Görüş Bildir
Haberler
Kondomun İcadından Önce Doğum Kontrol Amacıyla Kullanıldığına İnanmakta Zorlanacağınız 11 Yöntem

Kondomun İcadından Önce Doğum Kontrol Amacıyla Kullanıldığına İnanmakta Zorlanacağınız 11 Yöntem

Elif
20.11.2021 - 04:36

Dünyadaki en yaygın korunma yöntemi olan prezervatiflerin icadından önce kadınlar hamile kalmamak için epey enteresan yollara başvurmuşlar. İşte hayvan uzuvlarından bitkilere, kulağa geldiği kadar korkunç olan geçmişin korunma yöntemleri! 👇

Kaynak: https://nypost.com/2014/04/29/history...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Limon

1. Limon

Bu geleneğin kaynağı Yahudilerin kutsal kitaplarından olan Talmud'a dayanıyor. Eski dönemlerde kadınlar süngerleri limon suyuna batırıp vajinalarına yerleştiriyorlarmış çünkü sitrik asidin spermleri öldürdüğüne inanılıyormuş.

2. Cıva

2. Cıva

Düşüncesi bile korkunç ancak Antik Çin'de kadınlar gerçekten sıcak cıva içiyorlarmış! Gerçi cıva içmek iç organlara zarar verdiğinden hamile kalmadıkları kesin...

3. Demir suyu

3. Demir suyu

Antik Yunanlılar da nalbantların kullandığı demir suyunu içmenin hamileliği engelleyeceğine inanıyorlarmış. Koronavirüsten korunmak için demir suyu içen insanları düşününce inanması o kadar zor değil aslında. 😅

4. Kola

4. Kola

1950'li yıllarda kolada bulunan karbonik asidin spermi öldürdüğüne inanan kadınlar cinsel birliktelikten sonra kola şişesini çalkalayıp vajinalarına yerleştiriyorlarmış!

5. Hayvan bağırsağı

5. Hayvan bağırsağı

1400'lü yıllarda özellikle Çin ve Japonya gibi Asya ülkelerinde hayvanların bağırsakları bir nevi kondom olarak kullanılıyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kaplumbağa kabuğu

6. Kaplumbağa kabuğu

Yine Japonya'da kondom yerine kullanılan bir diğer hayvan uzvu da kaplumbağaların kabuklarıymış. Hatta inanması zor olsa da bazı hayvanların boynuzları da yine aynı şekilde işlev görüyormuş.

7. Gelincik testisleri

7. Gelincik testisleri

Bu gelenek Avrupa'nın kültürel olarak çöküş yaşadığı ve 'Karanlık Çağ' olarak adlandırılan döneme dayanıyor. Bu dönemde büyüye inanan kadınlar gelinciklerin testislerinden ve siyah kedilerin kemiklerinden yapılan muskaları takıyorlarmış.

8. Suyla yıkamak

8. Suyla yıkamak

Tarih boyunca birçok kadın cinsel organlarını yıkamanın hamileliği engelleyeceğine inanmış. Antik çağlarda kazanlarla ısıtılan sıcak su, sirke, limon suyu ve deniz suyu gibi birçok farklı sıvıyı cinsel birliktelikten sonra kullanmışlar.

9. Timsah dışkısı

9. Timsah dışkısı

Yüzyıllar önce Antik Mısır'da ortaya çıkan bu gelenekte kadınlar, alkali içeren timsah dışkısı ve balı karıştırarak vajinalarına yerleştiriyorlamış.

10. Pamuk

10. Pamuk

Epey uğraş gerektiren bu gelenekte kadınlar, akasya ağacının kabuğunu öğütüp balla karıştırıyor ve hazırladıkları bu macunu bir pamuğa sürüp vajinalarına yerleştiriyorlarmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Yarpuz bitkisi

11. Yarpuz bitkisi

Antik Yunan ve Romalıların favorisi olan bu bitki yüzyıllar önce hem yemeklere tat katması için hem de regli tetikleyip düşük yapmak için çay olarak tüketiliyormuş. Aman dikkat, bu bitkinin çayını fazla tüketmek organ yetmezliğine bile sebep olabiliyor!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
6
2
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Glr

Manyaklar