Görüş Bildir
Haberler
KYK Yurdundan Silahla Öğrenci Kaçıran Adam Tutuklandı; 'Sevdiğimden Yaptım' Dedi

etiket KYK Yurdundan Silahla Öğrenci Kaçıran Adam Tutuklandı; 'Sevdiğimden Yaptım' Dedi

Zonguldak’ta 1600 öğrencinin kaldığı Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu'ndan bir öğrenciyi silah zoruyla kaçıran Birol Ç., yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Birol Ç; ' Kaçırma olayı yok, alıkoymadım, rehin almadım. Ne yaptıysam sevdiğimden yaptım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, birkaç gün arayla iki öğrencinin kaçırıldığını söyleyerek yurt önünde eylem yapmıştı.

Yaşananlara tepki gösteren öğrencilerden biri kendilerini kimsenin koruyamadığını vurgulayarak, “Bizim bugün burada bizim 2’nci kadın arkadaşımız kaçırıldı. İlk kadın arkadaşımız kaçırıldığında biz yurt yönetiminin de polisinde nasıl tavır aldığını gördük. Olayı kapatmaya çalışıp olağan bir olaymış gibi göstermeye çalıştılar. İlk arkadaşımız kaçırıldığında yurt yönetimi herhangi bir şey yapmadı. Ne yurt yöneticileri yargılandı ne de arkadaşımızı kaçıran kişinin akıbetini biliyoruz. Bizi burada kimse koruyamıyor. Yurdumuzda herhangi bir güvenlik kamerası dahi yok. Bize söylenen tek şey kendinize sahip çıkın. Başka bir şey değil” demişti.

Sosyal medya ayağa kalktı, #NesibeHatun2gün2kadın etiketiyle binlerce tweet atıldı

3 saat boyunca yurtlarına girmeyerek eyleme devam eden öğrencileri Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ikna etmişti

3 saat boyunca yurtlarına girmeyerek eyleme devam eden öğrencileri Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ikna etmişti

Öğrencilerin tepkisinin ardından binaya güvenlik kamerası ve aydınlatma lambaları takılırken, polis de binanın önünde nöbet tutmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK Bölge Müdürü 'asparagas' demişti

KYK Bölge Müdürü 'asparagas' demişti

KYK Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar ise olaya ilişkin, 'Dün akşam yaşanan olay tamamen asparagastır ve yalan olduğu emniyet güçlerince tespit edilmiştir. Öğrencileri galeyana getirip, o malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler.' ifadelerini kullanmıştı.

Bulazar, 'Kız öğrencimizin akrabası ve yakını olduğunu söylemiş. Kesinlikle kaçırma olayı gibi bir konu söz konusu değildir. Zorlama olmamıştır. Kız öğrencimizin direnmesi, bağırması da yoktur. Beraber yurdun oradan ayrılmışlar' demişti.

Yakalanıp adli kontrolle serbest bırakıldı

Yakalanıp adli kontrolle serbest bırakıldı

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Birol Ç. adındaki saldırgan kuru sıkı tabanca ile yurt girişindeki güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip 2'nci kata çıktı ve kız arkadaşı S.G.'yi yurttan çıkarıp aracına bindirerek kaçırdı. 

Öğrencilerin olayı haber vermesi üzerine Birol Ç., polis tarafından yakalandı. 

S.G.'nin şikayetçi olduğu Birol Ç., daha sonra sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Ne yaptıysam sevdiğimden yaptım"

"Ne yaptıysam sevdiğimden yaptım"

Dün savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Birol Ç., suçlamaları kabul etmedi. 

S.G.'nin kendisini yurda çağırdığını ileri süren Birol Ç., 'Beni yukarıya çağırdı. Yukarı çıkıp dışarıda konuşmak istediğimi söyledim. O da 'tamam' dedi. Kaçırma olayı yok. S.G.'yi alıkoymadım, rehin almadım. Ne yaptıysam sevdiğimden yaptım. Ancak yanlış yapmışım. Benim S.G.'ye son sözüm, ben kendisini çok sevdim. Ancak bundan sonra kendisini rahatsız etmeyeceğim. Kendisine namus sözü de verdim' dedi. 

Birol Ç., nöbetçi mahkemece, 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
78
23
10
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyli

Gerizekalılar, kız silahlı adama nasıl dirensin?

Mr Logical

Ya o kadar şeyapmayın bak sevdiğinden yapmış. Yazııık. Sevmese roketatarla giderdi yanına. Çünkü çok normal şeyler bunlar. Hem bak "yeniden" gözaltına alınmı... Devamını Gör

Kutadgu Bilig

TRT haber yapıyordu kaçırma olayı asılsızdır, amaç söylenti çıkarıp provokatif bir eylem yapmaktır diye. Toz kondurmayacaklarla abilerine.