Görüş Bildir
Haberler
Küçük Ekipler, Büyük Oyunlar: 2022'nin En İyi Indie Oyunları

Küçük Ekipler, Büyük Oyunlar: 2022'nin En İyi Indie Oyunları

Deniz Ünsal
24.12.2022 - 13:33

Indie oyunlar, diğer bir deyişle bağımsız yapımcı oyunları, daha küçük bütçe ve az sayıda çalışana sahip ekipler tarafından yapılan, anlatacak bir derdi ve genelde iyi bir hikayesi olan oyunlar. Bu sebepten dolayı da birçok oyun sever bağımsız yapım oyunları destekliyor. Geçtiğimiz küresel salgın döneminde birçok büyük oyun devi zarar görürken de bağımsız yapımlar bunu avantaja çevirdi. Kontrol edilmesi daha kolay olan, uzaktan çalışmaya alışmış ekipler bu salgında oldukça başarılı oyunlar çıkardı. Bu kadar sempati duyup, desteklerken; gelin 2022'nin başarılı bağımsız yapımlarına  bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chained Echoes

1. Chained Echoes

Matthias Linda'nın elinden çıkan Chained Echoes;16-bit dünyası, gelişmiş dövüş sistemi ve boss savaşları ile çoğu JRPG hayranının beğenisini kazandı. Belki gözünüzden kaçmış olsa da rol yapma oyunlarını seviyorsanız Chained Echoes'a bir göz atmanızda fayda var.

2. Citizen Sleeper

2. Citizen Sleeper

Jump Over The Age'in geliştirdiği, Guilluame Singelin'in karakter tasarımı ile göze hoş gelen bir görsel yapıya sahip olan Citizen Sleeper. Siber dünyada, ya da uzayda desek daha mantıklı olur, kapitalizmin hastalıklı yapısı üzerine oyuncuları düşündürüyor. Fiyat olarak zaten uygun olan oyun, Xbox Game Pass'e de gelince, kendisini oynatmak için birden fazla sebep sunuyor.

3. Cult of the Lamb

3. Cult of the Lamb

Görünüşünün sevimliliğinin yanında karanlık bir roguelike olan, Massive Monster'ın Cult of the Lamb'i oldukça popüler oldu. Yönetim simülasyonu ve roguelike türünü birleştiren oyun, tekrar oynanabilirlik konusunda da oyuncular imkan sağlıyor.

4. Escape Academy

4. Escape Academy

Coin Crew Games tarafından geliştirilen, çok oyunculu bir bulmaca oyunu olan Escape Academy. Çekici görsel yapısı ve arkadaşlarınızla bulmacaları çözmenin zevkiyle oynayabileceğiniz bağımsız yapımcılı bir seçenek.

5. Neon White

5. Neon White

The Game Awards'da üç dalda adaylığı bulunan bir oyun Neon White. Angel Matrix tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı ve bulmaca oyunu olan Neon White, anime severleri heyecanlandıran tarzı, hikayesi ve oynanışı ile sektörde ve oyuncular arasında beğeni topladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nobody Saves the World

6. Nobody Saves the World

Ana karakter Nobody'nin hikayesine şahit olduğumuz bir rol yapma oyunu Nobody Saves the World. Şekil değiştiren bir ana karakteri oynamanın hem eğlenceli hem de zorlayıcı yanı sizi oyuna bağlıyor. Sene sonuna doğru gelen ek paketleri ile birlikte hikayeye ekstra içerik katan yapımcı DrinkBox Studios'u da, bu başarılı oyunu için kutlamak lazım.

7. Return the Monkey Island

7. Return the Monkey Island

1990'da LucasArts tarafından geliştirilen ve yıllar boyunca farklı geliştiriciler tarafından yapılan Monkey Island serisinin son oyunu olan Return the Monkey Island. Terrible Toybox tarafından geliştirilen macera oyunu, mazeraya geri dönüyor. Yüksek değerlendirme puanları ve birçok dalda adaylığı ve aldığı bir ödül ile hem eski oyuncuları hem de başarılı bir bağımsız yapım serisini oynamayı seven yeni oyuncuları yakalıyor.

8. Rogue Legacy 2

8. Rogue Legacy 2

2013 yılında ilk çıkış yapan ve başarılı olan Rogue Legacy serisinin devam oyunu Rogue Legacy 2. Roguelike oyunların popülerleşmesinde oldukça büyük yeri olan seri, devam oyununda da genetiklerini aktarmayı başarmış ve etkili bir oyun ortaya koymuş.

9. Sifu

9. Sifu

Senenin en beklenen ve çıktığı gibi övgüleri toplayan Sifu. Başarılı dövüş sistemi, kaybedince bile oyuna devam etmenizi sağlayarak sizi içine çeken yapısı ve güzel işlenen hikayesi ile kendini gösteren bir oyun.

10. Stray

10. Stray

BlueTwelve'in geliştirdiği, The Game Awards'da yılın en iyi bağımsız oyunu seçilen Stray. Siber dünyada sokak kedisi olma fikri oyun ilk duyurulduğunda oldukça ilgi çekmişti ve bu fikir, oyunu sahip olduğu muhteşem dünya ve anlatı ile birleşince de tadından yenmez bir eser ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vampire Survivors

11. Vampire Survivors

Luca Galante tarafından geliştirilen Vampire Survivors, The Game Awards'da Stray'den sonra en çok ilgi gören bağımsız oyunlardan biriydi. Castlevania severleri hedefleyen oyunda, üstünüze gelen düşman dalgalarını yok ediyor ve karakterinizi geliştiriyorsunuz. Oynanış basit gibi dursa da sizi saatlerce içine çekecek yapısı ile tekrar tekrar oynamanızı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın