Görüş Bildir
Haberler
Kusursuz Bir Cilt İçin Kaçınılması Gereken 15 Kusurlu Hareket

Kusursuz Bir Cilt İçin Kaçınılması Gereken 15 Kusurlu Hareket

Amy Santiago
19.04.2021 - 08:45 Son Güncelleme: 19.04.2021 - 11:07

Herkes güzel bir görünüme sahip olmak ister. Fakat farkında olmadan cildimize oldukça büyük zararlar verebiliyoruz. Siz de cildinizde yalnış giden bir şeylerin olduğunu düşünüyorsanız bu maddelere dikkat.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

Kaynak: http://brightside.me/inspiration-girl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yanlış cilt bakım ürünü seçmek

1. Yanlış cilt bakım ürünü seçmek

Cilt bakımında en önemli etmen, kullanılan ürünlerdir. Cilt bakım ürünlerini, cilt tipinize ve yaşınıza göre seçmelisiniz. Aksi takdirde kullanacağınız ürünler cildinize zarar verir. Eğer hangi ürün sizin cildinize uygun bilmiyorsanız, bir güzellik uzmanından yardım alabilirsiniz. Cildinize uygun ürünü bulduğunuzda, mümkünse sık sık markasını veya ürün çeşidini değiştirmeyin.

2. Yağlı cildi kurutmak

2. Yağlı cildi kurutmak

İçeriğinde alkol veya sülfat bulunduran, cildi kurutma özelliği olan ürünler kullanmak veya yüzünüzü çok sık yıkamak vücudunuzun su kaybetmesine ve cildinizin soyulmasına neden olur. Jojoba yağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi yağlar ise cildinizin yağ oranının dengelenmesine yardımcı olur. Bu yağların içeriklerini de buradan inceleyebilirsiniz.

3. Güneş losyonu kullanmamak

3. Güneş losyonu kullanmamak

Güzellik uzmanlarına göre, güneşli havalarda dışarıda çok fazla vakit geçirmiyor olsanız bile en az 15 faktörlü bir yüz kremi kullanmanız gerekir. Tatile gittiğinizde ise, en az 30 faktörlü bir yüz kremi kullanmanız gerekmekte. Uzmanlar, özellikle açık ve hassas tenli kişilerin bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorlar. Aksi takdirde cildinizde kırışıklıklar ve lekeler oluşacaktır. Bu güneş kremlerinden size uygun olanı vakit kaybetmeden edinmenizi tavsiye ederiz.

4. Fazla köpüklü ürünler kullanmak

4. Fazla köpüklü ürünler kullanmak

Fazla köpüren ürünler kullanmak cildinize zarar verir. Ürünün bu kadar çok köpürmesi içerisindeki zararlı kimyasalların göstergesidir. Bunun yerine daha az köpüren bu temizleyici veya temizleme sütlerinden birini tercih edebilirsiniz.

5. Dudakları ihmal etmek

5. Dudakları ihmal etmek

Kuru ve soyulan dudaklar, kimseye güzel bir dış görünüş kazandırmaz. Bu yüzden, cildinize bakım yaparken dudaklarınızı da ihmal etmemelisiniz. Cilt kreminize uygun bir dudak balmı ile dudak bakımınızı yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Islak cilde krem uygulamak

6. Islak cilde krem uygulamak

Tam tersi düşünülse de cildiniz ıslak iken uyguladığınız kremlerin cildinize hiçbir katkısı olmuyor. Cildinizi kuruladıktan sonra bir tonik uygulamalısınız. Tonik emildikten sonra ise cildinize uygun nemlendirici ile masaj yapmanız daha doğru bir yöntem olur. Bu şekilde hem cildinizdeki suyun emilmesine izin vermiş olursunuz, hem de cildinizin kuru görünümünden kurtulmuş olursunuz.

7. Cildi çok sıcak veya çok soğuk su ile yıkamak

7. Cildi çok sıcak veya çok soğuk su ile yıkamak

Cildinizi aşırı sıcak veya aşırı soğuk su ile yıkamak cilt dengenizi bozar. Doğru yöntem; cildi ılık su ile yıkamaktır. Bu şekilde cildiniz hem kusursuz bir görünüme kavuşur, hem de sağlıklı kalır.

8. Çok fazla pudra kullanmak

8. Çok fazla pudra kullanmak

Özellikle sıcak havalarda cildin mat görünmesi için pudra kullanılır. Fakat pudra ciltteki parlaklığı engellerken, gözenekleri kapatarak cildinize zarar verir. Doğru yöntem, cildinizi kurulama kağıdı ile temizlemektir. Bu şekilde hem cildinizdeki fazla yağdan kurtulmuş olursunuz, hem de yüzünüzün mat bir görünüm kazanmasını sağlıklı yollardan sağlamış olursunuz. Henüz kurulama kağıdı ile tanışmadıysanız buraya bir göz atmak isteyebilirsiniz.

9. Yüz kremini yanlış uygulamak

9. Yüz kremini yanlış uygulamak

Kremi uygulamaktan ziyade, kremi doğru uygulamanız önemli. Yüz kremlerini, yüzün merkezinden kenarlara doğru masaj yaparak uygulamalısınız. Bu yöntem, cildinizin daha az gerilmesini sağlar.

10. Göz çevresini görmezden gelmek

10. Göz çevresini görmezden gelmek

Göz çevresi, yüzümüzün en hassas kısımlarından olduğu için özel bakım gerektirir. Gözünüzün çevresine, cildinize uygun bir krem ile masaj yapmalısınız. Kremi göz kapağına değil, gözünüzün altındaki kemiklere uygulamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yüze çok fazla dokunmak

11. Yüze çok fazla dokunmak

Yüzünüze çok fazla dokunmak, toplu taşımada ve sokakta ellerinize bulaşan bütün bakterinin yüzünüze taşınmasına sebep olur. Cildinizi sağlıklı tutmak için, yüzünüze özellikle dışarıda iken fazla temas etmemelisiniz.

12. Yüzü yastığa bastırarak uyumak

12. Yüzü yastığa bastırarak uyumak

Cildinizin kırışmaması ve gözeneklerinizin hava alması için sırt üstü pozisyonda uyumalısınız. Aksi takdirde, yastığa yapışan yüzünüzdeki gözenekler nefes alamaz ve cilt kırışıklıkları meydana gelir.

13. Yastık kılıflarını çok sık değiştirmemek

13. Yastık kılıflarını çok sık değiştirmemek

Uzmanlar, yastık kılıflarının birkaç günde bir değiştirilmesini öneriyorlar. Cildinizdeki teri ve yağı emen yastık kılıflarını uzun süre değiştirmeden kullanmak, cildinizin yağlı ve sağlıksız bir görünüm kazanmasına sebep olur. Yastık kılıfı demişken bunlara da bir göz atmak isteyebilirsiniz.

14. Tonik kullanmamak

14. Tonik kullanmamak

Yüzünüzü yıkadıktan sonra tonik kullanmak; ciltteki fazla yağın temizlenmesine, gözeneklerin küçülmesine ve nemlendirici kremin cildin her katmanına ulaşmasına fayda sağlar. Bu yüzden yüzünüzü yıkadıktan sonra, nemlendiriciden evvel tonik kullanmalısınız. Cilt tipinize en uygun toniği burada bulabilirsiniz.

15. Abur cubur tüketmek ve yeteri kadar su içmemek

15. Abur cubur tüketmek ve yeteri kadar su içmemek

Kızartmalar, hamur işleri ve tatlı gıdalar sağlığımız açısından da cildimiz açısından da tehlike oluşturuyorlar. Uzmanlar bu gıdalardan uzak durmamızı, sebze ağırlıklı beslenmemizi tavsiye ediyorlar. 

Ayrıca yiyeceklerimizin B vitamini bakımından zengin olması da önemli. B vitaminini kuşkonmaz, elma, havuç veya yemeklerin içine konulan ciğer ile sağlamak mümkün. Çinko bakımından zengin gıdalar ise, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Yumurta, deniz ürünleri ve fındık gibi çerezler çinko bakımından oldukça zengin gıdalar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
9
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?