Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş, 50 Yolsuzluk Dosyasını Savcılığa Vereceğini Açıkladı

etiket Mansur Yavaş, 50 Yolsuzluk Dosyasını Savcılığa Vereceğini Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinden önceki dönemlere ait en az 50 imar-rant yolsuzluk dosyasının ellerinde hazır olduğunu ve bunların kısa sürede savcılığa verileceğini açıkladı. Yavaş, bazı ihbarların incelenmesinin de devam ettiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi, sorularını yanıtladı.

BirGün'ün aktardığına göre Yavaş, kendisinden önceki dönemlere ait en az 50 imar-rant yolsuzluk dosyasının hazır olduğunu, bunların kısa sürede savcılığa verileceğini söyledi. 

Dosyalarının bir kısmının FETÖ bağlantılı olduğunu, bir kısmının da geçmiş döneme ait imar yolsuzluk ve rant ihbarlarını kapsadığını kaydeden Yavaş, hala bazı ihbarların incelenmesinin de sürdüğünü belirtti.

Gökçek ile ilgili çok sayıda yolsuzluk iddiası bulunuyor. Onlardan birisi için 👇

"Gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa yıkarız"

"Gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa yıkarız"

Yavaş, kendisini eski ATO Başkanı Sinan Aygün'le karşı karşıya getiren TOGO kuleleri konusuna da değindi. 

Togo kulelerinin olduğu bölgede daha yeni hükümetin bir arsa sattığını, buna 12 kat bina izni verildiğini anlatan Yavaş, TOGO kulelerinin de bu seviyede olması gerektiğini vurguladı ve “Eğer Belediye'nin istediği düzeye getirmezler, gerekli düzenlemeleri yapmazlarsa, o kuleleri yıkarız” diye konuştu.

Kömür ve yiyecek yardımı devri kapanıyor, kartlı sisteme geçiliyor

Kömür ve yiyecek yardımı devri kapanıyor, kartlı sisteme geçiliyor

Zeynep Gürcanlı'nın Sözcü'de yer alan haberine göre başkentte hayata geçirilecek yeni yardım sistemini de anlatan Yavaş, belediyenin yaptığı yardımları artık bir kartla, nakit olarak yapmayı planladıklarını açıkladı. 

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 185 bin kişiye yardım, kömür ya da yiyecek dağıtımı yaptığını bunun 25 bin kadarının Suriyeli olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal yardım kartı 140 bin kişiye dağıtılacak

Sosyal yardım kartı 140 bin kişiye dağıtılacak

Kartlı sisteme geçiş ile, yardım alanlara toplam 140 bin kart dağıtılacağını açıklayan Yavaş, “Suriyelileri ve uzak köylerde oturup, kartı kullanamayacak durumdaki kişileri kart sisteminin dışında bırakıp, onlara yine yardımları eski yöntemle dağıtacağız. 140 bin kişiye ise belediye yardımlarını dağıtacağımız kartla yapacağız” dedi.

Kartla nakit yardım sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yavaş, belediyenin yardım kartı sahiplerine verilecek yardımın ise, Ankara Büyükşehir'in gelirlerine göre belirleneceğini söyledi.

Başlangıç olarak 140 bin kişinin 70'er bin kişilik iki gruba ayrılacağını, bir ay bir gruba, diğer ay ikinci gruba kart aracılığıyla nakdi yardım yapılacağını anlatan Yavaş, “bunun sistemini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız. Başlangıçta 70 bin kişiye bir ay, 70 bin kişiye diğer ay olmak üzere, birer ay arayla yardım yapmayı planlıyoruz. Ancak Belediyenin gelirlerine göre, belki de bu 140 bin kişiye her ay yardım da yapabiliriz” diye konuştu.

EGO şoförleri izlemeye alınıyor

EGO şoförleri izlemeye alınıyor

Yavaş, bir başka projesinden, Belediye'de en çok şikayet aldıkları EGO otobüs şoförleri konusunda başlatacakları süreçten bahsetti. 

Vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik şikayet ve önerilerinin alındığı “mavi masa'nın mobil uygulamasının telefonunda yüklü olduğunu kaydeden Yavaş, bunu gazetecilerle de paylaştı.

Her gün mavi masaya vatandaştan gelen öneri ve şikayetleri bizzat izlediğini söyleyen Yavaş, “şikayetlerin yüzde 90'ı EGO otobüs şoförlerinin hal ve tavırlarından dolayı geliyor. Şimdi yeni bir mobil uygulama ile, vatandaşın anlık olarak EGO otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları belediyeye bildirebilecekleri bir mobil uygulama üzerinde çalışıyoruz.

Otobüs şoföründen herhangi bir şikayet bu mobil uygulama üzerinden belediyeye ulaştığında, anında müdahale edilecek. O otobüs şoförü daha seferini tamamlamadan ara duraklardan birinde otobüsten indirilecek, yeni bir şoförle değiştirilecek” dedi.

"Mobil uygulamada e-demokrasiye geçiyoruz"

"Mobil uygulamada e-demokrasiye geçiyoruz"

Başkan Yavaş, bir yeni projenin de müjdesini verdi. 

Yavaş,'Mobil uygulamada e-demokrasiye geçiyoruz. Onun tanıtımını da yakında yapacağız. Belediyenin asli görevi vatandaştan aldığı parayı onlara harcamaktır. Bunu da nerelere harcayacağımıza vatandaşlarla birlikte karar vereceğiz. Artık teknoloji çok gelişti. Telefonlarından oy kullanarak bizi yönlendirebilecekler. Bu uygulama hep telefonunuzda olacak, ara ara sizi dürtecek, afet anlarında bildirim gelecek' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
494
215
12
6
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Canel Soymaz

ulan ankara türkiye cumhuriyetinden önce çağ atlayacak

Pasif Kullanıcı

:) Canel tam bende buna benzer bir konuya deginmeye geliyordum ama Ankara nın çağ atlayacağı düşüncesine degil Ankara nın Tc nin başkanti olmasına rağmen... Devamını Gör

Kzlt

Sürrealist Melih'in 100 den fazla yolsuzluk davasını kapatan savcı fetö firarisi çıkmıştı. O dönem hatırlarsınız twitter da Melih, oturduğu koltuktan herkese... Devamını Gör

Ilker Ilerler

Ekrem İmamoğlundan da aynını bekliyoruz. Yoksa ya söyledikleri yalan ya da aynı yolda ilerliyor. Mansur Yavaş adamsın. Son 20 yılında neler olduğunu öğrenmek... Devamını Gör

gunec46

Ankara ile İstanbul'u bir tutmayın. Ekrem başkan metro çalışmalarını tekrar başlattı, bu çok önemli. Daha pek çok çalışma var...