Görüş Bildir
Haberler
Lexus, Şimdi de Buzdan Tekerlekler Yaptı

Lexus, Şimdi de Buzdan Tekerlekler Yaptı

Arabanızdaki krom tekerleklerin buz soğuğu için son derece havalı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Lexus NX’in buzlu jantları kadar olamaz. Çünkü Lexus, katı buzdan yapılmış tekerlek ve lastiğe sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lexus, bu işin arkasında büyük bir uzmanlığın olduğunu vurguluyor. Nitekim buzdan tekerleklerin ve jantların yapımı için buzdan heykel yapan özel bir ekip görevlendirildi. Lexus’a göre tüm çalışmalar 3 aylarını almış. Ancak buzdan bir tekerleğin kesilmesi ne kadar uzun sürebilir diye akıllara gelmiyor değil.

Bunun cevabını şu bilgilerde arayalım. Bir nevi buz heykeltıraşı olan İngiliz bir şirket ile birlikte çalışan Lexus, NX’in tekerleklerini lazer tarama yaptırarak buzdan lastikler oluşturdu. Denenmeden önce 5 gün boyunca -30 derecede bekletildi ve bu tekerlekler 2 tonluk Lexus’u rahatlıkla taşıyabiliyor.

LED ışıklarla süslenen buzdan tekerlekler ile yolda sürüş yapmanın ne kadar güvenli olduğu hayal edilirken, bu Lexus’un tartışılan marifetlerinden ilki değil. Lexus, Ekim ayında kartondan bir araba da yapmıştı.

Lexus’un bir sonraki marifeti belki çikolata kaplanmış bir araba olabilir.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/22/lexus-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın