Görüş Bildir
Haberler
Kripto Deneyiminizi Renklendirin: En Çok Beklenen 8 Web3 Blockchain Oyunu

Kripto Deneyiminizi Renklendirin: En Çok Beklenen 8 Web3 Blockchain Oyunu

İnternet üzerinden oynanan oyunlar son yirmi yılda çok yol kat etti. Teknoloji dünyasındaki gelişmeler, geliştiricilerin oyunculara daha sürükleyici ve ilgi çekici deneyimler sunan oyunlar yaratmasını sağladı. Yeni bir çağın habercisi olan Blockchain teknolojisi, çevrimiçi oyunlara entegrasyonu ile Web3 blockchain oyunları olarak bilinen yeni oyunlar türetti.

Bu oyunlar, oyunculara oyun içi varlıkları üzerinde benzeri görülmemiş bir kontrol ve sahiplik sunarak daha önce duyulmamış bir şeffaflık ve güvenlik düzeyi sağlıyor. Blockchain’deki tüm işlemleri kaydeden Web3 oyunları, herhangi bir oyuncunun veya varlığın sistemi manipüle etmesini neredeyse imkansız hale getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Web3 blockchain oyunlarının artan popülaritesi ile geliştiricilerin bir sonraki büyük oyunu yaratmaya hevesli olmaları şaşırtıcı değil.

Web3 blockchain oyunlarının artan popülaritesi ile geliştiricilerin bir sonraki büyük oyunu yaratmaya hevesli olmaları şaşırtıcı değil.

İşte şu anda geliştirme aşamasında olan en çok beklenen Web3 blockchain oyunlarından sekiz tanesi:

1. Star Atlas

1. Star Atlas

Star Atlas, oyunculara oynayarak kazanma fırsatı sunan, kendi metaverse’ine sahip, uzayda geçen bir rol yapma oyunudur. Unreal Engine 5'in Nanite teknolojisiyle desteklenen oyun, oyunculara gerçek zamanlı grafikleri ile uzayı keşfetmelerine olanak tanır. Oyunun blockchain ağı olan Solana, oyun içi işlemlerin yapıldığı geleneksel sunucuların ötesinde kripto işlemlerini gerçekleştirir. Oyunculara dört farklı oyun deneyimi sunulur. Ticaret, madencilik, kargo taşımacılığı veya zanaatkarlık gibi kariyerleri seçebilir; insanlık, uzaylı ırkları ve akıllı androidler arasında devam eden çatışmaya katkıda bulundukları için ödüller kazanabilirler. ATLAS ve POLIS token’leri olan oyun içi para birimi ile gemiler, ekipman, mürettebat, bileşenler, binalar ve planlar gibi oyun içi benzersiz öğeler satın alabilirler.

2. Highstreet

2. Highstreet

Highstreet, oyuncuların görevlerini tamamlayarak, etkinliklere katılarak, sosyalleşerek ve alışveriş yaparak HIGH token’leri ve NFT'leri kazanmalarını sağlayan bir açık dünyaya sahip metaverse MMORPG'dir. Bu token’ler oyun ilerleyişi, sosyal etkinlikler, sınırlı sayıda ürün ticareti ve yönetimdeki tekliflerinin oylanması için kullanılır. Oyun çeşitli platformlarda oynanabilir ve geliştirme aşamasında olan altı bölgeye sahiptir. Ek olarak, hiper enflasyonu önleyen ve NPC karakterleri satın almak, ticaret yapmak veya oyun içi öğeleri onarmak için kullanılabilen, STREET adlı ikincil bir para birimi vardır. Highstreet, NFT'leri, blockchain'i, oyun oynamayı ve alışverişi birleştiren, diğer oyuncularla sosyalleşmenizi sağlayan bir oyun deneyimi sunar.

3. Otherside

3. Otherside

Otherside, oyuncuların NFT varlıklarını ve APE token’lerini kullanarak bağlantı kurmasına, keşfetmesine ve birlikte oyun içi eşyalar yaratmasına olanak tanıyan, blockchain teknolojisinde bir meta veri deposudur. The Voyager's Journey adlı anlatı odaklı bir deneyime ve birlikte çalışabilir içerik oluşturmak için bir Yapımcı Geliştirme Kitine sahiptir. Platform, ağ kurma ve işleme, uzamsal ses ve herhangi bir cihazdan erişim aracılığıyla teknik zorlukları ele alıp, bunlara imkan sağlıyor. Agora isimli oyun içi varlıklar için bir pazar yerinde oyuncular ekonomiye katılarak ödüller kazanabilir. Ekosistem, ApeCoin DAO topluluğu tarafından kontrol edilen, ERC-20 standardında bir hizmet ve yönetim token’i olan ApeCoin'i kullanır.

4. Fortitude

4. Fortitude

Fortitude, oyuncuların NFT varlıklara sahip olabileceği ve diğer oyuncularla savaşarak, bir orduyu komuta ederek ve kendi üslerini koruyarak GALA token’leri kazanabilecekleri blokchain tabanlı bir kule savunma oyunudur. Karanlık bir fantezi dünyasında geçen bu oyunda, oyuncular NFT kuleler, kahramanlar, birlikler ve topraklar satın alarak köylerini genişletebilirler. Düşman istilalarına karşı korunmak için top kuleleri, ok kuleleri ve sihirli binalar gibi savunma yapıları inşa edebilirler. Oyuncular ayrıca malzeme ve kaynak elde etmek için ordularıyla diğer köyleri işgal edebilir ve köylerini genişletmek için ödüller kazanabilir. GALA token’leri, başarılı olunan her elde kazanılır ve pazardan NFT varlıkları satın almak için kullanılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Guild of Guardians

5. Guild of Guardians

Guild of Guardians, oynarken kazandıran çok oyunculu bir fantezi aksiyon rol yapma oyunudur. Oyuncular, oyun içi ödüller kazanmak için NFT kahramanlardan takımlar oluşturabilir ve klanlar kurup birbiriyle rekabet edebilirler. Her kahraman ekibin genel performansına katkıda bulunan benzersiz niteliklere sahiptir, bundan dolayı oyunda stratejik bir ekip oluşturmak çok önemlidir. Oyuncular, takımlarına aldıkları kahramanların güçlerini yükseltmek ve onlara yeni ekipman oluşturmak için kullanılabilecek kaynakları ve para birimini kazanmak için zindanlara girmelidir. Oyunun ana para birimi olan GOG tokenleri satın alma işlemleri yapmak veya önemli oyun kararlarında oy verebilmek için kullanılır.

6. Outlanders

6. Outlanders

Outlanders, Binance Smart Chain blokchain ağında bulunan, oynaması ücretsiz bir MMORPG'dir. Oyuncular, ödüller ve NFT'ler kazanmak için görevler tamamlayabilir, ayrıca  canavarlarla ve diğer oyuncularla savaşabilir. Oyundaki lonca sistemi sayesinde oyuncular sosyalleşebilir ve birbirlerine meydan okuyabilir. Oyun içi market alanı oyuncuların eşya satmasına ve kendi dükkanlarını kurmasına olanak sağlar. LAND token’leri, NFT alıp satmak, oyun içi kararlarda söz sahibi olmak ve NAKA token’lerinin kazanç potansiyelini artırmak için kullanılır.

7. Aurory

7. Aurory

Aurory, oyuncuların iki ayrı dünyayı keşfedebileceği, Nefties olarak bilinen büyülü NFT yaratıkları yakalayıp takas edebileceği ve çeşitli oyun modlarında yer alabileceği bir aksiyon strateji oyunudur. Nefties, savaşta veya düellolarda oyuncuların yanında savaşır ve farklı türde roller atanabilecek eşsiz yeteneklere sahiptir. Oyunun ana token’i olan AURY, NFT Nefties, eşyalar, kozmetik öğeler ve kartlar alıp satmanın yanı sıra hazineden ödüller alarak pasif gelir elde etmek için kullanılabilir.

8. MonkeyLeague

8. MonkeyLeague

MonkeyLeague, oyuncuların maymun NFT'leri ile oynayabileceği, takımlar kurabileceği, oynayarak kazandıran bir futbol oyunudur. Toplamda üç adet oyun modu vardır ve oyuncular maymunlarının rollerini belirleyerek bu farklı oyun modlarında birbirleriyle rekabet edebilir. Maymunların görünümleri oyun içinde özelleştirilebilir. Oyuncular maçlar yaparak, stadyumlara sahip olarak veya seyirci olarak tezahürat yaparak oyun için para birimi olan MBS kazanabilir. SCORE token’leri ise, oyun yönetiminde oyuncuların söz sahibi olmasını sağlayan token’dir ve MBS sahipleri tarafından alınabilir.

Sonuç olarak, Web3 blockchain oyunları, oyun içi varlıkların sahipliğini sunup ve merkezi olmayan ekonomiler aracılığıyla yeni gelir akışları yaratarak oyun endüstrisinde devrim yaratma potansiyeline sahiptir.

Sonuç olarak, Web3 blockchain oyunları, oyun içi varlıkların sahipliğini sunup ve merkezi olmayan ekonomiler aracılığıyla yeni gelir akışları yaratarak oyun endüstrisinde devrim yaratma potansiyeline sahiptir.

Web3 gelişmeye devam ettikçe, daha yenilikçi ve heyecan verici blockchain tabanlı oyunların ortaya çıkmasını bekleyebiliriz. Eğer üstteki 8 oyunu beklemek istemiyorsanız, halihazırda çıkmış ve birçok oyuncunun oynamaya devam ettiği diğer blockchain oyunlarına göz atabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın