Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

FreiGeist
21.04.2015 - 08:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde beklenen yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bayburt, Bingöl, Muş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ve Hatay'ın Erzin ilçesi ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile zamanla Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinde Sinop ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bayburt, Bingöl, Muş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ve Hatay'ın Erzin ilçesi ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinde Sinop ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

EDİRNE Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 16

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve iç kesimleri ile Aydın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 12

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 18

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 18

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğu kesiminde güney yönlerden, gece saatlerinde bölgenin batı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi'nde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde doğu ilçelerinde (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan) kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 19

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 20

HATAY Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Erzin ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 21

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 11

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Sinop kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinde yüksek kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli karla karışık yağmurlu 7

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu 9

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeydoğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 9

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6

KARS Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde yerele olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz'in batısında fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), batısı sabah saatlerinde kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s); Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), sabah ve öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/saat), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğle saatlerinden sonra güneyinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'nin güneyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60km/s), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), batısında 6 ila 8 (50-70km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Doğu Akdeniz'in batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Görüş Mesafesi: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0