Görüş Bildir
Haberler
Köpeğinizi Mutlu Etmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Köpeğinizi Mutlu Etmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Lisa Campton
08.12.2022 - 10:35

Mutluluk kaynaklarımız olan köpek dostlarımızı daha fazla mutlu etmenin yollarını anlattık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bol bol egzersiz yapmalarını sağlayın.

Köpekler gün içinde çok fazla enerji yüklü olurlar. Bu enerjilerini dışarı atmadıkları zaman rahatsız olurlar. Bu yüzden özellikle köpeğinizin büyüklüğüne göre belli egzersiz ve yürüyüş rotaları çizmelisiniz. Doyasıya koşup oynayan bir köpek daha fazla mutlu olamaz.

2. Rutin olarak veteriner kontrollerini yaptırın.

Tüylü dostlarımızın ne yazık ki bizim gibi konuşabilecekleri bir dilleri yok. Rahatsızlıklarını ancak hareketleriyle anlatabiliyorlar. Bazen de fark etmesi zor olabiliyor. Bu yüzden rutin olarak veterinere götürmeniz köpeğinizi rahatlatacaktır. Eğer bir rahatsızlığı varsa bunu en kısa sürede çözmüş olursunuz.

3. Beslenmelerine ekstra özen gösterin.

3. Beslenmelerine ekstra özen gösterin.

Köpekler yapıları gereği her şeyi yemeğe meyillidir. Hatta çoğu zaman doyma dürtüleri bile bulunmaz. Bu yüzden kullandığınız mamaları köpeğinizin yaşına, türüne ve boyutuna göre özenle seçmelisiniz. Yememeleri gereken şeyleri yediklerinde hastalıklara yakalanmamaları için bu oldukça önemli. Doğru beslenmeyle çok daha mutlu olabilirler.

4. Hijyenik koşullar sağlayın.

4. Hijyenik koşullar sağlayın.

Çoğu köpek suyu sever. Özellikle avcı yakalayıcı türdense. Anca uygun hijyenik koşullar olmazsa mantar ve türevi hastalıklar kapabilirler. Onların gözlerini yakmayacak ve daha rahat hissettirecek şampuanlarla periyodik olarak yıkamalısınız. Temiz bir köpeğin mutluluğunu gözlerinden okuyabilirsiniz.

5. Oyun zamanlarını mutlaka gözetim altında tutun.

Sizin köpeğinizi çok neşeli ve oyuncu olabilir. Bundan şüpheniz yoktur. Ancak karşıdaki köpek için aynı şey geçerli olmayabilir. Travmalı köpeklerle sorun yaşayabilir. Bu yüzden oyun anlarında mutlaka tetikte olun. En mutlu köpek zarar gelmemiş olandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ona oynayabileceği güzel oyuncaklar alın.

Özellikle dişlerini kaşımak için mutlaka bir oyuncağa ihtiyaçları var. Enerjilerini de aynı ölçüde harcayabilecekleri bir oyuncak köpeğinizi dünyanın en mutlu hayvanı haline getirebilir.

7. Ödül maması verin.

Köpekler ödüllendirilmekten çok hoşlanırlar. Bu yüzden köpeğinize dönem dönem ödül mamaları verin. Hem çok mutlu olacaklar hem de daha kolay eğitilebilir olacaklar.

8. Düzenli olarak tarayın.

8. Düzenli olarak tarayın.

Köpekler tarandıklarında resmen zevkten kendilerinden geçiyorlar. Hem toplanmış ve karışmış tüyleri ayırmak hem de daha iyi hissetmelerini sağlamak için sık sık köpeğinizi tarayabilirsiniz.

9. Köpeğinizle konuşun ve doğru iletişim kurmaya çalışın.

Onlar konuşamasa da biz konuşabiliyoruz öyle değil mi? Bu yüzden bol bol köpeğinizle konuşun. Koşulsuz sevgiyi hissedip, iletişim kurduklarındaki mutluluğu görmek paha biçilemez.

10. Ona vakit ayırın ve sevginizi hiç eksik etmeyin.

Tek istedikleri sevgiyken başka ne yapabiliriz ki? Vaktinizi ayırın, beraber oyunlar oynayın ve minik öpücükler kondurun. Bu dünyada köpeğinizi en çok mutlu edecek şey sizin sevginiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın