Görüş Bildir
Haberler
Masa Başı Çalışanlara Yönelik Tavsiyeler

Masa Başı Çalışanlara Yönelik Tavsiyeler

Pilates Zamanı
02.05.2014 - 10:16 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 12:31

Masa Başı Çalışanlar Bu Tavsiyeler Sizin için..

Masa başında çalışma oranı günümüzde geçmişe oranla daha yaygın.. Masa başında çalışanların hareketsizlik problemlerinin etkisi gün geçtikçe kişileri daha fazla rahatsız ediyor ve birtakım bölgesel rahatsızlıkların oluşumuna da sebep olabiliyor. Hareketliliğin ve egzersizin yaşam kalitemizi arttırdığından çoğunlukla bahsediyoruz. Peki masa başında çalışalar ne yapacak.. Saatlerce bir sandalyede belli bir konumda oturmanın vücuttaki tahribatı oldukça fazladır. Üstelik bu durum sizin zamanla iş verimliliğinizi de düşürmenize etkendir. Saatlerce masa başında zaman geçirmek durumunda iseniz yalnızca hareketsizlik değil odaklanma problemleri yaşayabilir ve işlerinizi erteleme psikolojisine de bürünebilirsiniz..

Şimdi bir kaç öneri ile dikkatinizi işinize toplamanızı ve masa başı işlerde sıkça rastlanabilecek rahatsızlıkları belirterek yapabilecekleriniz hakkında size yardımcı olmaya çalışalım..

Bir iş listesi çıkarmaktan başlayabilirsiniz. Dikkatinizi daha fazla toplayabilmek için internnetten bir takım uygulamalar indirerek zaman planlaması yapabilir, yaptığınız işleri ne kadar sürede bitirdiğinizi gösteren bir program indirebilir, çalışırken süre tutabilirsiniz. Bu sizin bir işi bitirmek için daha verimli çalışmanıza yardımcı olur.

Masa başında çalışanların en sık rahatsızlığı bel ağrısıdır. oturuş bozuklukları omurgada uzun sürede gözle görülür bir bozukluk olmasına sebep olabilir. Bu sebeple tavsiye edilen genellikle kişilerin sırt ve belinin sandalyenin arkasına değecek şekilde oturmalarıdır. Bel kavisi korunmalıdır ve gerekirse bir yastık ile desteklenmelidir. Uzun süre yaşanan yorgunluk hissi bu sırt uygulaması ile geçmiyor ve ağrı diğer bölgelerinize de yayılıyorsa kesinlikle bir doktora başvurmanız önerilir. Üstelik masa başında uzun süre hareket kısıtlaması ile oturmak bel ve boyun fıtığına da sebep olabilir.

Hareketsiz uzun süreli oturuşlar, omurga çevresi kaslarda zayıflamaya neden olacaktır. bu sebeple hareketsizliği önleyecek şekilde ufak boyun hareketleri ile boynunuzu arada sırada aktif olarak çalıştırmalısınız.. Spor öncesi ısınma amaçlı yapılan boyun egzersizlerinden faydalanabilirsiniz. Böylece boyun düzleşmesi ve boyun fıtığı gibi hastalıklara yakalanma ihtimalinizi...

Kaynak: http://www.pilateszamani.com/masa-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilan Yenice

boyun düzleşmesi ne yazık ki son yıllarda arttı. Özellikle masa başı işi yapanlar bilgisayar veya mobil cihaz ile fazla vakit geçirenler dikkat etmeli. Boyun... Devamını Gör