Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Marmara'da Araç Garantisi Tutmadı: İşletmeci Şirketlere 1.4 Milyar TL Ödeme

Kuzey Marmara'da Araç Garantisi Tutmadı: İşletmeci Şirketlere 1.4 Milyar TL Ödeme

Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu'nun kullanımına açılan bölümlerinde işletmeci firmalara verilen araç geçiş garantisi tutmadı. Bu nedenle firmalara 1.4 milyar TL ödeme yapıldığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son döneme damga vuran ve “mega” olarak anılan Yavuz Sultan, Osmangazi köprüleri ile İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyol projeleri, YİD yöntemiyle ihale edildi. İhaleyi kazanan şirket ya da ortaklık, inşaatı tamamladıktan sonra köprü ve otoyolu belli bir süre işletecek ve sonra devlete devredecek.

 Söz konusu projelere, devlet araç geçiş garantisi verdi. Geçişler, döviz olarak belirlendi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Bu kapsamda yıl içinde Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri için garanti ödemesi yapıldı.

Kuzey Marmara'da garanti tutmadı

Kuzey Marmara'da garanti tutmadı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun hizmete açılan bölümleri için de “araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması” nedeniyle ödeme yapılması gündeme geldi. 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığı bilgiye göre, işletmeci şirketlere 1.4 milyar TL ödendi. İşletmeci şirkete yakın kaynaklar, ödemenin, kısa süre önce yapıldığını ifade etti. Kuzey Marmara Otoyolu’nu; Kalyon, Cengiz, Kolin, Limak, RYS İnşaat ve Pak Yatırım ortak girişim grubu işletiyor. Otoyol, İstanbul’un batıdaki en uç noktasından başlayıp, şehri baştan sona geçerek Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan 400 kilometre uzunluğunda bir proje…

1.2 milyar TL ek ödenek

1.2 milyar TL ek ödenek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karayolları’nda, onlarca şantiyeyi ilgilendiren finansman odaklı önemli bir gelişme daha yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, yılın tamamlanmasına sayılı günler kala 1.2 milyar TL’lik ek ödenek daha aktarıldı.

 Genel Müdürlüğe, bu yıl başında 7 milyar 736 milyon TL yatırım ödeneği ayrılmıştı. Ek ödeneklerle bu tutar, yaklaşık 22 milyar TL’yi buldu. Karayolları’nın, müteahhitlere 13-14 milyar TL dolayında borcu bulunduğu belirtiliyor. Genel Müdürlük, bugünden itibaren proje bazlı olarak bu borçların bir bölümünü kapatacak.

İlginizi çekebilecek diğer haberler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
13
12
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

En çok övündükleri ve böbürlendikleri "yol yaptık ".... ..... Vatandaşın parasıyla yol yap.... Sonra vatandaşın parasıyla o yola para ver.... Daha sonra vata... Devamını Gör

King in the East

nerde o amk aktrolleri seviniyolardı twitter'da yolmedeniyettir falan diye hashtag açıyodunuz? bizim götümüze kaçıyor bunlar hep? agzı açlıktan kokuyo herif ... Devamını Gör

Gazeteci Şerif Bey

Adamlar veresiye yol yaptı aq. Sözde bunlar yaptı bunlardan sonraki iktidarlar ödemeye devam edecek