Görüş Bildir
Haberler
Koyuncu Baba, Okuma Aşkıyla 45 Bin Kitap Biriktirdi: 'Kitap Okumazsak, Çocuklarımız da Okumaz'

Koyuncu Baba, Okuma Aşkıyla 45 Bin Kitap Biriktirdi: 'Kitap Okumazsak, Çocuklarımız da Okumaz'

İstanbul'da koyun yetiştiriciliği ile uğraşan ve çevresinde okuma aşkıyla tanınan İsmail Bozdemir, bugüne kadar 45 bin kitap biriktirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çiftlikten geri kalan zamanını kitaplarla dolu olan evinde geçiriyor

Çiftlikten geri kalan zamanını kitaplarla dolu olan evinde geçiriyor

İstanbul'da yaşayan ve 27 yıldır kurbanlık koyun yetiştiriciliği yapan 'Koyuncu Baba' lakaplı İsmail Bozdemir, çevresinde kitap okuma aşkıyla biliniyor. AA'nın haberine Bozdemir, bugüne kadar 45 bin kitap biriktirdi. 

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanlarla ilgilenirken kitap okumayı ve türkü söylemeyi ihmal etmeyen Bozdemir, koyun, keçi, kuzu, kedi ve kuşlarıyla oluşturduğu minik çiftliğinden geri kalan zamanını, dört bir yanı kitaplarla dolu olan evinde geçiriyor.

'Yaklaşık 30 binin üzerinde kitap okudum'

'Yaklaşık 30 binin üzerinde kitap okudum'

İlkokul döneminden beri içinde okuma aşkı olduğunu ve ilkokul ikinci sınıftan beri harçlıklarıyla kitap aldığını söyleyen Bozdemir, muhabirlere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Yaklaşık 30 binin üzerinde kitap okudum desem yeridir, çünkü günde bin 500 sayfa okuduğum dönemleri biliyorum. Hatta bundan birkaç yıl önce baktım, 'Bunlar okunmuş mu, okunmamış mı?' diye. Aşağı yukarı evimde gördüğünüz roman veya sosyal içerikli kitaplardan, okumadığım hiçbir kitabı rafa koymadım. Çocukken babamdan gizli okula gitmiştim. O zaman bir köyden bir köye geçince gördüm ki okul bana yeni başka bir dünyaya kapı açıyor, başka bir alem gibi geliyordu.''

'Kitabın lezzetini aldıktan sonra bazen düşünüyorum, eğer kitap okumamış olsaydım, herhalde kafayı yerdim'

'Kitabın lezzetini aldıktan sonra bazen düşünüyorum, eğer kitap okumamış olsaydım, herhalde kafayı yerdim'

''Gözlerimde sorun olduğu için günlük 150 sayfa okuyabiliyorum. Hiçbir zaman kitap okumadan yatmam. Yatak odamda, oturma odamda, arabamda, koyunlarımın olduğu iş yerimde okuduğum kitaplar ayrıdır. Bazen torunlarım evimi temizlemeye geliyor, yatağımın ucundaki kitapları kaldırıp, kitaplığa yerleştiriyorlar ama ben başucumda kitap olmayınca kendimi kitapsız hissediyorum. Kitaptan değil, kitapsızlıktan korkmak lazım, çünkü kötü kitap yoktur, kötüyü gösteren kitap vardır. Kitabın lezzetini aldıktan sonra bazen düşünüyorum, eğer kitap okumamış olsaydım, herhalde kafayı yerdim. Kitapsız bir hayat düşünemiyorum. Hani her insan öldüğünde Allah'tan bir şey ister ya ben de Rabb'im nasip eder de cennete girecek imkanım olursa Rabb'imden güzel bir kütüphane isterim. Allah istediğimizi veriyor ya düşünsenize bütün dilleri bileceğim ve bütün kitapları okuyabileceğim. Allah'tan sonsuz bir kütüphane istiyorum.''

'Kitap yaşam sebebimdir'

'Kitap yaşam sebebimdir'

Çocuklara kitap sevgisinin aşılanması için, roman okutulması gerektiğini söyleyen Bozdemir, 'İnsanın hem ruhuna, bedenine, aklına hem de fikrine hitap eden romanlar var. Ama ne yazık ki biz Batı klasiklerinin dışında, kendi geçmişimizle ilgili kitapları okuyamıyor ve okutamıyoruz. Okuyup, okutalım çünkü biz kitap okumazsak, çocuklarımız da okumaz.' dedi.

Bozdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sevgi bence, Everest Tepesi'ne inmemecesine çıkmaktır. Sevgi, dikenli bir tarlanın içinde çıplak ayaklarınla kanarcasına koşmaktır. Sevgi, Alaska'nın buzullarında donmak. Sevgi, sevgilide yok olmaktır. Böyle sevdiğin zaman işte gerçek sevgi oluyor. Kitapları ben her şeyden çok seviyorum. Rabb'imi, Hz. Muhammed'i, Kur'an-ı Kerim'i, anamı, babamı, sevgiyi, aşkı, nefreti, güzeli, çirkini yeni her şeyi, bütün nesneleri tanıtan bir şeyi ben nasıl sevmeyeyim? Kitap, yaşam sebebimdir.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
91
9
5
3
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ender Deniz

insan nasıl kitap okumaz

Ender Deniz

umarım ben de böyle biri olma adımları atıyorum

Ender Deniz

gerçekten kitaplar çok özel ve çok güzeller