Görüş Bildir
Haberler
Merak Duygusunu Arşa Çıkaran IMDb'ye Göre En Popüler 50 Gizem Filmi

Merak Duygusunu Arşa Çıkaran IMDb'ye Göre En Popüler 50 Gizem Filmi

claude cahun
26.09.2021 - 12:45

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan gizem temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 filmin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

50. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Amcası Vernon Dursley'nin kız kardeşine büyü yapıp kaçan Harry, okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort’un yardımcısı Sirius Black’in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Black, Karanlık Lord’un intikamını almak için Harry’i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu Ruh Emiciler de etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin’in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir.

49. No Man of God (2021)

49. No Man of God (2021)

No Man Of God, ünlü FBI analisti Bill Hagmaier ile seri katil Ted Bundy arasında, Bundy'nin idam cezasının son yıllarında kurulan karmaşık ilişkiye odaklanıyor.

48. Murder on the Orient Express (2017)

48.  Murder on the Orient Express (2017)

1930'lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot da vardır. Trenin kara saplanıp durması, Poirot'a yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir.

47. Eyes Wide Shut (1999)

47. Eyes Wide Shut (1999)

Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbete dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır. 

Sinemanın gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Stanley Kubrick'in sinemaya veda filmi olan Eyes Wide Shut'ın başrollerinde filmin çekildiği dönemde evli olan Tom Cruise ve Nicole Kidman rol alıyorlar.

46. The Thing (1982)

46. The Thing (1982)

Şey, John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Kuzey Kutbu'nun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antarktik Araştırma Üssü'ne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim insanları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir. 

The Thing, hangi türe eline atsa üstün başarı elde eden usta yönetmen John Carpenter'ın, bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanladığı, zamanla kültleşen filmidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Shutter Island (2010)

45. Shutter Island (2010)

Zindan Adası, Martin Scorsese'nin birçok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığırından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır. Usta yönetmen Martin Scorsese tarafından Dennis Lehane'nin ünlü romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde yönetmenin gözde oyuncularından Leonardo DiCaprio bulunuyor.

44. Watchmen (2009)

44. Watchmen (2009)

Film, Soğuk Savaş döneminin yansımalarını taşıyan bir çizgi romandan perdeye aktarılmıştır. Hikaye New York’ta yaşanmaktadır. Yıl 1985. ABD ve Sovyetler Birliği, nükleer savaşa girmek üzeredirler. Böyle bir süreçteyken hikayedeki süper kahramanlar, maske ve kostümleri ile halkın arasında gündelik hayatı yaşarlar. Her ne kadar bu kişilere süper kahraman denilse de aslında onların kendi iradelerinden başka güçleri yoktur. Ancak kendi gayretleri ile adaleti oluşturmaya dair emek vermektedirler. Rorschach’ın bir arkadaşı öldürüldüğünde, kendisi bu cinayetin arkasında aslen bu süper kahramanlara karşı bir komplo tehdidi altında olduklarını düşünür ve araştırmaya başlar. Komplonun önünü kesmenin çaresi de dağılan grubunu yeniden toplamak olacaktır.

43. The Green Mile (1999)

43. The Green Mile (1999)

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'nin bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'nin zamanla gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

42. Oldboy (2013)

42. Oldboy (2013)

Joe Doucett kaçırılır ve dış dünyayla hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yere götürülür. Bu karanlık mahzende neden kaçırıldığını dahi bilmeden yirmi yıl boyunca tutsak edilir. Hiçbir kurtulma umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir ve günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı karısının katillerini ve kendini kaçıranları bulup esaslı bir intikam almaktır. Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar.

Chan-wook Park'ın 2003 tarihli orijinal filminin Amerika'da yeniden çekilen bu versiyonunun yönetmenliğini Spike Lee üstleniyor.

41. No Sudden Move (2021)

41. No Sudden Move (2021)

Kill Switch, bir eve saldırı düzenlemek için tutulan üç suçluya odaklanıyor. Azılı suçlular, düzenledikleri saldırının ardından yaşananlardan sonra dolandırıldıklarını düşünmeye ve dönemin politik tartışmaları ile bağlantılı ayrışmalar yaşamaya başlar. 

Sex, Lies and Videotape, Traffic, Behind The Candelabra, Eric Brockovich, Logan Lucky, The Knick gibi yapımların Oscar ödüllü usta yönetmeni Steven Soderberg'ün yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunu Ed Solomon kaleme alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Witches (2020)

40. The Witches (2020)

Roald Dahl’ın klasikleşen romanı “The Witches”dan uyarlanan filmde, cadıların gerçek olduğunu keşfeden ve onlarla savaşmak zorunda kalan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 7 yaşındaki çocuk Norveçli büyükannesi ile birlikte İngiltere'ye gittiğinde çok büyük bir sırrı keşfeder. Yıllardır haklarında birçok şeyi masallardan öğrendiği cadılar aslında gerçektir. Onlar anlatılanların aksine siyah pelerinleri ve şapkaları olmadan sıradan insanlar gibi giyinmektedir. Cadıların dünyadaki çocukları etkileyeceği karanlık planlarının olduğunu öğrenen küçük çocuk, büyükannesi ile birlikte zorlu bir mücadeleye atılır. Küçük çocuk ve büyükannesi, cadıları etkisiz hale getirip çocukların geleceğini kurtarabilecek midir?

39. Aftermath (2021)

39. Aftermath (2021)

Genç bir çift, birlikte eve çıkabilmenin yollarını arar. Ev arayışında olan çifte normalde imkânlarının ötesinde olan ve şüpheli bir geçmişe sahip bir ev için inanılmaz bir anlaşma teklif edilir. Yeni bir başlangıç yapmak isteyen çift, teklifi kabul edip eve yerleşirler. Ancak çok geçmeden birçok tuhaf durumla karşı karşıya kalırlar.

38. Knives Out 2 (2022)

38. Knives Out 2 (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

Bıçaklar Çekildi filminin devam halkası olan Knives Out 2'nin yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Rian Johnson oturuyor. Filmde dedektif Benoit Blanc karakterine bir kez daha Daniel Craig hayat veriyor.

37. Palm Springs (2020)

37. Palm Springs (2020)

Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor.

36. Spiral: From the Book of Saw (2021)

36. Spiral: From the Book of Saw (2021)

Spiral: Testere Devam Ediyor, şehirde yaşanan dehşet verici cinayetleri araştırmakla görevlendirilen iki dedektife odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Scream (1996)

35. Scream (1996)

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. 

Wes Craven’ın kendi filmografisiyle ve korku türüyle inceden alay ettiği ancak buna müteakip korkutmayı da başardığı filminin başrollerinde Drew Barrymore, Roger Jackson ve Neve Campbell gibi oyuncuları görmek mümkün.

34. The Prestige (2006)

34.  The Prestige (2006)

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19. yüzyıl sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdır. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

33. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

33. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry’nin Hogwarts’daki dördüncü yılı başlamak üzeredir. Yaz tatilinde arkadaşları ile keyifli zamanlar geçirmiştir. Bu sezonda iddialı bir ürkütücü olaylar silsilesinden geçecek olduğundan henüz haberdar değildir. Lord Voldemort ile burun buruna gelecek olması, yeni okul yılının en çarpıcı hikayesini oluşturacaktır. Quidditch Dünya Kupası finalini izleyecek ve aynı zamanda da birbirine rakip olan iki büyücülük okulunun en gözdeleri ile beraber turnuvaya girecektir. Önceki bölümlerde de olduğu üzere Harry Potter yine heyecan dolu maceralarla karşımızda.

32. The Little Things (2021)

32. The Little Things (2021)

Little Things, kurallara son derece bağlı bir polis ile onun tam zıttı bir karaktere sahip, suçluları yakalamak için kuralları çiğnemeye yatkın olan ortağının, bir seri katili yakalamak için giriştiği zorlu mücadeleyi konu ediyor.

31. Get Out (2017)

31. Get Out (2017)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris, bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Jordan Peele imzalı korku ve gizem türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Se7en (1995)

30. Se7en (1995)

Yedi, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre; kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. 

Film, Amerika'da gösterime girdiği hafta 14.000.000 dolar gelir elde etmişti. Yönetmen David Fincher imzalı film, sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı. Filmin başrollerini Brad Pitt, Morgan Freeman ve Gywneth Paltrow gibi yıldız isimler paylaşıyor. En iyi kurgu dalında 1996’da Oscar'a aday olan film bu ödülü alamamıştı. Özellikle sürpriz ve çarpıcı finali ile şimdiden sinema tarihinde bir klasik olarak yerini aldı.

29. Fear Street: 1994 (2021)

29. Fear Street: 1994 (2021)

Fear Street, Ohio’da Shadyside kasabasını etkisi altına alan olayları konu ediyor. 1994 yılında bir grup gencin yaşadığı kasabada lanetli olaylar meydana gelmektedir. Bu konuyu araştırmaya başlayan gençler, kasabaya yüzlerce yıldır musallat olan lanetli olayların birbirleri ile bağlantılı olduğunu fark eder ve çok geçmeden sıradaki kurbanların kendileri olabileceğini anlar.

28. Crooked House (2017)

28. Crooked House (2017)

Zengin ve acımasız bir iş insanı olan Aristide Leonides’in şüpheli ölümü torunu Sophia’yı oldukça tedirgin eder. Dedesinin ölümünün ardındaki gizemi çözmeye kararlı olan Sophia, eskiden diplomat olan ve şimdi ise özel dedektif olarak çalışan eski sevgilisi Charles Hayward’dan olayı soruşturmasını ister. Sophia’nın teklifini kabul eden Charles, Kahire’den Londra’ya gelerek araştırmalara başlar. Araştırma sırasında haset, kin ve kıskançlıkla dolu zehirli bir atmosferle karşılasan Charles, şok edici gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. Charles, katil yeniden harekete geçmeden onu bulabilecek midir?

27. Hereditary (2018)

27. Hereditary (2018)

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... 

Ari Aster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

26. Sicario (2015)

26. Sicario (2015)

Başrollerinde yıldız oyuncular Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jeffrey Donovan ve Jon Bernthal'in yer aldığı Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez'de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Sicario, oyunu kurallarına göre oynamayan suçlulara ulaşmak için sınırları zorlayan soluk soluğa bir operasyonun hikayesi. Sinematografik açıdan neredeyse kusursuz olan ve eleştirmenlerden tam not alan filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenirken, senaryo koltuğunda Taylor Sheridan oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Lighthouse (2019)

25. The Lighthouse (2019)

The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında Maine'de yaşayan, iki deniz feneri bekçisinin hikayesini konu ediyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

24. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

24. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Harry Potter Ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2'de, Lord Voldemort'un ruhunun parçalarının bir kısmını bulup yok eden Harry, Ron ve Hermione, Dumbledore'un verdiği görevi tamamlamak için arayışlarını sürdürürken Ölüm Yiyenlerle de bir ölüm kalım savaşına çıkacaklardır. Voldemort artık iyice güçlenmiş olsa da hem Lord'dan kaçmak hem de Ölüm Yiyenleri etkisiz hale getirip Hortkulukları da yok etmek zorunda kalacak olan ekip, Ölüm Yadigârlarının sırrına erişmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Serinin en görkemli savaşı başlamaktadır, artık hiçbir şey ve hiçbir yer güvenli değildir. Sona yaklaşılmıştır. İki tarafın da tüm güçlerini ortaya serecekleri bu savaşta Harry Potter da geçmişiyle ilgili pek çok şeyi öğreneceği kadar, en büyük fedakarlığı da yapmak zorundadır.

23. Prisoners (2013)

23. Prisoners (2013)

Tutsak, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

2010 yılında çektiği İçimdeki Yangın (Incendies) adlı filmle tanıdığımız Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu, sinemaya Contraband filmiyle sinemaya giriş yapan Aaron Guzikowski'nin imzasını taşıyor. Filmin başrollerinde ise son dönemin başarılı oyuncularından Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'ı izliyoruz.

22. Scream (2022)

22. Scream (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

Scream serisinin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor.

21. Boss Level (2021)

21. Boss Level (2021)

Boss Level, hiç bitmeyen bir zaman döngüsüne hapsolan emekli özel kuvvetler subayının hikayesini konu ediyor. Roy Pulver, ülkesine uzun süre hizmet eden ve bir süre önce emekli olan özel kuvvetler subayıdır. Cinayete kurban giden Roy, öldüğü günün sürekli tekrarlandığı bir zaman döngüsüne hapsolduğu keşfeder. Ölümünün ardındaki gizemi açığa çıkarmak için hareke geçen Roy, zamana karşı verdiği bu savaşta döngüden kurtulmayı başarabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Escape Room (2019)

20.  Escape Room (2019)

Ölümcül Labirent, kaçış odasından kurtulmaya çalışan 6 yabancının hikayesini konu ediyor. 6 kişinin hayatı, kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Birbirini tanımayan 6 yabancıya, bir kaçış odasının giriş biletleri gelir. Üstelik büyük bir ödül de vardır. Eğer içlerinden kaçış odasından çıkmayı başaranlar olursa, 1 milyon dolar ödülün sahibi olacaktır. Kimsenin, kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur. 6 kişinin kaçış odasında bir araya gelmesi ile büyük oyun başlar. Grubun ilk işi, odadan kaçmalarını sağlayacak olan ipuçlarını aramak olur. Onlar odanın içerisinde araştırma yapmaya devam ederken, odanın içerisi yavaş yavaş ısınmaya başlar. Onları kavurmak üzere olan sıcaktan kurtulmayı başaran ekip, kendilerini başka bir etapta bulur. Her başarının ardından başka bir etap onları beklemektedir ve etaplar giderek daha zor bir hale gelir. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmak zorunda olan grup, kaçış odasından kurtulmanın yolunu bulabilecek midir?

Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

19. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

19. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Korku Seansı 3: Katil Şeytan, şeytan tarafından ele geçirildiği düşünüldüğü bir gencin cinayet zanlısı olduğu davayı araştırırken daha korkunç bir sırrın açığa çıkmasını sağlayan paranormal davaları çözmeye çalıştıran Ed ve Lorraine Warren'ın hikayesini konu ediyor. Ed ve Lorraine Warren, bu zamana kadar baktıkları dosyalardaki en sansasyonel vakalardan biriyle karşı karşıyadır. Şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiğini söyleyen bir cinayet zanlısı, kendisine yardım etmesi için soluğu Ed ve Lorraine Warren çiftinin yanında alır. Şeytan tarafından ele geçirilen bir çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışan çift, kendilerini beklenmedik bir durumun içinde bulur. Onlar çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışması geçmişten günümüze uzanan daha karanlık bir sırrın ortaya çıkmasına neden olur.

18. Gone Girl (2014)

18. Gone Girl (2014)

Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

Yapımcılarından birinin güzel oyuncu Reese Witherspoon olduğu filmin yönetmen koltuğunda David Fincher oturuyor. Başrollerde ise Ben Affleck ve Rosamund Pike bulunuyor.

17. The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

17. The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

The Witcher: Nightmare Of The Wolf, para için canavarları öldüren bir genç olan Vesemir'in hikayesini konu ediyor. Genç bir cadı olan Vesemir, para karşılığında canavarları öldürmekten keyif alır. Bu sırada yeni ve oldukça tuhaf olan bir canavar krallık için büyük bir tehlike oluşturur. Bu durum üzerine Vesemir kendisini geçmişinin şeytanlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı bir maceranın içinde bulur. Bu zorlu süreç onun cadılık işlerinin paradan daha önemli olduğunu anlamasını sağlar.

