Görüş Bildir
Haberler
Macaristan Başbakanı: Türkiye'ye Yardım İşe Yaramaz

Macaristan Başbakanı: Türkiye'ye Yardım İşe Yaramaz

ATKN
13.11.2015 - 15:00

Malta'da düzenlenen AB liderleri zirvesinde mülteciler konusunda tavizsiz politikanın sözcülüğünü üstlenen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'ye verilmesi kararlaştırılan 3 milyar Euro'luk AB yardımının mülteci akımının durdurulmasında işe yaramayacağı görüşünde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Macaristan Başbakanı Viktor Orban

Bir Macar televizyonuna konuşan Orban, AB yardımının Türkiye yerine Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelere verilip, mültecilerin durdurulabileceği sınırların güçlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyor.

BBC Türkçe'den Tarık Demirkan'ın haberine göre Macaristan başbakanı, AB'nin Türkiye politikasının temelde yanlış olduğu kanısında.

'Karşı taraf kendini son umut görmemeli'

'Karşı taraf kendini son umut görmemeli'

Viktor Orban konuşmasında 'Biz Avrupa Birliği olarak, bizi Türkiye kurtaracak gibi bir tavır içinde olup görüşmelere oturamayız. Yani, karşı taraf kendisini bizim son umut olarak gördüğümüzü düşünürse, kabul edin ki bu durumdan bir sonuç alınamaz. AB her şeyden önce kendi savunma hatlarını çekmeli ve bunun ardından Türkiye ile masaya oturmalı.' dedi.

Macar başbakanı, Avrupa'nın kendi sınırlarında önlem alması, gerekirse tel örgüler ve seyyar duvarlarla mülteci göçünü durdurması tezini, mülteci sorununun gündeme gelmesinden itibaren kararlılıkla savunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viktor Orban, Hırvatistan ve Slovenya'nın da kendi sınırlarına tel örgüler çekmesinin ardından mültecilerin büyük bir olasılıkla Romanya'ya yöneleceklerini, bu nedenle Macaristan'ın Romanya sınırına da tel örgüler çekme konusunu gündemine aldığını da açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
5
2
1
0
0