Görüş Bildir
Haberler
Lazım Olur! Günlük Hayatta Bile İşinize Yarayacak 20 Balıkçılık Düğüm Tekniği

etiket Lazım Olur! Günlük Hayatta Bile İşinize Yarayacak 20 Balıkçılık Düğüm Tekniği

Gökhan A.
21.05.2016 - 10:17

Düğümler hayatımızın her alanında. Gün içinde ayakkabılarımızı, saçlarımızı veya kravatımızı bağlarken çeşitli düğümler kullanıyoruz. Peki ya şu an bilinen yaklaşık 4000 çeşit düğüm tekniği olduğunu biliyor muydunuz? Denizcilik, dağcılık, balıkçılık vb. gibi bir çok alanda geliştirilen bu düğümler yerine göre o kadar kullanışlı ki günlük hayatta bile çoğu işinizi halletmeye yarayabilir. İşte bu yüzden sizin için balıkçılık alanında en çok bilinen düğüm şekillerini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alberto Düğümü

Geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan Alberto Düğümü, farklı tarzdaki misinaları birleştirmek için en çok kullanılan düğümlerin başında gelir.

2. Palomar Düğümü

Misinayı yeme ya da döndürme tertibatına sabitlemek için kullanılır. Bağlanan nesnenin ilmekten geçebilmesi ve ipin ya da halatın çok kalın olmaması kaydıyla diğer sabitleme uygulamaları ile eşit derecede etkilidir. Pratikte, karanlıkta ve soğuk ellerle bağlanabilir.

3. Mükemmel İlmek

Sabit bir ilmek oluşturan ve çok sık olarak misinada kullanılan bir bağdır. Oldukça güvenlidir ama çözülmesi kolay değildir. Uçlarını kullanmaya ihtiyaç duymadan halatın ortasında bağlanabilir.

4. Kanca Düğümü

Gözlü balık kancasının misinaya tutturulması için kullanılır. Kanca Düğümü ile bağlanan kancalar balığı çekmek için dengeli ve düz bir misina elde edilmesini sağlar. Misina kancanın gözünden geçer ama öncelikli olarak sapa bağlanır.

5. Makara Bağı

Öncelikli olarak misinayı olta makarasının miline tutturmak için kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geliştirilmiş Rigavo Düğümü

Misinayı olta iğnesine bağlamak için kullanılır, ancak ayrıca misinayı bir döndürme tertibatına, tokaya ya da suni yeme bağlamak için de kullanılabilir. Geliştirilmiş Rigavo Bağı güçlü ve bağlaması kolay olduğundan balıkçılar arasında çok popülerdir.

7. Avustralya Örgüsü Düğümü

Bu düğüm görselde de görüldüğü gibi çok güçlü bir örgüyle sağlamlaştırılarak yapılır.

8. Trilene Düğümü

Tek filamentli misinayı kancalara, döndürme tertibatlarına ve yemlere bağlamak için kullanılan çok amaçlı bir balıkçı bağıdır.

9. Kan Bağı

Misinanın gücünü büyük oranda muhafaza ederek iki misinayı birbirini bağlamanın en iyi yoludur. Bu amaç için kullanılan diğer bağlar güçte önemli kayıplara sebep olabilirler. Takılma yapması muhtemeldir, ancak bu durum normal halatlar için sorun olabilse de misinalar için bir sorun değildir.

10. Duncan İlmeği

Misinayı makaranın miline, ya da misinaları birbirine bağlamak, misinaların sonuna yemleri ve döndürme tertibatlarını tutturmak için kullanılan bir genel amaçlı balıkçı bağıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Askılı Döngü Bağı

Misinada istenilen ek bir sineklik için başvurulan düğümlerin başında geliyor. Döndürülerek oluşturulan ipin ortasında oluşan ip boşluğundan geçirilerek bir halka oluşturulur ve yedek sineklik buraya takılır.

12. Yumurta Döngü Bağı

Balık yumurtası ve karidesi yem olarak kullanırken tercih edilen bir düğüm yöntemi. Bu düğüm yemin tutunmasını sağlar ve genellikle somon ve alabalık avında yaygın olarak kullanılır.

13. Tırnak Bağı

Genellikle sazan avlamada ve sinekli balıkçılıkta kullanılır. Kolay olduğundan genellikle küçük bir saman yerleştirilir. Tırnak Düğümü farklı çapta iki hattı birleştirmek için kullanılır ve hat çapının sineğe kadar azalmasına imkan tanır.

14. Kaymaz Tekli Düğüm

Misinanın sonunda çok güçlü bir düğüm yapılır. Bu yapılan düğüm yapıldığı yeri tam anlamıyla kavramayıp esnek bırakılmasından dolayı yemin daha doğal hareket etmesini olanak sağlar.

15. Cerrah İlmeği

İki ipi birleştirmek adına kullanılan oldukça sağlam bir düğüm şeklidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Orvis Bağı

Bu düğüm, Orvis Company tarafından en iyi düğümü bulmak için düzenlediği yarışmada Larry Becker tarafından icat edilmiştir.

17. Cerrah Halkası

Sık sık misinalarda kullanılan güçlü, kolay bir şekilde bağlanan sabit ilmekli bir bağdır. Biraz hacimlidir, ancak iplerin son kısmında hızlı, güçlü ilmekler ve diğer ilmekleri bağlayan liderler oluşturmak için harika bir çözümdür.

18. Rapala Bağı

Balıkçılıkta kullanılan Rapala Bağı son kısımda kullanılan bir ilmek bağıdır, serbest kalması ve doğal hareket etmesi gereken bir yeme ya da sineğe bağlanır.

19. İnce Güzellik Bağı

Görselden anlaşılacağı üzere farklı çaplardaki ipleri birleştirmek adına kullanılan estetik bir düğüm şeklidir.

20. San Diego Jam Bağı

Balıkçılıkta kullanılan San Diego Bağı yem ya da sinek bağlamak için kullanılan en güçlü uç bağlarından biridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
530
120
52
39
24
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emel Eylenti

gerçekten uzun zamandır böyle bi paylaşım arıyordum iyi oldu kendimi asarken kullanırım değişikmiş :s

Elif Demirci

nerede izbarço, nerede camadan ?

Pasif Kullanıcı

BU Bİ KÖŞEDE DURSUN