Görüş Bildir
Haberler
Koltuk Altı Kokunuzla Birilerini Bayıltmadan Önce Deneyebileceğiniz 12 Doğal Yöntem

Koltuk Altı Kokunuzla Birilerini Bayıltmadan Önce Deneyebileceğiniz 12 Doğal Yöntem

Bahar ayları geldi çattı. Hava da ısı derecelerini artırmaya başladı. Böylece toplu taşıma kullananlar da korkulu rüyalar görmeye başladı. İşte kimseyi ter kokunuzla rahatsız etmeden yolculuk etmenizi sağlayacak ve koltuk altı kokularını engelleyebilecek doğal yöntemler. Siz de uzmana danışıp bu yöntemleri denemeye bir an önce başlayabilirsiniz.

Havalar yavaş yavaş ısınıyor. Böylece işkence dolu yolculuklar başlıyor.

Özellikle toplu taşıma kullanan kişilerin maruz kaldığı bu koku, çekilmeeez naleeet bir kokudur.

Terimizi en fazla attığımız bölgemiz olan koltuk altı , otobüste ayakta kaldığımızda tüm kokuyu yayan can alıcı bir bölge. Hatta öyle bir bölge ki sıcak havalarda insanı adeta bir kokarcaya dönüştürebiliyor.

Bazen ne kadar rolon, deodorant kullanırsak kullanalım, ter kokusunu engellemek için yeterli olmuyor!

Zaten bu maddelerin bazıları da hem işe yaramıyor hem de ekosistem ve belki de sağlığınız için zararlı olan kimyasallar barındırabiliyor.

Haydi gelin bu kimyasalları bırakıp doğal yöntemleri denemeye başlayalım!

1. Rolon yerine: Karbonat

1. Rolon yerine: Karbonat

Karbonat, koltuk altı kokusunu engellemek için etkili bir ilaçtır.

  • Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. 

  • Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.

  • Bir şeylerle karıştırmak zor geliyorsa duş aldıktan sonra ıslak koltuk altına uygulayın. Hoş bir koku almak için isterseniz birkaç damla çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz.

2. Deodorant yerine: elma sirkesi

Deodorant yerine daha doğal ürünleri kullanma zamanı geldi! Elma sirkesi, anti-bakteriyel özellikleri sayesinde koltuk altınızdaki bakteriyel büyümeye karşı savaşır. 

  • Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır.

  • Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.

  • Ya da duş alırken koltuk altınızı elma sirkesi ile yıkayın.

3. Her derde deva: Limon

3. Her derde deva: Limon

Limonun asidik özellikleri, koku yaratan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Limonun ayrıca cildin pH düzeylerini değiştirdiği bilinmektedir.

  • Bir limonu dilimleyin ve yavaşça koltuk altlarınıza sürün.

  • Veya 1-2 tane limonun suyunu sıkın ve kötü kokuyu gidermek için koltuk altınızı bu su ile yıkayın. 

  • Temiz bir havluya biraz limon suyu döküp duştan sonra hafifçe koltuk altlarınıza sürerek de uygulayabilirsiniz.

  • Bir bardak suya limon suyu ekleyip kendinize doğal bir deodorant da yapabilirsiniz.

4. Şifa kaynağı: Turp

4. Şifa kaynağı: Turp
  • 15-20 adet turpun suyunu çıkarın ve biraz gliserin ekleyerek bir püskürtme şişesinde karıştırın. Buzdolabında saklayarak sürekli olarak kullanabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.

5. Her buzdolabında bulunan: Domates

5. Her buzdolabında bulunan: Domates
  • Domatesin posasını çıkarın ve doğrudan koltuk altınıza uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra durulayın. 1-2 hafta düzenli kullanımdan sonra farkı hissedeceksiniz.

6. Süper bitkisel: Çay ağacı yağı

6. Süper bitkisel: Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı koltuk altı kokusuna karşı çok etkilidir. Anti-bakteriyel özellikleri zararlı bakterilerden korur.

  • Yapmanız gereken tek şey, bir fincan suya iki damla çay ağacı yağı eklemek. İyice karıştırdıktan sonra bir sprey şişesine doldurun ve doğal bir deodorant gibi kullanın.

  • Çay ağacı yağını doğrudan koltuk altlarınıza da uygulayabilirsiniz.

7. Her eve lazım: Bebek pudrası

7. Her eve lazım: Bebek pudrası

Bebek pudrasının hafif kokusu koltuk altınızın kokusunu bastırabilir. 

  • Kötü kokuyu azaltmak için koltuk altlarınıza biraz bebek pudrası sürün.

8. Ezici gücüyle: Marul

8. Ezici gücüyle: Marul

Marul, koltuk altı kokularını önlemek için mükemmel bitkisel ilaçlardan biridir.

  • Birkaç yaprak marulu ezerek suyunu çıkarın ve doğrudan koltuk altınıza uygulayın. En iyi sonucu almak için duştan sonra uygulamanız önerilir. Kalanını buzdolabında saklayabilirsiniz.

9. Anti bakteriyel etkisiyle: Biberiye

9. Anti bakteriyel etkisiyle: Biberiye

Anti-bakteriyel bir bitki olan biberiye, koltuk altı kokusunu gidermek için faydalıdır. Bazı biberiye yağlarını doğrudan uygulayabilirsiniz.

  • Alternatif olarak, bir bardak suya 8-10 damla biberiye yağı koyun. Etkili sonuçlar elde etmek için iyice karıştırın ve koltuk altına uygulayın.

10. Hoş kokusuyla: Lavanta yağı

Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.

  • Doğal lavanta yağı ile de kendinize bir sprey hazırlayabilirsiniz: Sprey şişesine biraz su dökün, birkaç damla lavanta yağı ekleyin, karıştırın ve kokuyu gidermek için koltuk altlarınıza püskürtün.

Not: Bazı insanların lavanta yağına karsı alerjisi olabilir. Bu nedenle, kullanmadan önce koltuk altınızın küçük bir alanında test edin.

11. Ağız kokusundan sonra koltuk altı kokusunu gideren: Nane

Nane esansiyel yağının koku yaratan bakterilere karşı savaştığı bilinmektedir.

  • Koltuk altı kokularını gidermek için, avucunuza birkaç damla nane yağı alın ve hafifçe koltuk altına sürün.

  • Alternatif olarak, bir bardak suya birkaç damla nane esansiyel yağı ekleyerek bir sprey hazırlayın. Çözeltiyi bir sprey şişesinde doldurun ve doğal bir deodorant olarak kullanın.

12. Acil durum kiti: Ada çayı

12. Acil durum kiti: Ada çayı

Adaçayı, koltuk altı kokusunu tedavi etmek için yararlı bir bitkisel ilaçtır. koltuk altlarında bulunan aşırı aktif ter bezlerinin üzerinde çalışır, böylece aşırı terlemeyi önler. Geçici olarak da olsa ter kokusunu bastırmaya ihtiyacınız varsa: 

  • Bir fincan adaçayı hazırlayın ve bir parça pamuk yardımıyla koltuk altınıza uygulayın. Bölge kuruyunca işlemi tekrarlayın. Son olarak, alanı temiz su ile durulayın.

  • Koltuk altı kokusunu önlemek için seyreltilmiş adaçayı yağı da kullanabilirsiniz.

Ya da tüm bunlarla uğraşmak yerine çok daha uzun vadeli ve kesin bir tedavi yöntemi mevcut: BonTA ile Aşırı Terleme Tedavisi

Ya da tüm bunlarla uğraşmak yerine çok daha uzun vadeli ve kesin bir tedavi yöntemi mevcut: BonTA ile Aşırı Terleme Tedavisi

BonTa ile bölgesel aşırı terleme tedavisi, terlemenin yoğun olarak yaşandığı bölgelere iğneler ile uygun miktarda BonTA maddesinin enjekte edilmesi ile gerçekleşir. Enjekte edilen BonTA maddesi, ter bezlerinde bulunan sinirlerin aşırı oranda çalışmalarına engel olarak, ter üretimini engeller. İşlem öncesinde, kişinin herhangi bir ağrı veya acı duymaması amacıyla uygulama bölgesine lokal anestezik krem uygulanır.

Bu uygulamanın ardından bölge dezenfekte edilerek BonTA işlemine hazır hale getirilir. Yapılan işlem sonrası kişiler, gündelik hayatlarına rahatlıkla geri dönebilirler. İlk bir hafta içerisinde uygulama bölgesinde büyük oranda iyileşme görülür.

BonTa işleminin etkisi genellikle 6 ila 8 ay sürer. 6 ila 8 ayın sonunda BonTa işleminin etkisini yitirmesi ile birlikte kişiler dilerlerse aynı işlemi tekrar uygulatabilir. Bu işlemin birçok kez uygulanmasının sakıncası bulunmaz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
89
29
28
28
14
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?