Görüş Bildir
Haberler
Mesut Erdinç Bayhan Kimdir? Sedat Peker’den Mesut Erdinç Bayhan İçin Rüşvet İddası

Mesut Erdinç Bayhan Kimdir? Sedat Peker’den Mesut Erdinç Bayhan İçin Rüşvet İddası

Yurt dışında bulunan ve yakın dönem Türkiye siyaseti için önemli iddialarda bulunan Sedat Peker, dün akşam saatlerinde Twitter adresinden açıklamalarda bulundu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker; “FETÖ’nün en önemli prenslerinden Burak Başlılar’ı FETÖ'den kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız. Ben inanmak istemesem de bu karar karşılığında savcıya 3 milyon dolar verdiğinizi öğrendim. Ayrıca da terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'na Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdirdiniz. Terör savcısının şirketlerinin ismi Kuzey Marmara, Kuzey İnşaat ve Bayburt Grup. Cihan Ekşi'nin, Burak Başlılar'ın ve de terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'nun HTS kayıtları incelendiğinde ilişki ağınız net olarak ortaya çıkacaktır” açıklamasında bulundu. Peker’in attığı bu tweetler sonrasında ‘Mesut Erdinç Bayhan kimdir’ sorusu gündeme geldi. 21 yıl önce asteğmen olarak görev yaptığı sırada Siirt kırsalında PKK ile yaşanan bir çatışmada yaralanan ve Mesut Erdinç Bayhan, gazi savcı olarak biliniyor. İşte Mesut Erdinç Bayhan’ın hayatından bazı bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mesut Erdinç Bayhan Kimdir?

Mesut Erdinç Bayhan Kimdir?

Mesut Erdinç Bayhan, yakın dönemde manşetleri süsleyen birçok davada görev aldı. 17 Aralık soruşturmaları sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Suçları Soruşturma Savcısı olarak atanan Mesut Erdin. Bayhan, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görevini sürdürüyor.

Bayhan, 2. Gezi Davası’nın iddianamesini yazmış ve Gezi’ye katılan 5 kişi hakkında ‘suç örgütü lideri olmak’ suçundan yargılanmasını istemişti.

Ayrıca Mesut Erdinç Bayhan, Gezi Olayları sırasında Ankara’da polis kurşunuyla ölen Ethen Sarısülük hakkında da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olay olmuştu.

Ayrıca Mesut Erdinç Bayhan 2015 yılında Ergenekon davalarının da savcısı olmuş ancak sonrasında istifa ederek HSYK tarafından İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevlendirmişti.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?