Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme 'Meşru Savunma' Dedi: Şiddet Uygulayan Kocasını Öldüren Yasemin Çakal Beraat Etti

etiket Mahkeme 'Meşru Savunma' Dedi: Şiddet Uygulayan Kocasını Öldüren Yasemin Çakal Beraat Etti

Batuhan
05.07.2017 - 12:16 Son Güncelleme: 06.07.2017 - 08:51

Esenyurt'ta 3 yıl önce çocuk bezi nedeniyle tartıştığı eşi Özkan Kaymaklı'yı bıçaklayarak öldüren Yasemin Çakal'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, sanığın korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Kararla birlikte sanık Çakal'ın tahliyesi kararlaştırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, 3 yıl önce tartıştığı eşi Özkan Kaymaklı'yı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Yasemin Çakal'ın Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında sanık ve taraf avukatları hazır bulundu.

Avukatı Selmin Cansu Demir: 'Devlet kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumludur'

Avukatı Selmin Cansu Demir: 'Devlet kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumludur'

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Çakal'ın avukatı Selmin Cansu Demir, 'Müvekkilim uzun süre şiddete maruz kalmıştır. Türkiye'de birçok kadın da bu şekilde şiddete maruz kalmıştır. Bu kararı burada ve dışarıda bekleyen birçok kadın vardır. Devlet kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumludur. Mahkemenizin Türk Milleti adına olumlu bir karar vereceğini düşünmekteyiz' dedi. Savunma yapan avukatlar da sanık Yasemin Çakal'ın beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Sanık Yasemin Çakal: 'Böyle olsun istemezdim'

Sanık Yasemin Çakal: 'Böyle olsun istemezdim'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son sözü sorulan Yasemin Çakal da “Böyle olsun istemezdim. Bilerek ve isteyerek yapmadım. O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığımı ben biliyorum. Polisi aradım. Ancak telefonları kırdı. Yardım istedim ancak ulaşamadım' diye konuştu.

Sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi

Sanık Yasemin Çakal'ın eşi Özkan Kaymaklı'ı “Kasten öldürmek' suçundan hakkında dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme heyeti sanık Yasemin Çakal'ın cezaevinden tahliyesine de hükmetti. Sanık Kaymaklı kararın ardından gözyaşı döktü.

Üye hakimden muhalefet şerhi

Üye hakimden muhalefet şerhi

Üye hakim Sadık Kahraman, sanığın eylemi haksız tahrik altında insan öldürme suçunu oluşturduğundan bu suçtan cezalandırılması görüşünde olduğunu belirterek, karara muhalefet şerhi koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adliye önünde açıklama

Adliye önünde açıklama

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, sevinçli ve mutlu olduğunu ifade ederek, bu tarz kararlara daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu ülkede yaşayan bütün kadınların daha çok ihtiyacı var. Artık şiddetin her türlüsünden bıktık. Mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz“.

'Yaşasın kadın dayanışması'

'Yaşasın kadın dayanışması'

Çakal'ı, cezaevi kapısının önünde ailesi ve kendisine destek veren bir grup kadın bekledi. Kadınlar, Çakal'ın cezaevinden çıkışı sırasında 'Yaşasın kadın dayanışması' şeklinde slogan attı. Burada kısa bir açıklama yapan Çakal, tahliye olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Yasemin Çakal, daha sonra kendisini bekleyen grupla ve ailesi ile birlikte cezaevi önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1127
417
108
46
31
21
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Teksöz

Kadın açıklamış ''o evden çıkamayacaktım, polisi aradım ancak telefonları kırdı'' buradan bile kocasının kadına ne yapacağı belli oluyor. O evden bir ölü çık... Devamını Gör

Deneri

Bir erkek olarak bu haberi sevinçle karşıladım. Erkekler fiziksel güçlerini kadınlar üzerinde baskı aracı oluşturmaktan çekinmiyorsa kadınların da canını kur... Devamını Gör

alper tunga

Elbette meşru müdafaa hukuk içinde var olan bir kavram. Bu kadının tasarlayarak cinayet işlemediği de kanun nezdinde yasallık kazanmış. Ancak cinayet cinayet... Devamını Gör