Görüş Bildir
Haberler
Lazer Epilasyon Acıtır Mı? İşte Acılı Acısız Lazer Epilasyon Türleri...

Lazer Epilasyon Acıtır Mı? İşte Acılı Acısız Lazer Epilasyon Türleri...

Şebnem Sucu
03.09.2021 - 13:12

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmak için kullanılan bir yöntemdir. Ağda ve tıraş işlemlerini genellikle sona erdiren lazer epilasyon, son dönemde erkekler tarafından da yoğun ilgi görmektedir. Lazer ışınları yardımı ile kıl kökünü tahrip ederek tekrardan çıkmalarını önleyen bu işlem, vücudun her alanına kolaylıkla uygulanabiliyor. Batık tüy problemlerini ortadan kaldırma ve kişilerin yaşamına sağladığı konfor gibi nedenlerle lazer epilasyon yoğun ilgi görüyor. Bu işlemi yaptıracak olanların ise akıllarında lazer epilasyon can yakar mı? Sorusu yer alıyor. Peki, vücut ve tüy rengine göre farkı çeşitlere sahip olan lazer epilasyon acıtır mı? Acılı acısız lazer epilasyon çeşitleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücuttaki istenmeyen tüyler kadınların yanı sıra erkekler için de estetik kayıplara yol açmaktadır. Bazı kişilerde genetik, hormonal ya da bazı ilaçlardan dolayı aşırı tüylenme meydana gelebiliyor. Tüylerden kurtulmak için kullanılan ağda, jilet, cımbız, ip gibi yöntemler ise geçici çözümler sağlıyor. Bu sebeple lazer epilasyon son 25 senedir yoğun ilgi görüyor. Uygulamadan önce en az 15 gün boyunca tüylerinizi almamanız gerekiyor ve uzman tarafından tüy tipinize,  cilt tipinize, alanın genişliğine bakılarak uygun olan cihaz ile atışlar yapılarak kıl kökleri yakılır. Peki, lazer epilasyon acıtır mı? Acılı acısız lazer epilasyon çeşitleri ve diğer tüm detaylar...

LAZER EPİLASYON CAN YAKAR MI?

Ağrı eşiği yüksek kişilerde fazla hissedilmemekle birlikte hassas cilde sahip bazı kişilerde ağrı hissi fazla olabilir. Özellikle ilk uygulamalarda acı hissi daha yoğun yaşanırken ilerleyen randevularda acı hissinde azalma meydana gelir. Özellikle genital bölgede acı hissi artmaktadır. Ancak dayanılmayacak bir acı değildir. 

Öyle ki cihazların birçoğunda soğutma sistemi de bulunmaktadır. Eğer acı hissinden endişe ediyorsanız seanstan yarım saat önce lokal uyuşturucu krem kullanarak acı hissini neredeyse yok denecek kadar azaltabilirsiniz. Seansların ardından cilt yüzeyinde kızarmalar, kıl köklerinde kabarmalar oluşabilir. Nadiren vücutta su toplaması da yaşanabilmektedir. Cildinizde meydana gelen bu tepkiler cilt hassasiyetinizle yakından ilişkilidir.

LAZER EPİLASYON ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Lazer epilasyon uygun cihaz ile yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun her alanında kullanılmaktadır. İşte 4 çeşide ayrılan lazer epilasyon türleri…

RUBY LAZER: Özellikle açık renkli ciltlerde etkilidir. Dudak üstünde kullanıma uygundur ve kısa tüyler için uygulanır. Dalga boyu 694 nm’dir.

ALEXANDRİTE LAZER: Büyük başlığa sahiptir, bu sebeple genellikle geniş bölgelerde kullanılır. Yüksek soğutucu bir sisteme sahiptir. Acı hissine neden olmaz. Tüyler vücuttan kalıcı olarak uzaklaştırılır. Bu lazerde açık ten rengine sahip kişiler için uygundur. Ülkemizde sık kullanılan lazer yöntemleri arasında yer alır.

DİODE LAZER: Koyu tenli kişilerde etkili sonuçlar verir. Dalga boyu 810 nm’dir. Cildin derinliklerine inerek en derindeki kıl köklerini tahrip eder. Diğer lazer çeşitlerine göre dalga boyu daha uzundur.

ND YAG LAZER: Acı hissi yüksektir. Özellikle çok koyu cilde sahip olan kişilere uygulanır. Acı etkisinden dolayı fazla tercih edilmemektedir. Gerektiği durumlarda dikkatli bir şekilde kullanılır. Dalga boyu 1064 nm’dir. Uzun atım süresine sahiptir ve uç kısmı geniş çaplıdır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın