Görüş Bildir
Haberler
Köpek Sahiplenmeyi Düşünenler Buraya! Eğitilmesi En Kolay Köpek Cinsleri Hangileridir?

Köpek Sahiplenmeyi Düşünenler Buraya! Eğitilmesi En Kolay Köpek Cinsleri Hangileridir?

Sueda İlkyaz
22.04.2023 - 08:54

Uzmanlara göre uygun bakım ile tüm köpekler eğitilebilir ancak bazıları belirli durumlara diğerlerinden daha iyi uyum sağlayabilir. Biz de bu daha iyi uyum sağlayan ve kolayca eğitilen köpek türlerini sizin için listeledik! Eğer köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız, işte tercih edebileceğiniz köpek türleri...👇

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/posts/eas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doodle

1. Doodle

Doodle cinsi köpekler teknik olarak safkan bir köpek olmasa da sadık olmaları ve sahiplerini memnun etmek istemeleriyle tanınırlar. Genellikle oldukça dışa dönük, zeki ve sevgi dolu köpeklerdir. Goldendoodle, Labradoodle ve Aussiedoodle dahil her tür Doodle cinsinin son derece tatlı, eğlenceli ve şapşal olduğunu söyleyebiliriz.

2. Golden Retriever

2. Golden Retriever

Golden Retrieverlar çok fazla stresle bile başa çıkabilmeleriyle biliniyor, bu da onları harika hizmet köpekleri yapıyor. Golden Retrieverlar, hepimizin bildiği gibi güvenilirdir ve sahiplerini memnun etmeye kararlıdır. Belirli görevleri öğrenmek için harika bir aday olmalarının nedenlerinden biri de budur.

3. Labrador Retriever

3. Labrador Retriever

Golden Retrieverlar gibi Labrador cinsi köpekler de onları göreve özel eğitim için iyi adaylar yapan birçok özelliğe sahip. Bu köpekler mizaçları ve tavırları nedeniyle harika hizmet köpekleri olabiliyor ve yüksek stresli durumların üstesinden gelebiliyorlar.

4. Bernese Dağ Köpeği

4. Bernese Dağ Köpeği

Büyük bir cins olmalarına rağmen, Bernese Dağ Köpeği'nin eğitilmesi genellikle kolaydır. Bu köpekler çok akıllı ve benzersiz bir tür olarak biliniyor. Ancak süper zeki ve harika mizaçları olsa da çok fazla alan ve egzersiz gerektirdiğinden, türün herkes için uygun olmayabilir.

5. Doberman

5. Doberman

Dobermanlar son derece eğitilebilir köpeklerdir ve genellikle silahlı kuvvetler ve polisle çeşitli rollerde çalışırlar. Sadık ve itaatkarlardır, bu nedenle aileler için harika bir seçim olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Border Collie

6. Border Collie

İçgüdüleri ve çalışma yeteneği ile ödüllendirilen Border Collie'nin en zeki ve eğitilmesi kolay köpek olduğu düşünülmektedir. Çok fazla enerjileri vardır ve de çalışmaya bayılırlar, bu yüzden onları meşgul edebilecek sahiplere ihtiyaçları vardır. Collies, itaat ve çeviklik gibi köpek aktivitelerinde çok yeteneklidir. Bu köpekler genellikle çiftliklerde koyun ve sığırları gütmek için yetiştirilirler. Doğuştan bir gütme içgüdüsüne sahiptirler ve itaat, çeviklik ve patlayıcıları ve uyuşturucuları tespit etmede narkotik köpekler olarak çok başarılı olabilirler.

7. Kaniş

7. Kaniş

Kanişler son derece zeki ve itaatkardır, bu nedenle genellikle eğitilmeleri kolaydır. Minimum tüy dökme özelliğine sahiptirler ve küçük olabilecekleri gibi aynı zamanda büyük boyları da bulunmaktadır. İlginç tüyleriyle bilinen Kaniş, komutları öğrenmede gerçekten çok iyi olabilir.

8. Alman Kurdu

8. Alman Kurdu

Alman Kurtları çalışmaya hazır, memnun etmeye hevesli ve çok motive hayvanlardır. Çabuk öğrenirler ve son derece sadıktırlar, bu yüzden genellikle polis ve askeri köpek olarak kullanılırlar. Alman Kurdu, birçok alanda, polis teşkilatında, silahlı kuvvetlerde ve körler için rehber köpekler olarak, bir çalışma köpeği olarak başarılarıyla tanınır.

9. Minyatür Schnauzer

9. Minyatür Schnauzer

Sevecen ve akıllı Minyatür Schnauzer, küçük bir refakatçi köpek arıyorsanız iyi bir cins olabilir. Minyatür Schnauzer'ları doğru yaklaşım ve tekniklerle eğitmek genellikle kolaydır. Bu köpekler başta inatçı olabilirler, bu nedenle sorumluluk alacak ve ödüle dayalı eğitimle tutarlı olacak kendine güvenen bir sahibe ihtiyaç duyarlar.

10. Papillon

10. Papillon

İnatçı oldukları ve fazlasıyla ilgiye alışkın oldukları için bazı küçük ırkları eğitmek zor olsa da Papillon'lar öğrenme ve memnun etme arzusu olan zeki küçük köpeklerdir. Terapi çalışmaları için mükemmel bir seçim olan Papillon'lar, hastanelere ve bakım evlerine girmek için gereken eğitim kurslarını kolayca geçebilir ve mutlu doğaları ile her zaman neşe kaynağıdırlar.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın