Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021 KYK Burs Sorgulama Ekranı...

KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021 KYK Burs Sorgulama Ekranı...

GNS
17.11.2021 - 21:43

Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin beklediği KYK burs sonuçları gündemin önemli konuları arasında yer alıyor. Öğrenim hayatları süresince devletin vereceği maddi destekten yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri KYK başvurularını tamamladı. Gözler sonuçların açıklanması için GSB'na döndü. Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı zamanda Kredi ve Yurtlar kurumu tarafından 5-10 Kasım arasında yapılan KYK başvurularının ne zaman açıklanacağı merak konusu. Peki KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GSB 2021-2011 KYK burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi ne zaman? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği KYK burs başvuru süreci ne zaman tamamlanacak sorusuna yanıt aranıyor. Öğrenim sürelerini GSB'dan ve KYK'dan gelecek maddi destek ile sürdürmek isteyen öğrencilerin gözü başvuru sonuçlarında. Peki KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

Geçtiğimiz yılın bilgileri göz önünde bulundurulduğunda bu seneki başvuru sonuçlarının da 10 Aralık'ta yayınlanması bekleniyor.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sorgulama Ekranı

KYK Kredi Çıkarsa İptal Edilir Mi?

KYK Kredi Çıkarsa İptal Edilir Mi?

Sonuçların açıklanmasının ardından adayların belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname işlemini yapmaları gerekiyor. Belirtilen gün ve saat içerisinde onay işlemi yapılmadığında KYK burs ve kredisi alınmıyor. Dolayısıyla kredi çıkan öğrencilerin onay işlemini tamamlaması gerekiyor. Kredi kullanmak istemeyenlerinse bir işlem yapması gerekmiyor.

KYK Bursu Kaç TL? Ne Kadar?

KYK Bursu Kaç TL? Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın