Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme 'Silah' Saydı: Gelinine Diş Fırçası Atan Kaynanaya 4 Ay Hapis Cezası

etiket Mahkeme 'Silah' Saydı: Gelinine Diş Fırçası Atan Kaynanaya 4 Ay Hapis Cezası

Emre Ordu
30.05.2019 - 17:23 Son Güncelleme: 31.05.2019 - 08:53

Şanlırurfa'nın Siverek ilçesinde, tartıştığı gelinine fırlattığı diş fırçası 'silah' sayılan kayınvalideye 'basit yaralama' suçundan 4 ay hapis cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siverek'te oturan H.Ç., 2017 yılı Haziran ayında kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla kocası C.Ç.'den şikayetçi olarak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. H.Ç. ile şikâyetinin ardından durumu öğrenen kayınvalidesi S.B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen kayınvalide, gelinine elindeki diş fırçasını fırlattı ve iddiaya göre H.Ç.'yi darp etti. Bunun üzerine H.Ç., yeniden adliyeye giderek bu kez kayınvalidesi S.B.'den de şikayetçi oldu.

Kaynanasının beraat etmesine itiraz etti

Kaynanasının beraat etmesine itiraz etti

Eşini ve kayınvalidesini şikâyet ettikten sonra baba evine dönen kadının suç duyurusu üzerine savcılık tarafından C.Ç. ve annesi S.B. hakkında 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Siverek 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada bir süre önce karar verildi ve H.Ç.'nin eşi C.Ç., 112 gün hapis cezasına çarptırılıp, kayınvalide S.B.'nin ise beraatına karar verdi. Yerel mahkemenin verdiği karar, H.Ç.'nin avukatı tarafından temyiz edildi.

Hapis cezası paraya çevrildi

Hapis cezası paraya çevrildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilen dosyayı inceleyen üst mahkeme, beraatine karar verilen kayınvalide S.B.'nin yeniden yargılanmasına hükmetti. 2'nci Ceza Dairesinde bunun üzerine yeniden yapılan yargılamada, kayınvalidenin gelinine fırlattığı diş fırçası, Türk Ceza Kanunu'nun 6'ncı maddesine göre 'silah' olarak değerlendirilerek 'basit yaralama' suçundan 120 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Mahkeme verdiği hapis cezasının 2 bin 240 lira para cezasına çevrilmesini kararlaştırıp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

"Cezaya çok şaşırdık"

"Cezaya çok şaşırdık"

Kararı değerlendiren S.B'nin avukatı Serhat Akçiçek, 'Cezaya çok şaşırdık ve bir üst mahkemede itiraz ettik. Davanın nefsi müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor' dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Denizli'de bir annenin oğluna attığı terlik 'silah' olarak sayılmış ve beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davadan beraat kararı çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
53
28
7
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sikerim böyle hakimi, dersen, hakime hakaretten 17 yıl yersin; ama işi eyleme döküp gerçekten sikersen, tecavüzden 2-3 yıl yatar çıkarsın. Hatta 'hakimin rız... Devamını Gör

Resho

Kardeş önünde şapka çıkarmak istiyorum. Bu ne güzel bir yorumdur

Hulusi Baba

Diş fırçası atana 4 ay ceza... Darp eden, tecavüz eden, taciz eden, sapıkça kitap yazan ve bunun gibi ne kadar ceza alması gereken insan var ise "adli kontro... Devamını Gör

John Doe

Adli kontrol şartıyla serbest bırakma tutuklama yerine geçen bir güvenlik önlemi yani bu kişilerin işledikleri suçlardan yargılanması devam etmekte oluyor. B... Devamını Gör

Resho

Çalışanlarını tekme tokat dövebilirsin, birine rızası var bahanesiyle tecavüz edebilirsin, yaptığın yolsuzlukları inkar edebilirsin, kitaplarda pedofili içer... Devamını Gör