Görüş Bildir
Haberler
Mahsa Amini'nin Ölümünü Protesto Etmişlerdi! İranlı Futbolcu Ali Dayi’nin Ailesi Uçaktan İndirildi

Mahsa Amini'nin Ölümünü Protesto Etmişlerdi! İranlı Futbolcu Ali Dayi’nin Ailesi Uçaktan İndirildi

İran’da, Mahsa Amani’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesi sonrası başlayan protestolara destek veren futbolcu Ali Dayi'nin ailesi dün gece uçaktan indirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dayi’nin eşine ülkeden çıkış yasağı getirildi

Dayi’nin eşine ülkeden çıkış yasağı getirildi

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrasında tepkiler ve protesto gösterileri devam ederken dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

İran futbolunun ikonik isimlerinden biri olan ve hükümet karşıtı eylemlere açıkça desteğini veren Ali Dayi’nin eşi ve kızı Tahran’dan Dubai’ye giden tarifeli uçaktan indirildi. Uçağın rotası değiştirilerek Kiş Adası’na indirildi. Burada Dayi’nin eşi ve kızı uçaktan indirildi. Dubai’nin 200 kilometre uzağındaki adada eski futbolcunun eşi ve kızı indirildikten sonra uçak normal rotasına devam etti.

2007 yılında futbolu bırakan Dayi, ülkenin en çok sevilen sporcularından biri olarak biliniyor. İran haber ajansı IRNA, Dayi ve ailesinin hükümet karşıtı göstericilere destek çıktığını belirtirken ünlü futbolcunun eşi ve kızının Tahran’a dönmesine izin verildiğini aktardı.

Yarı resmi haber ajansı Tasnim ise Dayi’nin eşine ülkeden çıkış yasağı getirildiğini fakat buna rağmen kaçmaya çalıştığını duyurdu.

Dayi’ya ait kuyumcu ve lokanta kapatıldı

Dayi’ya ait kuyumcu ve lokanta kapatıldı

İran futbolunun en önemli figürlerinden biri olan Dayi’ya ait kuyumcu ve lokantanın da kapatıldığı açıklandı.

İran’da son yaşanan protestolar sonrasında Tahran yönetimi çok sert hamleler yapmış ve yüzlerce göstericiye idam cezası vermişti. İran protestolara katıldığı gerekçesiyle 2 adamı idam etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
luffys

nasıl şerefsiz bir yönetimmiş resmen adamlar göz göre göre cinayet işliyorlar keşke göstericilerde silah olsada o bk suratlı polisleri gebertseler siyasal İs... Devamını Gör

bjk81

insanlara özgürlüğünü vermek bu kadar zor mu?

alper arslan

özgürlük mü? eskiden kölelik vardı, şimdide toplumsal kölelik var. kitlesel köleleri özgürlük fikrinden uzaklaştırdıkça otorite güçlenir.

Erol Kayar

Şeriat isteyenleri şöyle alalım