Görüş Bildir
Haberler
Korkudan Dudaklarınızı Uçuklatacak, "Bu Ne Be?" Dedirtecek 17 Tuhaf Japon Efsanesi

etiket Korkudan Dudaklarınızı Uçuklatacak, "Bu Ne Be?" Dedirtecek 17 Tuhaf Japon Efsanesi

Rinascita
31.08.2016 - 00:02

Buzzfeed derlemiş, biz de sizler için düzenledik. Karşınızda Japon geleneğine ait 17 şehir efsanesi...

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/annakopsky/d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yarık ağızlı kadın

1. Yarık ağızlı kadın

Efsane: Eşi tarafından katledilen kadın, kızgın bir ruh olarak geri dönmüştür. Size güzel olup olmadığını sorduğunda, ne cevap verirseniz yüzünüzü makasla kesecektir.

2. Daruma-san

2. Daruma-san

Efsane: Banyoda kayıp düşen, gözleri çıkarılmış bir kız banyona gelebilir ve bütün gün seni takip edebilir. Bu sebeple, banyoda kimseyle tanışmamaya özen göstermeli.

3. Hanako-san

3. Hanako-san

Efsane: Eğer banyonun kapısını üç kere tıklatırsan, üçüncüde kapının arkasından bir el uzanır. Bu el bazen kanlı olabilir.

4. Onibaba

4. Onibaba

Efsane: Korkunç bir canavar olan Onibaba, şekil değiştirme özelliğini kullanarak yaşlı bir kadın haline bürünebiliyor. Etrafındaki herkesi huzurlu hale getirdiğinde ise onları pişirip, yiyor.

5. Teke Teke

5. Teke Teke

Efsane: Japon bir kadın tren raylarına düşer. Tren üzerinden geçtiği için vücudu ikiye ayrılır. Üst kısmı şimdi ellerini kullanarak sokaklarda hızlıca koşar. Eğer yakalarsa, seni de ikiye ayırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kiyotaki Tunnel

6. Kiyotaki Tunnel

Efsane: Japonya'da bulunan bu tünelin uzunluğu, günün her saat değişiyor. Tünelin içinde bir ayna var. Aynaya bakıp, bir hayalet görürsen ömrünün sonuna kadar orada acı çekerek ölümü beklersin.

7. The Akaname

7. The Akaname

Efsane: Akaname'nin banyoda bulunan bir şeytan olduğuna inanılıyor. Siz banyodayken, kırmızı uzun diliyle ayağınızı yakalayabilir.

8. Kırmızı oda

8. Kırmızı oda

Efsane: Bir internet reklamı şeklinde herhangi birinizin bilgisayarında belirebilir. Efsaneye göre, bilgisayar ekranınızda böyle bir görüntü çıktığında, arkasından hemen 'Kırmızı odadan hoşlandın mı?' şeklinde sevimli bir ses duyuyorsunuz. Sonrasında ise ölü bulunuyorsunuz.

9. Boşluktaki kız

9. Boşluktaki kız

Efsane: Evinizin duvarlarındaki yarıklarda ve boşluklarda saklanıyor. Eğer onu görürsen sana kendisiyle saklambaç oynamak isteyip istemediğini soracak. Eğer kabul eder de oynarsan, seni alıp başka bir boyuta götürecek. Gözünü ayırmadan izlemesi ile biliniyor.

10. Kagome, Kagome

10. Kagome, Kagome

Efsane: Aslında bu bir oyun. Bir grup çocuk gözleri kapalı bir şekilde sabit dururken, diğer bir grup da onların etrafında daire oluşturuyor, şarkılar söyleyerek sabit duran çocukları korkutmaya çalışıyorlar. Oyunun bir diğer versiyonu İç Savaç döneminde oynanırmış. Yalnız o dönemde bu oyunu oynayan çocukların yüzleri ilginç bir şekilde eciş bücüş ve korkutucu bir hal alırmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Manga Ibitsu

11. Manga Ibitsu

Efsane: Gecenin bir yarısı sokakta yürürken, bir kız yanına yaklaşır ve 'Kız kardeşin var mı?' diye sorar. Sen ne cevap verirsen ver, senin kız kardeşine takmıştır artık. İyi bir kız kardeş olmadığın için seni öldürür. Bu durumu önlemenin tek yolu ise, kızı gördüğün zaman kaçmaktır.

12. Makura Gaeshi

12. Makura Gaeshi

Efsane: Yalnız uyuyan çocukların yatağının yanında birden belirir ve başlarının altındaki yastığı alıp, ayaklarının altına koyar. Çocuk uyandığında ise yastığını başının altında değil, ayağının altında bulur.

13. Onryō

13. Onryō

Efsane: İnsanlara zarar verebilen bir hayalettir. Efsana 'Garez' olarak da bilinen filme de ilham kaynağı olmuştur.

14. Kashima Reiko

14. Kashima Reiko

Efsane: Okulların tuvaletlerinde yaşıyor. Eğer onu görürseniz, size sorular sormaya başlıyor ve doğru cevap vermezseniz sizi ortadan ikiye ayırıyor. Ne olursa olsun, eğer doğru cevaplar verip kurtulsanız bile ilk kez onu gördüğünüz günden bir ay sonra yine karşınıza çıkıyor.

15. Aka Manto

15. Aka Manto

Efsane: Halk tuvaletlerini kullandığınızda, tuvalette hem kırmızı hem de mavi renkte rulo tuvalet kağıdı görürseniz dikkatli olmanız gerekiyor. Kırmızı olanı seçersiniz, parçalara ayrılacaksınız ve kıyafetleriniz kanınızla kırmızıya boyanacak. Eğer maviyi seçerseniz, yüzünüz mavi renk olana kadar boğulacaksınız. Eğer 'sarı' derseniz, yaşayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tomino'nun cehennemi

16. Tomino'nun cehennemi

Efsane: Eğer bu korkutucu şiiri sesli bir şekilde okursanız, başınıza korkunç şeyler gelecek. Eğer içinizden okursanız bir şey olmayacak; ama yine de garanti değil. O yüzden en iyisi hiç okumamak. 😊

17. Hitori Kakurenbo

17. Hitori Kakurenbo

Efsane: Diğer bir adı 'saklan ve öldür' olan bu oyunda, oyuncak bir bebeğin içerisine giren ruh, çocukla saklambaç oynamak ister. Kabul edip oynayan çocukları öldürür.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2787
881
638
530
400
312
265
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın