Görüş Bildir
Haberler
MasterChef Türkiye'de Bir İlk: MasterChef Türkiye'de Somer Şef, Eren için Kaşık Attı!

MasterChef Türkiye'de Bir İlk: MasterChef Türkiye'de Somer Şef, Eren için Kaşık Attı!

Seyirciyi TV8 ekranlarına kilitleyen lezzet yarışması MasterChef Türkiye'de bir ilk yaşandı. Şeflerin tadımları sonunda en iyi yemeği yapan Eren için Somer şef kaşık attı. Peki Masterchef kaşık atmak ne anlama geliyor? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

MasterChef Türkiye 2021’de 23 Eylül Perşembe akşamı ekrana gelen son bölümünde dokunulmazlık oyunu oynandı. Beşinci haftanın ilk dokunulmazlık oyununda kırmızı takım galip geldi. Mavi takım yarışmacıları ise bir kez daha dokunulmazlık için mutfağa girdi.

Mavi takımda eleme adayları dışındaki altı yarışmacı, bireysel dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Şefler, bu oyunda ana ürün olarak patates verdi. Yaratıcı bir yemek yapmaları için yarışmacılara 40 dakika süre tanındı.

'SOMER ŞEF, EREN İÇİN KAŞIK ATTI'

Süre bitiminde şefler, yarışmacıların hazırladığı yemeklerin tadımını yaptı. Kritik tadım sonrasında şefler, yarışmacıları hazırladıkları yemekler için tebrik etti. Altı isim arasında gecenin en iyi tabağını çıkaran Eren oldu.

Şef Sivrioğlu, yemeğini çok beğendiği Eren için kaşık attı. Somer şef, bireysel dokunulmazlığı kazanan Eren için 'Biraz küçük ve erken bir başlangıç. Ama 4 yıllık MasterChef tarihinde buna hiç bu kadar erken başlamamıştık. Şimdilik çay kaşığı ama bu iş büyür' diyerek yarışmacıyı takdir etti.

MASTERCHEF KAŞIK ATMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Aşçılık dünyasında kaşık atmak terimi yaygın olarak kullanılıyor. Şeflerin kaşık atması aşçılık öğrencileri tarafından gururla karşılanıyor. Bir şefin kaşık atması; yemeklerin beğenildiği anlamına geliyor. Kaşık atmak; yemekte hiçbir eksik bulunmadığı demektir. Bir şefin kaşık atması demek öğrencisine “benim sana öğretebileceğim herhangi bir şey almadı “ demek ile aynıdır. 

TV8'de yer alan lezzet yarışmasında bu olay sadece üç kez yaşandı. İlki 2019 şampiyonu Cemre’ye, 2020 eleme finalinde Emir’e ve Barbaros’a kaşık atılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın