Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Kurtulmuş, 'ABD YPG'ye Sağlık Malzemesi Gönderdi' İddiasını Yanıtladı: 'Herkes Tıynetinde Olanı Yapar'

AKP'li Kurtulmuş, 'ABD YPG'ye Sağlık Malzemesi Gönderdi' İddiasını Yanıtladı: 'Herkes Tıynetinde Olanı Yapar'

Türkiye ABD'ye koronavirüsle mücadele için iki uçak dolusu sağlık malzemesi gönderirken, ABD'nin de Suriye'deki YPG birliklerine sağlık malzemesi gönderdiği bildirildi. Söz konusu iddiayı yanıtlayan AKP Genel Başkanvekili Numan Kutulmuş,'Teyit edilmiş bir şey değil. Ama şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programına konuk oldu. Numan Kurtulmuş'a ABD'nin YPG'ye sağlık malzemesi yardımı yaptığı iddiaları da soruldu.

"Biz insanlık olarak yardım ettik"

Kurtulmuş, 'ABD'nin terör örgütü YPG'ye maske gönderdiğine dair bir bilgi var ama teyit edilmiş bir şey değil. Ama şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Bu temel bir kuraldır; insanlar tıynetlerini asla değiştiremezler. Bizim tıynetimizde merhamet vardır, vefa vardır, yardımlaşma vardır. Biz New York'taki insanların sapır sapır döküldüklerini, ceset torbalarının yollarda olmalarını, hele hele bunların birçoğunun da yoksul mahallelerin insanlarını gördüğümüz, bildiğimiz her haber programından sonra içimiz burkuldu. Biz insanlık olarak yardım ettik, eğer ABD hükümeti de bir şekilde terör gruplarına yardım yapıyorsa onlar da tıynetinde olanları yapıyorlar' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü, resmi Twitter hesabından, PKK'nın Suriye'deki yapılanması YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurmuştu.

Malzemelerin Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtilmişti. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı ancak miktarları belirtilmedi.

Türkiye'den ABD'ye iki uçak sağlık malzemesi

Türkiye'den ABD'ye iki uçak sağlık malzemesi

Türkiye bu hafta salgının merkez üssü haline gelen ABD'ye iki uçak dolusu tıbbi malzeme göndermişti. Yardım kolilerinde maskeden, koruyucu tuluma kadar çeşitli sağlık malzemeleri yer alıyordu. Türkiye'de vatandaşlar maskeye erişim problemi yaşarken yut dışına yardım gönderilmesi tartışma yaratmıştı. 

Türkiye ABD'ye sağlık malzemesi gönderirken, ABD'nin de aynı şekilde, Türkiye'nin Suriye'de mücadele ettiği YPG'ye yardım yapması tepki çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
47
36
10
7
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kadir33

Biz abdye abd de ypgye gönderiyorsa dolaylı yoldan bizim malzemeler ypgye gitmiş oluyor

Resho

Bunu bile bile yaptıklarını düşünürsek dolaylı kelimesi biraz az kalıyor.

Lestat

Celladını, kurtarıcısı olarak gören bir toplum, kasabın bıçağını yalayan danaya benzer. - Karl Marx

yobaz-hoplatan

Sen ABD ye gonderecegine Turk devletlerine gonder yardimi yavsagin evladi satilmis islamci terorist cetesi