Görüş Bildir
Haberler
Köpeği Boğmaya Çalışan Saldırgan Yeniden Gözaltına Alındı

Köpeği Boğmaya Çalışan Saldırgan Yeniden Gözaltına Alındı

İstanbul Sarıyer'de köpeği merdiven boşluğana atıp boğmaya çalışan 3O yaşında E.Ç.K isimli erkek, ikinci kez gözaltına alındı. Şiddete maruz kalan sokak köpeği, Sarıyer Belediyesi'ne ait Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ekiplerince tedavi altına alındı. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu istinaden E.Ç.K. isimli erkeğe 2043 TL idari para cezası verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Maalesef ilk geldiği zamanda yemek yemedi, yaş mamayı dahi kabul etmedi'

'Maalesef ilk geldiği zamanda yemek yemedi, yaş mamayı dahi kabul etmedi'

Maden Mahallesi'nde yaşanan olayda bir kişi gece saatlerinde sokakta bulunan sahipsiz bir köpeğe saldırmış, yere yatırdığı köpeğin üstüne çıkarak boğmaya çalışmıştı.Köpeğe uygulanan şiddeti gören mahalle sakinleri tarafından tepki gören saldırgan daha sonra olay yerinden kaçmıştı.

Saldırgan E.Ç.K., gözaltına alındı, daha sonra ise serbest bırakıldı

Saldırgan E.Ç.K., gözaltına alındı, daha sonra ise serbest bırakıldı

Olayın çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüleri, sosyal medyada hızla yayılarak, tepki çekti. Emniyet güçlerinin çalışmasıyla, saldırgan E.Ç.K., gözaltına alındı, daha sonra ise serbest bırakıldı.

Saldırıya uğrayan sokak köpeği Sarıyer Belediyesi ekiplerince gözetim altına alınarak tedavisine devam edilmek üzere Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi'ne getirildi.E.Ç.K. güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine ikinci kez gözaltına alındı. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu istinaden 2043 TL idari para cezası verilen E.Ç.K. Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği büro ekiplerince adliye götürüldü.

'Güzel bir yuvası olacak. Yuvası şimdiden hazır diyebiliriz'

'Güzel bir yuvası olacak. Yuvası şimdiden hazır diyebiliriz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Köpeğin durumu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Aylin Neslişah Aybak, 'Dün gece maalesef sıkıntıyı yaşadı, ondan sonrasında ertesi gün kolluk güçleriyle birlikte buraya getirildi. Acil müdahalesi yapıldı sonuçta bu bir travma hastası, yapılması gereken ilaçlar var, belirli bir süreç var, reçeteleri var, bunların hepsi yapıldı. Tetkikleri yapıldı. Bunun içinde kan tahlilleri var, röntgenler var, bazı hızlı test kitlerinden de sonuçlar aldık. İlk geldiği zaman bu durumundan çok daha kötüydü diyebilirim. İnanılmaz bir psikolojik şokun içerisinde, kesinlikle bize karşı hırçın bir tavrı olmadı. Sevgiyle yaklaşıyor, hatta yine, hala bizden sevgi bekliyor diyebilirim. Maalesef ilk geldiği zamanda yemek yemedi, yaş mamayı dahi kabul etmedi. Sonrasında yavaş yavaş kendisine gelecek diye düşünüyoruz' dedi.

Hayvanlarda da psikolojik travmalar oluşabildiğini belirten veteriner Aybak, sözlerine şöyle devam etti: ''Türkiye'de şuan için belki çok fazla anlaşılmıyor olabilir ama bu hayvanların da kendi düşünce yapıları var. Psikolojik travma yaşayabiliyorlar. Maalesef insanlara benzer travmaları, aynı travmaları yaşıyorlar. Bu ise istemediğimiz sonuçları, bağışıklık sistemi zararlarını, bir düşüşü ortaya çıkarıyor bunu görebiliriz. Birlikte güzel bir şekilde bu durumu atlatmasını planlıyoruz. Şu an hala saldırının izleri var, tepkiyi çok güzel veriyor. Kuyruk sallıyor, vakit geçirmek istiyor. Onun dışında ise hala köpeğimizin bir tepki durumu var, yani sanki 'biraz daha beni rahat bırakın, ben biraz daha dinlenmek istiyorum, başımdan ne geçti' der gibi bir durumu var. İçerideki hasarın boyutunu dışarıdan göremeyebiliriz, yumuşak dokuda gırtlak kısmında bir hasar var. İç tarafta ise fizyolojik olarak tam bir hasar tespiti yapamayabiliriz. Röntgenden gördüğümüz kadarıyla kalça kısmında da bir ayrılma var, topallığı söz konusu zaten.''

Tedavilerin ardından köpeğin sahiplendirileceğini belirten Neslişah Aybak, 'Gelecek süreçte, hukuki süreç sonrasında, köpeğin durumunu takip etmek isteyen hayvanseverler var. Almak sahiplenmek isteyen çok güzel hayvanseverler var. Onlarla bir görüşeceğiz, artık buradan yuvasına gidecek. Güzel bir yuvası olacak. Yuvası şimdiden hazır diyebiliriz. Evine gidene kadar bizim gözetimimiz altında olacak' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
31
12
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bahariye

şerefsiz adi serbest kalıyor! sokaklar güvenli değil mi? kendinizi köpeklerden korumak isterken ölüm barınaklarına o canları yollamak çözüm ve böle şerefsizl... Devamını Gör

yengegeldikmi

Bitkilere bile su veriyorsunuz, konuşuyorsunuz çiçek açıp güzelleşiyor. Hayvanlarda neden olmasın? Üzülme, sevinme, mutlu olma, üşüme, acıkma vs vs. Bu dünya... Devamını Gör

Emre Öztürk

bunu yapan adam insan'da öldürmeye kalkar. takip edilmesi gerekiyor.