Görüş Bildir
Haberler
Malezya Tonlarca Plastik Atığı Geri Gönderiyor: 'Gelişmiş Ülkelerin Çöplüğü Olmayacağız'

etiket Malezya Tonlarca Plastik Atığı Geri Gönderiyor: 'Gelişmiş Ülkelerin Çöplüğü Olmayacağız'

Yüksel Venedik
29.05.2019 - 01:06 Son Güncelleme: 29.05.2019 - 14:06

Plastik atık tartışmaları tüm dünyada sürmeye devam ediyor. Çin'in plastik atık ithalatını yasaklamasının ardından atıkların yeni adresi olan gelişmekte olan ülkelerden ise tepki sesleri yükseliyor. 

Malezya, 3 bin 300 ton plastik atığı ABD, Kanada, Avustralya gibi ülkelere geri gönderme kararı aldı. Malezya Çevre Bakanı Yin, yaptığı açıklamada 'Çin 2018’de plastik atık ithalatını yasakladığında gelişmekte olan ülkeler yeni hedef haline geldi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin plastik atık ithalatını yasakladı, çöplerin yeni adresi gelişmekte olan ülkeler oldu

Çin plastik atık ithalatını yasakladı, çöplerin yeni adresi gelişmekte olan ülkeler oldu

Euronews'ten Zehra Yıldız'In haberine göre, Malezya 3 bin 300 ton atığı ABD, Kanada ve Avustralya'ya göndereceğini açıkladı. 

Çin'in, plastik atık ithalatını yasaklamasının ardından, en fazla plastik atık ithalatı yapılan ülkelerden birisi de Malezya'ydı. Malezya Çevre Bakanı Yeo Bee Yin, yaptığı açıklamada 'Çin 2018’de plastik atık ithalatını yasakladığında gelişmekte olan ülkeler yeni hedef haline geldi' yorumunda bulundu.

'Malezya gelişmiş ülkelerin çöplüğü olmayacak'

'Malezya gelişmiş ülkelerin çöplüğü olmayacak'

Bakan Yin, ''Birleşik Krallık’tan gelen kablolar, Avustralya’dan bozuk süt kartonları, Bangladeş’ten CD’ler, ABD’den gönderilen elektronik eşyalar... Malezya gelişmiş devletlerin çöplüğü olmayacak, buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Çevre Bakanı Yin ayrıca, ülkesine yasa dışı sokulmaya çalışılan 60 konteyner çöp yakaladıklarını ve bunları geldikleri ülkelere geri göndereceklerini söyledi.

Ayrıca Greenpeace, yayınladığı raporda Türkiye'nin de plastik atık ithalatının yeni adresleri arasında olduğu belirtmişti.

Araştırmalara göre plastik atık ithalatı artmaya devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
62
29
14
10
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asenakiz

plastik poşetleri yasaklayan.ülkemiz çöp ithal ediyor ne güzel kafalar

mononoke

Darısı en kısa zamanda bizim başımıza... çevre kirliliğini önlemek için plastik poşetleri paralı yapıp, aynı zamanda tüm avrupa'nın çöpünü toplamak da yani n... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

hükümet, çözemeyeceği bir sorunu ülkemize sokuyor. karton toplayan insanlar dışında, ülkede geri dönüşüm adına yapılan hiçbir şey yok. hatta bir ara onu da ... Devamını Gör