu gece değerlendirilmelidir.

Çokça Kuran-ı Kerim okumak, istekleri dile getirilerek çokça dua etmek önemlidir. Mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayır yoluna girme için dua etmeye bir fırsat olarak görmek gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın