Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Yerel Kuvvetli Yağışlar İçin Uyarı

Meteoroloji'den Yerel Kuvvetli Yağışlar İçin Uyarı

FreiGeist
05.06.2015 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Batı Karadeniz'in batısı, Kocaeli, Sakarya ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 dereceği artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz'in batısı, Kocaeli, Sakarya ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı  27

SAKARYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 23

EGE 

Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

İZMİR Parçalı, iç kesimleri öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu 27

MANİSA Parçalı bulutlu, doğu kesimleri öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 28

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

AKDENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Göller Yöresi ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 29

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

HATAY Parçalı bulutlu 27

KAHRAMANMARAŞ Parçalı ve az bulutlu 30

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırşehir, Aksaray ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 21

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 22

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

DOĞU ANADOLU 

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ERZURUM Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

HAKKARİ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 26

KARS Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

MALATYA Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı ve çok bulutlu 29

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu, zamanla doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 31

SİİRT Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ŞANLIURFA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 35

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusunda 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle ve akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle ve akşam saatlerinde 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege'de 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde batısı çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), öğle saatlerinden sonra doğusunda 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, öğle saatlerinden sonra doğusunda 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0