Görüş Bildir
Haberler
Manitacılık Müessesesinde Kafanızı Rahat Tutmanızı Sağlayacak 13 Tavsiye

etiket Manitacılık Müessesesinde Kafanızı Rahat Tutmanızı Sağlayacak 13 Tavsiye

Eda Aytekin
24.02.2016 - 13:41 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 11:17

Bir ilişkinin en güzel aşaması başlangıcıdır demişler. İlk zamanlarda her yerde uçuşan kelebekler, baktığınız yerde patlıyormuş gibi olan havai fişekler daha sonra 'dişinde yeşil bir şey var'a dönüşebiliyor. Salondan depar atarak çalan telefona doğru giden koşuşlar 'aman tuvalete girip çıktıktan sonra ararım'a evriliyor. Her ilişki hayatın gerçekleri karşısında bir muhtar emmi oluyor.

Peki ne yapacağız, yalnız mı öleceğiz? Hayır efendim, her şeyin bir yolu yordamı var. Mutlu bir serüveni Küçük Emrah filmlerine dönüştürmeye gerek yok. İşte sizin mutluluğunuz için vereceğimiz 13 ilişki tavsiyesi. Uygulamayan kaybeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. O kadar da sallamayın

Sallayın ama abartmayın. Sevgilinizi dünyanın merkezine koyduğunuz anda size geçmiş olsun. Whatsapp'da ne zaman online olduğu, Facebook'ta kimleri like ettiği ile başlayan nice hikaye psikiyatristlerde son buldu. Antidepresan sektörü bu kişiler sayesinde ayakta kaldığını bildiren plaketi az evvel ofisimize teslim etti.

2. Doğal olmaktan vazgeçmeyin

Aslında doğallık söz konusuysa bir buluşmaya çıplak gitmek kadar doğal bir görünüm yoktur. İnsanlar gerçek doğallığın böyle olduğunu kabul etseler herhalde daha fazlasını istemezler kanaatindeyiz. Dünya henüz buna hazır değilse o zaman sırf ona güzel ya da yakışıklı görünmek için sürekli yeni bir şeyler almanıza gerek yok. Annenizle çarşıya çıkarken nasıl giyiniyorsanız onunla buluşmaya da öyle gidin. Tabii bu bakımsızlıktan ölün anlamına gelmiyor. Alışveriş masrafıyla kafayı yemeyin diye diyoruz.

3. Görmezden gelmeyin, gerçekçi olun

Sırf onu mutlu etmek için çizgi film karakteri gibi davranmanıza lüzum yok. Bulutların pamuk olmadığını bilecek yaştasınız herhalde. Sevgiliniz yanlışlıkla tabak çanak kırabilir, bu çok normal ama sizin 'neyse nazar çıktı' deyip kenara oturmanız hiç normal değil. Bir bakın bakalım kanayan bir yeri var mı, organları yerinde duruyor mu acaba.

4. Beklentilerinizi karşılıklı olarak bekletmeyin

Gerektiğinde ananıza babanıza yalan söyleyebilirsiniz ama sevgilinize söylemeseniz iyi olur. Geleceğe dönük planlarınızda bir aşiret gibi çoluk çocuk yaşamak varsa 'evlilik çok ilkel bir şey' demeniz kimin faydasına bi söyler misiniz? Bırakın bu cool tavırları da derdiniz neyse onu anlatın. Vakit geçiyor vakit!

5. Özgürlük nidalarını atmak için acele etmeyin

5. Özgürlük nidalarını atmak için acele etmeyin

İlişkilerdeki en büyük sorun çiftlerin kendine ait bir hayatları da olduğunu unutmaları. Herkes bazen biraz yalnız kalmak ister ama bu uzun sürmez. Yalnızken daha mutlu olduğunuzu düşünüyorsanız bunu sevgilinize hemen söylemeyin. En fazla 2 saat sonra sıkılıp onu arayacağınızı uzaylılar bile biliyor. Yoktan yere huzurunuzu bozacağınıza denetimli serbestliğinizin tadını çıkartın gitsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eski sevgili konusuyla ilgili ölü taklidi yapın

Türkiye'de bir türlü çıkartılamayan bor madeni kadar herkese ait en az bir adet eski sevgili vardır. Bu insanlar bir araya toplansa, dünyamıza ve gelecekteki torunlarımıza yetecek kadar enerji sağlayabilirler. Bakın bu gerçekle baş edemezsiniz. O yüzden sevgilinizin eski sevgilisi ile ilgili konuları sanki hiç beyniniz yokmuş gibi ya da daha önce duymadığınız bir kabile dili konuşuluyormuş gibi karşılamak sizin için faydalı olacaktır.

7. Gerektiğinde çekirdek ailenizi çitleyin

Az evvelki maddede söylemiştik, ailenize gerektiğinde yalan söyleyebilirsiniz. Bu doğanın bir kanunu. Kendinizi hiç kötü hissetmeyin. İlişkinizle ilgili ne olacağını henüz kestiremiyorsanız ailenize gelecekle ilgili bir beyanatta bulunmanıza gerek yok. Aksi halde dillerinden kurtulamazsınız. Hatta ve hatta ailenizin yanında kız arkadaşınız sizi ararsa 'aaa Faruk arıyo?' diye şaşırın. Hanımlar da erkek arkadaşı aradığı zaman 'salak Buse, şu an senle konuşamıycam' diye meşgule düşürebilirler.

8. Kefenin cebi yok felsefesine çift olarak inanın

8. Kefenin cebi yok felsefesine çift olarak inanın

Gençliğimizi dört duvar arasındaki ofislerde çürütmemize sebep olan paranın gözü kör olsun. Maalesef onunla da olmuyor, onsuz da olmuyor. Para harcamak ile ilgili ikileme düştüğünüz herhangi bir konuda sizi kurtaracak en önemli felsefi akım 'amaan bi daha mı gelicez dünyaya'dır. Bu akıma gönülden inanırsanız sevgilinizi de bu akımın bir mensubu, gönül vermiş bir müridi yapabilirsiniz. Göreceksiniz ki önceden yaşanılan hesap ödeme sancıları bir daha tekerrür etmeyecektir.

9. Sevgilinizin kankasına istenmeyen tüy gibi davranmayın

Her ilişkide nereden çıktığı belli olmayan bir sevgilisi kankası mutlaka vardır. Bu tip ekosistemde hangi görevi görür, insanlığa bir faydası var mıdır bilinmez. Antipatikliğin kitabını yazmış ve dört dile çeviri yapmış bu insanla kesinlikle yarış haline girmeyin. O, bir süre yanınızda üçüncü olarak takılacak ama kendine sevgili yapınca da ilk önce bi tanecik kankasını yani sizin sevgilinizi satacaktır. Bu keyifli sonun bir gün geleceğine emin olarak sükunetinizi korumalısınız. Tam bir sinsi olduğu konusuna kesinlikle katılıyoruz.

10. Sürpriz yapmak yerine ince düşünen birey olun

Birinin arkasından iş çevirmenin adı ne zamandan beri sürpriz oldu bilinmez. Sizin ince detayları düşünerek kafa patlattığınız bir plan bazen hesaplayamadığınız sebepler yüzünden mutlu sonla bitmeyebilir. Bunun yerine sevgilinize insan gibi 'hafta sonu şuraya mı gitsek?' diye sorun. Sonuçta bunu düşünen ilk siz olduğunuza göre hanesine artı puan yazılan da siz olacaksınız. Kocaman insanın sürprizle falan işi olur mu şu karışık hayat gailesinde, lütfen!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. O'nun arkadaş ortamında rol çalın

Eğer arkadaşlarıyla yeni tanışıyorsanız kendinizi sevdirmeniz oldukça önemli. Herhangi bir konuda sohbet edilirken fikrinizi beyan etmekten çekinmeyin. Hatta sanki onlar sevgilinizin değil de sizin arkadaşınızmış gibi rahat olun. Sevgiliniz ilk önce bu durumdan nefret etse de daha sonra arkadaşları üzerinde bıraktığınız etkiyi görünce size daha çok hayran olacaktır.

12. Beğeninizi göstermekten çekinmeyin

Eğer o gün güzel bir kıyafet giydiğini düşünüyorsanız bunu söylemekten çekinmeyin. Ya da saçının yeni şekli hoşunuza gittiyse bunu ona söyleyin. Kelimeleri bize parayla vermiyorlar arkadaşlar, söyleyiverin gitsin işte!

13. Elinizdeki malzemeden daha fazlasını beklemeyin

Herkesin kendine has özellikleri var. Siz bu insanla beraberseniz zaten mevcut özelliklerinden etkilendiğiniz içindir. Yok illa 'ben bundan daha değişik bi şey yaratırım' derseniz kendiniz mutsuz olursunuz. Kimseyi değiştirmeye çalışmayın ama kendiniz de değişmeyin. Çok yorulursunuz kankalar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
442
73
55
20
15
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mistral

gerçek manitacılık bu değil.

meaculpa

evcilik mi oynuyoruz -.-