Görüş Bildir
Haberler
MEB'in Okullara Dağıttığı Almanca Kitabında Başı Açık Kadını Montajla Başörtülü Yapmışlar!

etiket MEB'in Okullara Dağıttığı Almanca Kitabında Başı Açık Kadını Montajla Başörtülü Yapmışlar!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara dağıttığı Almanca ders kitabında yer alan ve normalde başı açık olan kadının montajla başörtülü yapıldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu iddia sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldıktan sonra Teyit.org tarafından incelendi ve iddianın doğru olduğu anlaşıldı.

Görsel montajlanarak oluşturulmuş

Görsel montajlanarak oluşturulmuş

Tartışma yaratan görsel, shutterstock.com ve dreamstime.com adlı stok görsel sitelerinde bulunuyor. Görsel, Martin Novak isimli üye tarafından, “Evlerindeki koltuklarında torunuyla birlikte oturan büyükanne ve büyükbaba portresi” başlığı altında 1 Mayıs 2015 tarihinde paylaşılmış.

Orijinal görselde kadının başörtüsü bulunmuyor. İddiada yer alan Almanca kitabı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlık sınıfı olan, müfredatında ikinci bir yabancı dil olarak Almanca bulunan okulların 10. sınıflarına, hazırlık sınıfı olmayan okulların ise 11. sınıflarına dağıtılıyor. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan ücretsiz eğitim platformu EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden ulaşılabilen Almanca kitabının 62.sayfasında yer alan görselde ise kadının başörtülü olduğu görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynı işlem başka fotoğraflarda da yapılmış

Aynı işlem başka fotoğraflarda da yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara dağıttığı aynı Almanca kitabının kapağında da başörtülü bir öğrencinin bulunduğu bir görsel bulunuyor.

Ancak, bu görsel de bir stok sitesinden alınmış. Shutterstock adlı stok görsel sitesinde paylaşılan fotoğrafın orijinalinde başörtüsü kullanmayan farklı bir öğrenci yer alıyor.

Kitabın kapağında yer alan başörtülü kişinin fotoğrafının bir stok görsel sitesinde de bulunduğu görülebiliyor.

Kitabın kapağında yer alan başörtülü kişinin fotoğrafının bir stok görsel sitesinde de bulunduğu görülebiliyor.

Görseldeki öğrencinin yüzü, stok görsel sitesinde bulunan başörtülü bir kişinin yüzü ile değiştirildiği anlaşılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1000
757
279
47
34
19
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Samoa Tiger

Keşke çocuklara tecavüz edenleri, öğrencisine kötü gözle bakan öğretmenleri, baba kızına şehvet duyabilir diyen imam müspettelerini de montajla hayatımızdan ... Devamını Gör

UnPatrioticVoice

manyak lan bunlar . cidden dinle kafayı yemişler

Kzlt

Amca sünnetli mi onu da teyit etselerdi. Diğer fotoğrafta ki koyunlar tavuklar; bizi kıskanıyorlar dimi. Tesettürification kk.

gunec46

HAHAHAHAHAHA :D