Görüş Bildir
Haberler
Martin Scorsese'nin Son Filmi The Irishman'i Sevenlerin Ayıla Bayıla İzleyeceği Gangster Filmleri

Martin Scorsese'nin Son Filmi The Irishman'i Sevenlerin Ayıla Bayıla İzleyeceği Gangster Filmleri

Dale Cooper
17.12.2019 - 15:30

Martin Scorsese'nin The Irishman'i Netflix'e geldiğinden bu yana ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. İzleyicileri birbirinden farklı fikir ayrılıklarına düşüren fimin 2019 yılının adından en çok söz ettiren filmlerin başında geldiği ise aşikâr. 

Goodfellas, Godfather, Donnie Brasco, Heat gibi kült gangster filmleri bir yana, The Irishman sevenlerin severek izleyeceği gangster filmlerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

City of God (2002)

City of God (2002)

Fernando Meirelles ve Katia Lund'un yönetmen koltuğunu paylaştığı City of God'da, Brezilya'da filmle aynı adı taşıyan, Tanrı Kent adındaki, yoksul bir gecekondu mahallesinde şartların zorluğundan dolayı her yaştan insan suça itilirken biri fotoğrafçı diğeri elebaşı olmak isteyen iki arkadaşın yolları birbirinden ayrılır.

A Prophet (2009)

A Prophet (2009)

Jacques Audiard'ın yönetmenliğini üstlendiği A Prophet, hem kişilik hem de fiziksel olarak oldukça zayıf olan Malik El Djebena'nın cezasını çekmek için Fransa'da bir hapishaneye gönderilmesi ve orada güçlenerek yükselmeye başlamasını anlatıyor.

Miller's Crossing (1990)

Miller's Crossing (1990)

Gabriel Byrne, Albert Finney ve John Turturro gibi isimlerin başrolde yer aldığı Miller's Crossing, bulunduğu şehrin en güçlü ve en önemli gangsteri olan Leo ve onun akıl hocası Tom Regan'ın çevresinde gelişen hikâyeyi konu ediniyor.

Mystic River (2003)

Mystic River (2003)

Clint Eastwood'un yönetmen koltuğunda oturduğu Mystic River, çocukluklarında arkadaş olan ve 25 yıl sonra bir aile trajedisi sonucunda yeniden bir araya gelen üç arkadaşın içinde bulundukları trajedi, çocukluklarında yaşanmış bir taciz olayına kadar uzanacaktır.

Eastern Promises (2007)

Eastern Promises (2007)

David Cronenberg'in yönetmenliğini üstlendiği; Viggo Mortensen, Naomi Watts ve Vincent Cassel gibi isimlerin başrolünde yer aldığı Eastern Promises, hemşire olan Ana'nın çalıştığı hastanede doğum yapan Rus genç bir kadının ölümüne tanık olur ve kadının kimliğini araştırmaya başladığında yolu, bir Rus mafyasının yoluyla kesişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Carlito's Way (1993)

Carlito's Way (1993)

Bir Brian de Palma klasiği olan ve başrolünde Al Pacino'nun yer aldığı Carlito's Way, azılı bir suçlu olan Carlito'nun içinde bulunduğu hayatı geride bırakmak ve sevgilisiyle başka bir yere taşınmaktır ancak geçmişi peşini bırakmayacaktır.

Layer Cake (2004)

Layer Cake (2004)

Daniel Craig'in başrolünde yer aldığı Layer Cake, emekliliğine ramak kalmış başarılı bir kokain satıcısının aldığı son iki işle, emekliliğine rahatça ulaşıp ulaşamayacağı sorusu çevresinde gelişen hikâyeyi izliyor.

Gomorrah (2008)

Gomorrah (2008)

Matteo Garrone'nin yönetmenliğini üstlendiği Gomorrah, Napolili bir suç örgütü olan Camarro'nun hikâyesini beş farklı kişi üzerinden birbirine bağlayarak seyre sunuyor.

Collateral (2004)

Collateral (2004)

Usta isim Michael Mann'in yönetmen koltuğunda oturduğu ve Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Collateral, Los Angeles'a bir mafyaya karşı davada tanıklık edecek isimleri öldürmek için gelmiş bir tetikçinin ve rehin aldığı taksicinin kesişen hikâyesi arasındaki bir ölüm kalım yarışını anlatıyor.

Live by Night (2016)

Live by Night (2016)

Ben Affleck'in başrolüyle beraber yönetmenliğini de üstlendiği 2016 yapımı Live by Night, 1920'lerin Boston'ında sıradan bir yaşamı geride bırakıp kendini gecenin kanunlarına adayan ve tehlikeli yolları seçen Joe Coughlin'in yaşamını anlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
15
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Liste çok zayıf ve gangster filmi olmayan filmleri de eklemissiniz. Robert de niro ve al Pacino klasik gangster filmleri bir kenara bırakacak olsak bile list... Devamını Gör

fatma keskin

listeye bak legend flan nerde editör tom hardy al pacino flan olmadan gang listesi olmaz sorry cnm.

Mehmet Turan

Where is Legend? And u think these movies r all gangs? :)