16. Blade Runner 2049 (2017)

16. Blade Runner 2049 (2017)

Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford'un boy gösterdiği filmin kadrosunda Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista'yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Filmin senaryosunda ise Hampton Fancher ve Michael Green imzası var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Night House (2020)

15. The Night House (2020)

The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgili karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

14. Killers of the Flower Moon (2021)

14. Killers of the Flower Moon (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

Killers of the Flower Moon'da, Osagee cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu ediliyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Gün geçtikçe artan cinayetleri araştırmaya kalkanların sonu da ölüm olur. Ölenlerin sayısı 24'ü aştığında ise davaya FBI atanır. Henüz kurulma aşamasında olan FBI’a bağlı olan bir dedektif gizemli cinayetlerin sırrını çözmek şehre gelir. Dedektif, ele aldığı dava için gizli bir ekip kurar. Bölgeye sızmayı başaran ekip, soruşturmaya devam ettikçe yaşanan vahşetin arkasında korkunç bir sır olduğunu keşfeder.

 David Grann’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor. Forrest Gump, Köstebek, Kirli Sırlar, Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi gibi filmlerin senarist koltuğunda oturan Eric Roth’un kaleme aldığı filmin başrolünü Leonardo DiCaprio üstleniyor.

13. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)

13. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

Ünlü video oyunu serisinden 2002 yılında beyaz perdeye uyarlanan Ölümcül Deney filminin yeniden çevriminde yönetmen koltuğunda Dehşet Denizi, Ziyaretçiler: Gece Av, Korku Kapanı, Darkhunters gibi filmlerinden tanıdığımız Johannes Roberts oturuyor. Resident Evil, insanlarla zombiler arasında yaşanan savaşı konu ediyordu.

12. Wind River (2017)

12. Wind River (2017)

Film, çaylak bir kadın FBI ajanı olan Jane Banner ve geçmişiyle sorunları olan kıdemli, yerel bir oyun izleyicisi olan Cory Lambert'ın ortaklığını konu alıyor. İkili güçlerini birleştirerek ıssız bir Kızılderili bölgesinde işlenmiş olan bir cinayeti araştırıyorlar. Öldürülen bir genç kızın cinayetinin öcünü alabilmek için verdikleri mücadele gizem ve sırlarla örülü bir yol olarak önlerine uzanıyor. 

Başrollerini Yenilmezler ekibinin Hawkeye'ı Jeremy Renner ve Scarlet Witch'i Elizabeth Olsen'ın üstlendiği gizem gerilim filminin yönetmen koltuğunda Taylor Sheridan oturuyor. Filmin senaryosu da yönetmenin kaleminden çıkma.

11. Midsommar (2019)

11. Midsommar (2019)

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Geleneksel Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. Çılgın tatillerini geçirecekleri mekânı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen bu yeri fazlasıyla severler. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.

Kill List tarzı olan yapımın yönetmen koltuğunda Sundance ve South by Southwest film festivallerinde boy gösteren ve eleştirmenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan 'Ayin'in yönetmeni Ari Aster oturuyor. Filmin başrollerinde Lady Macbeth ile yıldızı parlayan Florence Pugh, Detroit'in yıldızları Jack Reynor ve Will Poulter'a ek olarak William Jackson Harper yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Knives Out (2019)

10. Knives Out (2019)

Bıçaklar Çekildi, ünlü bir yazarın ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışan bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. Blanc, tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Dedektif, araştırmasını ilerlettikçe, saklı kalan birçok gerçek ortaya çıkar.

9. Don't Worry Darling (2022)

9. Don't Worry Darling (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Don’t Worry, Darling, mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir ev hanımına odaklanıyor.

8. Reminiscence (2021)

8. Reminiscence (2021)

Zihin Gezgini, müşterilerinin hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasını sağlayan bir bilim insanının hikayesini konu ediyor. Distopik bir gelecekte yaşanan iklim değişikliği, Miami’nin sular altında kalmasına neden olur. Sorunlar bununla da sınırı kalmaz, gece gündüz kavramını yok olur ve sadece gece yaşanmaya başlar. Böyle bir dünyada yaşayan bir bilim insanı olan Nick Bannister, insanlara unuttukları şeyleri hatırlatmaya çalışmaktadır. Nick, kendisine gelen danışanlarına sorular sorarak onları geçmişe götürür ve geliştirdiği teknoloji ile hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Kendisi için önemli bir anahtarı kaybeden gizemli bir kadın, Nick’e gelerek anahtarı bulması için yardımcı olmasını ister. Anahtarı bulmak için genç kadınla vakit geçirmeye başlayan Nick, kendisini beklenmeyen bir ilişkinin içerisinde bulur. Artık sevgilisi olduğu kadının anahtarını bulmak için geçmişini öğrenmek zorunda kalan Nick, tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalacaktır.

7. Escape Room: Tournament of Champions (2021)

7. Escape Room: Tournament of Champions (2021)

Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası, hapsedildikleri ölümcül labirentten kurtulmaya çalışan bir grubun hikayesini konu ediyor. Zoey ve Ben, kurtulmayı başardıkları oyuna kendilerini hapseden kişiyle yüzleşmek ve mücadele etmek isterler. Öğrenirler ki ölümcül oyunun yapım şirketi Manhattan'dadır. Zoey ve Ben bir saldırı planı yapar ancak planları suya düşer. Yeniden aynı kişiler tarafından kaçırılan ikili, kendilerini bir bulmacanın içerisinde bulurlar. Çok geçmeden girdikleri vagondaki tüm yolcuların, daha önce bu oyundan kurtulan kişiler olduğunu fark eden Zoey ve Ben, kurtulmak için yeni tuzakları aşmaya çalışır.

6. My Son (2021)

6. My Son (2021)

My Son, kaybolan oğlunu bulmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir babanın hikayesini konu ediyor. Oğlunu bulmak için her şeyi yapmaya hazır olan adam, çocuğun kayboluşunun ardındaki gizemi çözebilmek için eski karısının yaşadığı kasabaya seyahat eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Old (2021)

5. Old (2021)

Zamanda Tutsak, tatil için gittikleri tenha bir kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Bir aile, hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropik bir tatile gitmeye karar verir. Geldikleri plaj oldukça kuytudadır ve aile birkaç saatliğine burada dinlenir. Ancak sonra beklenmedik bir şey olur. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve hayatlarının sadece bir güne indirgendiğini keşfeder.

4. Last Night in Soho (2021)

4. Last Night in Soho (2021)

Londra'da yaşayan genç bir kadın olan Sandy'nin en büyük tutkusu modadır. Tasarımcı olarak yeteneklerinin dışında Sandy, zamanda yolculuk edebilmektedir. Bir gün kendisini 1960'ların Londra'sında bulan Sandy, burada hayranı olduğu şarkıcı Jack ile tanışır. Ancak Sandy çok geçmeden 1960’ların Londra'sının hiç de göründüğü gibi olmadığını fark eder.

3. Nightbooks (2021)

3. Nightbooks (2021)

Alex, en büyük tutkusu korku hikayeleri yazmak olan küçük bir çocuktur. Ancak onun bu tutkusu tuhaf olarak yaftalanmasına neden olunca bir daha yazmamaya yemin eder. Bu sırada kötü bir cadı onu New York'taki büyülü dairesinde yakalar ve hayatta kalmak için onu her gece yeni bir hikaye yazmaya zorlar.

2. The Voyeurs (2021)

2. The Voyeurs (2021)

Pippa ve Thomas, Downtown Montreal'de hayallerindeki daireye taşınan genç bir çifttir. Yeni evlerine taşınmalarıyla birlikte çift, karşı apartmanda oturan eksantrik çiftin ilişkisine de tanık olmaya başlarlar. Masum bir merak olarak başlayan şey, komşularından birinin diğerini aldattığını öğrendikten sonra yavaş yavaş sağlıksız bir takıntıya dönüşür. Pippa ve Thomas, komşularının hayatlarına anonim olarak müdahale etmeye çalıştıklarında farkında olmadan felakete yol açacak bir olaylar zincirini harekete geçirirler.

1. Malignant (2021)

1. Malignant (2021)

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın