Görüş Bildir
Haberler
Mersin Merkezli ‘Paralel Yapı’ Operasyonu

Mersin Merkezli ‘Paralel Yapı’ Operasyonu

ATKN
01.06.2015 - 11:02

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin merkezli başlatılan paralel yapı operasyonu kapsamında birçok ilde 50 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde sabah erken saatlerde paralel yapı operasyonu başlatıldı.

Mersin, Ankara, İstanbul, Çorum, Antalya, Adana, Denizli, Eskişehir, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Muğla, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Kilis'te düzenlenen operasyonlarda, aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

13 kişi aranıyor

13 kişi aranıyor

Operasyon kapsamında Mersin'de gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, daha sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler de Mersin'e gönderildi.

Şüpheliler hakkında, 'Terör örgütü kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, hükümetin işleyişini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, adli yargılamayı engellemeye teşebbüs, iftira, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından gözaltı işlemi uygulandığı öğrenildi.

Ayrıca haklarında gözaltı kararı bulunan ve 28 Ekim 2014'teki operasyon da gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mersin eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya ise adreslerinde bulunamadı. Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Mersin Milletvekili adayı olan Ali İhsan Kaya ile Çengelci'nin de aralarında bulunduğu 13 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AA - DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0