Görüş Bildir
Haberler
Kütahya'da Definecilerin Açtığı Çukurdan Roma Anıt Mezarı Çıktı

Kütahya'da Definecilerin Açtığı Çukurdan Roma Anıt Mezarı Çıktı

Batuhan
01.04.2016 - 10:47

Kütahya’da define arayanların açtığı çukurda, Roma Dönemi’ne ait olduğu düşünülen 2 bin yıllık anıt mezar odası bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kütahya’da Alipaşa Mahallesi Botatbey Sokak’ta ön tarafı boş arsa olan baraka şeklindeki ev içerisinden define aramak için 2 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda tünel kazıldı. Çıkan toprağı kulübe içerisinde saklayan şüphelilerin kazdığı tünelde yer yer çökmeler oluştu.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kazı yapıldığı bilgisini aldıktan sonra bahse konu adresi gözetim altına aldı. Ekipler baraka evde oturan Muzaffer Kınteş (67), oğlu Muhammet Kınteş (25) ile arkadaşları Mehmet Ali Günay (49) ve Okan Açıkgöz’ü (39) gözaltına aldı, olaya karışan 2 kişiyi de yakalamak için çalışma başlattı. Gözaltına altına 4 şüpheli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan serbest bırakıldı.

Müze müdürlüğü ekipleri de kazı yapılan bölgede araştırma yaptı. Boş arsada iş makineleriyle yapılan çalışmalarda Roma döneminde bir idareciye ait olduğu sanılan 2 bin yıllık anıt mezar odası ortaya çıkarıldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri tarihi mezarla ilgili arkeolojik kazı çalışmalarına başlanıldığı belirtti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
20
7
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Kaya

niye yakalıyorsun niye serbest bırakıyorsun amk