Görüş Bildir
Haberler
Meteorolojiden 'Kar Yağışı' Uyarısı

Meteorolojiden 'Kar Yağışı' Uyarısı

Caner
08.04.2015 - 19:03
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç kesimleri için kar yağışı uyarısında bulundu.

ANKARA

Türkiye'nin iç kesimleri için kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Bursa'nın güneyi, Eskişehir, Çankırı'nın kuzeyi, Bolu, Karabük, Kastamonu çevreleri, Sakarya, Düzce ve Burdur'un yüksekleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları başlayacak.

Yağışların, Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Batı Karadeniz kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8, yer yer 9 (50-75 km/s, yer yer 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'de fırtına

Öte yandan, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için çok kuvvetli yağış, Bodrum-Marmaris arasında ise fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede yağışlar, sahil kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Isparta, Burdur, Antalya'nın Elmalı, Korkuteli, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'nın Fethiye ile Seydikemer ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların oluşturabileceği sel, taşkın, hortum, yıldırım, ulaşımda aksamalar, don, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmaları istendi.

Denizlerde ise Bodrum-Marmaris arasında akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlerden 6 ila 8, açıklarda 9 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Vatandaşların ve yetkililerin fırtına nedeniyle oluşabilecek olaylara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı-Hatice Özdemir

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0