Görüş Bildir
Haberler
Kronik Yorgunlukların Çaresi Doğru Beslenme

Kronik Yorgunlukların Çaresi Doğru Beslenme

Çiftçiden Eve
11.08.2014 - 14:01 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 14:56

Yorgunluk Giderici Besinler

Ne yaparsanız yapın dinlenemiyor musunuz? Uyuduğunuz saatler dinlenmenize yeterli olmuyor mu? Yorgunluk, son zamanların en çok konuşulan ve en çok şikayet edilen hastalığı haline dönüşüyor. Peki beslenme şekillerinin yorgunluğunuz üzerinde önemli etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Beslenme alışkanlıklarınız yorgunluğu arttırmada ve ya yorgunluk hissini yok etmede son derece önemli. Özellikle yaz aylarında daha çok görülen kronik yorgunluğun uzmanlar, beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığını vurguluyorlar. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirecek ve enerji verecek besinler tüketilmeli. Meyve ve sebzeler yorgunluk hissinin yok edilmesinde önemli etkenlerden, özellikle de C vitamininin bolca tüketilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler yorgunluğunuzu gidermede etkili ve ya hangi besinler yorgunluğu daha da arttırıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bal:

Bal:

Besin değeri bakımından önemli olan bal, sizi hastalıklardan korumanın yanında gün boyu dinç kalmanızı sağlayacak besinlerden biri.. Gün içerisinde tükettiğiniz bir kaşık bal size gerekli olan enerjiyi sağlayacak ve beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına neden olacak..

http://www.ciftcideneve.com/market/organik-petek-bal-1-kg/

Pirinç:

Pirinç:

Bağırsak faaliyetlerini düzene koyan ve yatıştırıcı etkisi olan pirinç, üzerinizdeki yorgunluk hissini azaltmada birebir etken. Sağlığınız açısından da bir çok artısı olan pirinç, aynı zamanda vücuda kısa sürede enerji veren yiyeceklerden..

http://www.ciftcideneve.com/market/koy-pilavi-sepeti/

Elma:

Elma:

Her gün devamlı olarak tüketilmesi gereken meyvelerden olan elma, inanılmaz enerji kaynağıdır. Yaşama süresini arttırdığı bilinen elmalar, daha sağlıklı ömürler için vazgeçilmez besinlerden.

http://www.ciftcideneve.com/market/elma-sepeti-10-kg/

Yoğurt:

Yoğurt:

Vücuttaki kirli hücreleri temizleyen yoğurt, faydaları açısından oldukça zengindir. Vücudun direncini ve gücünü geri kazandırmada son derece önemli olan yoğurt, yaz aylarında yorgunluğunuzu giderici özelliğe sahip.

http://www.ciftcideneve.com/market/suzme-yogurt-1-kg/

Yumurta:

Yumurta:

İçerdiği protein ve vitamin bakımından oldukça zengin olan yumurta, yorgunluk için etkili silahlardan biri. Vücudun kaybettiği protein ve vitaminleri tekrar kazandıran yumurta, enerjinizi yüksek tutmanızı sağlar.

http://www.ciftcideneve.com/market/koy-yumurtasi/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuru Baklagiller:

Kuru Baklagiller:

Protein ve demir açısından zengin olan kuru baklagiller, kan şekerini kontrol altında tutarak vücuttaki enerjinin sürekliliğini sağlar. Bu nedenle haftada 2 veya 3 kere fasulye, nohut, mercimek, kuru bakla, soya fasulyesi gibi baklagiller tüketilmelidir. 

http://www.ciftcideneve.com/market/ekolojik-paket/

Yorgunluk Hissini Arttıran Besinler

Yorgunluk Hissini Arttıran Besinler

Yaz aylarında da daha çok kendini gösteren kronik yorgunlukları sağlıklı ve doğru beslenme şekilleri ile önleyebiliyoruz. Peki hangi besinlerin tüketilmesi yorgunluk hissinin daha da artmasına sebep oluyor? Uzmanlar buna cevap olarak yağlı besinlerin tüketilmesi olarak belirtiyorlar. Çünkü yağlı besinler tüketmek enerjinizi düşürürken zihinsel olarak da yavaşlamanıza neden oluyor. Bunun yanı sıra fazla alkol tüketimi ve asitli içecekler de yorgunluk hissini arttıran diğer etkenler arasında..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın