Görüş Bildir
Haberler
Küçük İşletme Sahipleri Buraya: Kullanabileceğiniz Sigortalar Hakkında Kapsamlı Bir Rehber

Küçük İşletme Sahipleri Buraya: Kullanabileceğiniz Sigortalar Hakkında Kapsamlı Bir Rehber

Küçük bir işletme olarak kullanabileceğiniz sigortalar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü herhangi bir zarara uğrama ihtimaline karşı önlem almalısınız. Hayatta herkes beklenmedik bir olayla karşılaşabiliyor. Dolayısıyla işletmeniz beklenmedik olaylara karşı hazırlıklı olmalı. Peki, küçük işletmeler hangi sigortaları kullanmalı? İşte, küçük işletmelerin kullanabileceği sigortalar hakkında detaylı ve açıklayıcı bir rehber.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük işletme sigortası nedir?

Küçük işletme sigortası nedir?

Küçük işletme sigortası; mülkünüzü, gelirinizi ve varlıklarınızı belirli tehditlere karşı korumanızı sağlar. Küçük işletmeler için kullanılabilecek çok sayıda sigorta türü var. İşletmeniz için hangi sigorta türlerinin doğru olduğunu bulmanız gerekir. Ayrıca küçük işletme sigortaları hakkında bilgi sahibi olduğunuzda, karşılaşabileceğiniz riskleri önleme şansı elde edersiniz. Çünkü yeni başlayan birçok küçük işletmenin elinde yeterli sermaye yoktur. Yıkıcı kayıpların önüne geçilmesi gerekir. Böylece şirketinizi yönetmeye odaklanabilir ve gelecekteki başarılara hazırlanabilirsiniz. Şimdi gelin, kullanabileceğiniz sigortalara yakından bakalım.

1. Hırsızlık olaylarına karşı sigorta

www.google.com

İşletmeler hırsızlık olayları ile sıkça karşılaşabiliyor. Hırsızlık olaylarına karşı sigorta, işinizdeki ticari malların kaybını kapsıyor. Çünkü ticari malların kaybı söz konusu olduğunda, birçok sorunla karşılaşma riskiniz var. Ancak hırsızlık olaylarına karşı sigorta yaptırdığınızda; değerli eşyalarınızı, malzemelerinizi, ürünlerinizi veya paralarınızı güvence altına alıyorsunuz. Ayrıca bu sigorta türünün işletmenize uygunluğunu değerlendirmekle işe başlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

2. Doğal afete karşı sigorta

www.google.com

Türkiye'nin konumu dolayısıyla doğal afetler sıklıkla yaşanabiliyor. Bu sebeple, doğal afete karşı sigorta yaptırmalısınız. Örneğin, şiddetli bir fırtına ofisinizin çatısını uçurabilir. Aynı zamanda binanızdaki bir patlama tüm işlerinizi aksatmanıza neden olabilir. İşletmeniz doğal afetlere karşı sigorta yaptırmadığında, maddi zorluklar yaşayabilir. Bu nedenle, doğal afete karşı sigortayı mutlaka kullanmanız öneriliyor.

3. Kredi ve alacak sigortaları

www.google.com

Zaman zaman para konusunda çeşitli sıkıntılarla karşılaşma olasılığınız var. Satılan malın veya hizmetin karşılığını alamayabilirsiniz. Böyle durumlar için kredi ve alacak sigortaları yaptırmalısınız. Bu sayede yıkılmadan ilerleme fırsatı elde edersiniz.

4. İşveren sorumluluk sigortası

4. İşveren sorumluluk sigortası

İşletmelerde herhangi bir kaza yaşanabiliyor. Böyle durumlarda sorumluluk işverene ait oluyor. Dolayısıyla işverenin işçiye belirli bir tazminat ödemesi gerekebiliyor. İşveren sorumluluk sigortası ile bu tür problemlerden kurtulma şansınız oluyor. Ayrıca işverene bir hizmet akdi ile bağlı ve Sosyal Sigortalar Kanunu'na tabii olan işçilerin olası kaza durumlarında tazminat taleplerini kapsıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Siber sorumluluk sigortası

www.google.com

Siber sorumluluk sigortası, son yıllarda dijital tehditlerin artmasıyla beraber daha önemli hale geliyor. Bu sigortanın amacı, işletmelerin dijital verilerini korumaktır. Yani bilgisayar korsanlığı, siber şantaj ve veri ihlali gibi durumlardan işletmeleri koruyor. Müşterilerin kredi kartları, finansal hesapları, iletişim bilgileri veya tıbbi kayıtları siber saldırılara uğrayabiliyor. Böyle durumları önlemek için siber sorumluluk sigortası yaptırabilirsiniz.

6. Engellilik sigortası

6. Engellilik sigortası

Engellilik sigortası, çalışamayan çalışanlarınızı koruyor. Yani engellilik yardım planları, çalışanların çalışmadıkları zamanlarda kişisel harcamalarını karşılamak için gelirlerinin belirli bir yüzdesine erişmelerini sağlar. Şu anda bu sigorta türü Amerika'daki bazı eyaletlerde zorunlu.

7. Trafik kazası sigortası

www.google.com

Trafik kazalarında can ve mal kaybı yaşanabiliyor. Aynı zamanda trafik kazaları, işletmenizin dağıtım ve lojistik faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple; kara, hava ve deniz yolu ulaşımında meydana gelebilecek kazalar için önlemler almalısınız. İş süreçlerinizde kullandığınız taşıtın türüne göre sigorta kriterleri belirlemelisiniz. Ayrıca trafik kazası sigortası ile üçüncü kişilerin başına gelebilecek olumsuz durumlar için teminat elde ediliyor.

8. Ürün sorumluluk sigortası

8. Ürün sorumluluk sigortası

Bir işletme tarafından üretilen, satılan veya taşınan ürünlerin kullanımından kaynaklanan yaralanmalar ve hasarlar için gereklidir. Ürün sorumluluk sigortası ile üretilen veya sunulan ürüne herhangi bir hasar gelmesi durumunda üçüncü şahısların uğrayacağı zarar güvence altına alınıyor. Sektöre ve iş türüne bağlı olarak ürünlerden kaynaklanan problemler, işletmeler için maliyetli olabilir. Dolayısıyla zamanında tedbir almakta fayda var.

9. Özel sağlık sigortası

www.google.com

Küçük bir işletme olarak çalışanlarınıza özel sağlık sigortası tanımlayabilirsiniz. Bu sigorta çeşidi, çalışanlarınızın beklenmedik bir kaza veya hastalık sonucu oluşan sağlık giderlerini karşılar. Aynı zamanda işçilerin sağlık için ihtiyaç duyulacağı tanı ve tedavi işlemlerini halleder. Bu tanı ve tedavi işlemlerini işçiler, en seçkin sağlık kurumlarında mali kaygı duymadan halledebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hata ve ihmal sigortası

www.google.com

Küçük işletmeniz profesyonel bir hizmet sağlıyor olabilir. Müşterilere tavsiye veren işletmeler arasındaysanız, hata ve ihmal sigortası yaptırmalısınız. Hatalar ve ihmaller sigortası, işinizde yaptığınız hatalardan kaynaklanan maliyetleri karşılar. Aynı zamanda bu sigorta, mesleki sorumluluk sigortası olarak da bilinir. Yanlış beyan, iyi niyetin ve adil davranmanın ihmali, eksik tavsiye verme gibi hatalar yapılabilir. Hata ve ihmal sigortasından; emlakçılar, reklam ajansları, muhasebeciler, iç mimarlar, grafik tasarımcılar ve seyahat acenteleri faydalanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Kendi işimizi yapıyoruz o yüzden aşinayım.Sigorta fiyatları da uçtu gitti.Son birkaç yıldaki artışı takip edemedim artık %400 mü oldu %500 mü belli değil...