Görüş Bildir
Haberler
Külkedisi Olan Pastanızı Baloya Hazır Hale Getirecek 17 Şeker Hamuru Figürü

etiket Külkedisi Olan Pastanızı Baloya Hazır Hale Getirecek 17 Şeker Hamuru Figürü

mignon
06.12.2015 - 13:29

Şipşirin pastalar yapmak istiyorsunuz ama o şeker hamuru ile yapılan figürleri asla beceremeyeceğinizi düşünüyorsunuz değil mi? İşte size şeker hamuru ile yapabileceğiniz birbirinden güzel figürler! 

Hepsinin oldukça kolay olduğunu farkedeceksiniz!

1. Bir kutlama pastasının olamazsa olmazı kesinlikle kocaman bir kurdeledir!

Kurdele yapmak en kolay adımlardan biri. Şeker hamurunu ince bir şerit halinde açıyorsunuz ve üst ve alt kısımlarından birer parça kesiyorsunuz. Daha sonra şeridin uçlarını tam ortada birleştirip üzerini minik bir şeker hamuru parçasıyla kapatıyoruz.

2. Renkleriyle sizi mutlu edecek bir gökkuşağını pastaya dahil etmeye ne dersiniz?

Gökkuşağı renklerini ince rulolar haline getirip biraz su ile birleştirin. Bulutları yapmak için bir kaç beyaz topu ince bir şeker hamuru tabakasıyla birleştirin. Gökkuşağını ayakta tutabilmek için bulutların arasına yerleştirin.

3. Mis gibi çicek bahçesi gibi bir pasta için tek ihtiyacınız bu güller!

Eskiden beri pastaların üzerine gül yapma alışkanlığı vardır, çiçekleri çok sevdiğimizden ya da çok basit geldiğinden. Durum böyle olunca gül yapımını göstermemek ayıp olurdu.

İlk olarak bir streç film ya da plastik dosyayı alıyorsunu. Dosya kullanıyorsanız kenarlarını kesmeniz gerekiyor. Daha sonra yapacağınız yaprak sayısı kadar top yapıyorsunuz. Aynı boyuttaki bir topu da solucan yapıp streç filmin arasına koyuyorsunu. Parmaklarınızla bastırıp yayvan hale getiriyorsunuz. Daha sonra uzun olan parçayı yuvarlayın ve gülün merkezini oluşturun. yaprakları birbiri içine ekleyip gülü oluşturun.

4. Sevimli şeylerin en basiti bir şeyden başlayalım. İşte ayıcık!

Miniklerin doğum günlerine şipşirin bir ayıcık yapmanız aslında çok kolay her şey 5 büyük top hamur ile başlıyor.

5. O çizgi filmlerdeki tatlı domuzlardan bir kaçını pastanıza eklemek isterseniz...

Gerçeği o kadar şirin olmasa da çizgi filmlerdeki halleri çok tatlı olan domuzcukları da şeker hamuruyla kolayca yapabilirsiniz. İki büyük top ve minik şeker hamuru parçalarıyla dünyanın en tatlı domuzu sizin olabilir.

6. Yumurtadan yeni çıkmış minnoş civcivleri yapmak sandığınızdan daha kolay desem.

Biraz beyaz biraz sarı şeker hamuru ile bu şirin civcivi yapmak inanın çok kolay!

İlk olarak beyaz hamur ile yumurtasını hazırlayıp ortasını boşaltın daha sonra civciv için iki minik sarı top yapın yumurtanın içine yerleştirip minik parçalarla kanatlarını yapın. Son olarak burnunu ve kurdelesini yapın.

7. Minnoş tavşan yapmak biraz ayrıntılı ama sonuç yüzünüzü gülümsetmeye yetecek.

Ayrıntıları giderek arttırıyoruz, bu minnoş tavşan için boy boy toplara ihtiyacınız var. Vücudunu ve kafasını minik bir kürdan yardımı ile bir araya getiriyoruz, diğer parçaları ise su ile yapıştırıyoruz.

8. İneklerin bu kadar şirin olduklarını bilsek eve alırdık! :)

Normalde belki bu kadar tatlı ineklerimiz yok ama pastamızın üzerinde olabilirler. Hem diğer hayvanlara göre yapması da daha kolay. 

İlk olarak bir adet büyük bir adet küçük top ile başlıyoruz. Daha sonra büyük olan topu daha oval ve yayvan hale getiriyoruz. Küçük olan topu da inek kafasına benzetiyoruz. Pembe ile burnunu yapıyoruz. Ufak ayrıntıları da ekleyip kafa ve vücudu birleştiriyoruz.

9. Minik bebek fil doğum günü için sizi bekliyor!

Bu bebek filin ayrıntısı çok olabilir ama kendisi çok tatlı değil mi? İlk olarak kocaman gövdesini yapıp parmağınızla bastırarak göbüşünü yapıyorsunuz. Daha sonra ayaklarını ve kollarını ekleyip kafasını yapıyorsunuz. Son olarak kafasını yapıp gözlerini ve kulaklarını ekliyorsunuz. Kulaklarının sabit kalması için bir süre arkasına destek koymalısınız.

10. Kış gelmişken penguenleri kış temalı pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Pengueni yapmak diğer hayvanlardan çok daha kolay oluyor. Hem de çok daha tatlı vir pastaya sahip oluyorsunuz.

İlk olarak bir parça siyah şeker hamuruna eliniz ile şekil verin daha sonra makasla kanatlarını kesin. Karnı ve gözleri için beyaz hamuru kullanın. Son olarak gagasını ve ayaklarını yapın.

11. Böyle rahatına düşkün maymun mu olur ya!

Tamam biz böyle her iki elimizi kullanarak maymun yapamayız belki ama yine de denemeye değer.

İki renk hamuru toplar yaparak işe başlıyorsunuz. İlk oalrak gövde, ayaklar ve kolları yapıyorsunuz daha sonra kafaya geçiyorsunuz. Minik ayrıntıları da ekledikten sonra hazır oluyor.

12. Yunus sandığınızdan daha kolay yapılıyor.

Yunusu yapmak sandığınızdan daha kolay, ilk olarak ii renk hamuru birleştiriyorsunuz. Daha sonra ağzını ve kuyruğunu yapıyorsunuz. Son olarak gözlerini ve yüzgeçlerini yapıp bitiriyorsunuz.

13. Şöyle uyuşuk bir pandayı yapmak aslında çok kolay!

Uyuşuk ve üşengeçlikleriyle bilinen pandalar belki tam size göredir. Kocaman gövdesini beyaz şeker hamuru ile oluşturduktan sonra bacakları ve kollarını yapıyoruz. Kollarını gövdenin üzerine yerleştirip kafasını ve ayrıntılarını ekliyoruz.

14. Hadi biraz zorlaştırıp çizgi dünyaya adım atalım.

Özellikle çocukların gözdesi birçok çizgi film var onlardan en basitti olan minion'larla işe başlayabilirsiniz.

İlk olarak ayakları ve bacaklarını bir kürdanla sabitleyin, daha sonra kocaman gövdelerini yuvarlıyorsunuz. DAha sonra biraz mavi hamur ile salopetlerini yapıyorsunuz. Son olarak ayrıntıları ekleyip bitiriyorsunuz.

15. "Sünger Bob Kare Pantalon!" diye bağıran bir pastanın baştacı tabii ki de Sponge Bob!

Minion'lardan sonra basit olan çizgi film karekterlerinden biri Sponge Bob. Şekli nedeni ile ilk olarak, bacaklarını ve ayakkabılarını yapıp bir kürdana saplıyoruz. Daha sonra sarı hamuru kare olarak kesiyoruz. Ardından pantalonunu ve gömleğini yapıyoruz.  Son olarak kollarını ve yüz ayrıntılarını yapıp bitiriyoruz.

16. Artık biraz profesyonelleşsek iyi olur.

Bu kadar basit anlatımdan sonra sıra geldi zor olanlara. İşte size şipşirin bir Mickey Mouse. Yapması biraz ayrıntılı olsa da kendisi pek tatlı.

İlk olarak siyah hamuru kafa için yuvarlıyoruz. Daha sonra ten rengi hamurdan bir yuvarlak kesip yüzünün ortasını yapıyoruz. Ağız kısmını yapmak için ten rengi hamurdan bir üçgen oluşturup 3 boyutlu hale getiriyoruz. Kafanın alt tarafına ekliyoruz. Son olarak kulakları kürdan ile tutturuyoruz, göz ve burnu yaptıktan sonra bitiriyoruz.

17. Son olarak bal seven ayı Winnie'yi unutmamak lazım.

Kocaman göbüşü ve tatlı bal yiyişiyle  sizin de bal gibi pastanızın üzerine oturabilir. 

İlk olarak gövdesini yapıp üzerine kırmızı şeker hamuru ile tişörtünü yapıyoruz. Daha sonra kollarını ve bacaklarını ekliyoruz. Gövdenin ortasına bir kürdan geçirip kafasını ekliyoruz. Gözleri ve burnu gibi ayrıntıları ekleyip bitiriyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
115
16
15
9
6
2