Görüş Bildir
Haberler
Marketler Saat Kaçta Açılıyor? Hafta Sonu Marketler Açık Olacak Mı?

Marketler Saat Kaçta Açılıyor? Hafta Sonu Marketler Açık Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile yeniden hayata geçirilen normalleşme planı kapsamında bazı işletmelerin çalışma saatlerini belirledi. Kabine toplantısı sonrasında alınan kararla, hafta içi sokağa çıkma yasağı tüm şehirlerde uygulanmaya devam edecek. Hafta sonu ise şehirlerin risk durumlarına göre bazı illerde iptal olacak, bazı illerde uygulanacak. Peki, bakkal ve marketler hangi saatlerde açık olacak? Market ve bakkalların çalışma saatleri değişti mi? İşte İçişleri Bakanlığı’nın ‘Çalışma Saatleri’ adlı genelgesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakkal ve Marketler Saat Kaçta Açılıyor?

Bakkal ve Marketler Saat Kaçta Açılıyor?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ‘Çalışma Saatleri’ adlı genelgenin ilgili bölümü şu şekilde;

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri belirlenerek, her bir risk grubunda uygulanacak tedbirler kamuoyu ile paylaşıldığı vurgulanan genelgede, düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirildiği ifade edildi.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın