Görüş Bildir
Haberler
Marketler Saat Kaçta Açılıyor? Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasak Olacak?

Marketler Saat Kaçta Açılıyor? Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasak Olacak?

Sunay Korkmaz
17.05.2021 - 09:06

17 Mayıs 2021 Pazartesi (bugün) gününden itibaren tam kapanma sona erdi. Tam kapanmanın ardından süreçle ilgili İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı. Tam kapanma sonrası süreç ile ilgili detayların paylaşıldığı genelgede, market ve zincir marketler ile ilgili açıklamalara yer verildi. Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde marketlerde bazı ürünlerin satışı yasak olacak. İşte yeni genelge ile birlikte marketlerin çalışma saatleri ve diğer düzenlemeler ile ilgili detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marketler Saat Kaçta Açılıyor?

Marketler Saat Kaçta Açılıyor?

Marketler hafta içi ve hafta sonu hizmet vermeye devam edecek. Kademeli normalleşme sürecinde hizmet verecek olan marketlerin hafta içi çalışma saatleri belirtilmedi. Ancak, sokağa çıkma yasağının başlama saati olan 21:00'dan önce marketlerin kapanması bekleniyor. Marketler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları ise saat 10.00'da açılacak ve saat 17.00'de kapanacak.

Tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasak Olacak?

Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasak Olacak?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde marketlerin çalışma şekli ile ilgili detaylara yer verildi. 17 Mayıs Pazartesi günü itibarı ile marketlerde uygulanacak yeni tedbirler şöyle;

Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli işyerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecektir.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın