Görüş Bildir
Haberler
'Taşeron Sanatçı' Dönemi Başlıyor

'Taşeron Sanatçı' Dönemi Başlıyor

Hande öçalan
17.09.2015 - 22:18 Son Güncelleme: 18.09.2015 - 08:53

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tiyatro oyunlarını sahneleme hizmeti ile Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve bando gösterilerini düzenleyecek taşeron elemanı almak için ihale açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İleri haber'den Barbaros Tantan'ın haberine göre; kadrosunda yüzlerce taşeron işçi çalıştıran belediye, tiyatro oyunlarını sahneleme hizmeti ile Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve bando gösterilerinin hizmet alımı için iki ayrı ihale açtı. 

46 Sanatçı Alınacak

Başta temizlik işleri olmak üzere birçok işini taşeron firmalardan temin ettiği personelle yapan, böylece kıdem tazminatından kurtulan ve SGK paylarını da sözleşmeler gereği yüklenici firmalara ödeten Büyükşehir Belediyesi, 1 yıl geçerli olacak olan ihalelerden ilkini 12 Ekim Pazartesi günü saat 15.30’da gerçekleştirecek.

Kadrolaşma Gitgide Azalıyor

Kadrolaşma Gitgide Azalıyor

Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve bando gösterileriyle ilgili olan bu ihalede 46 sanatçı “taşeron” olarak istihdam edilecek. 17 oyuncu ve 4 teknik eleman istihdamını ilgilendiren tiyatro oyunlarını sahneleme hizmet alım ihalesi de, 13 Ekim Salı günü saat 14.30’da yapılacak.

Her yıl milyonlarca liralık araç kiralama ve taşeron ihaleleri ile gündeme gelen belediyenin sanat işlerini de taşeronlaştırması sanat camiasından tepki topluyor. Bir dönemin önemli eğitim kurumlarından olan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde kadrolu sanatçı sayısının neden artırılmadığı, tiyatro gibi önemli bir sanat dalında dahi neden taşeron yönteminin tercih edildiği bilinmiyor.

İleri Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
saykoloji

"Taşeron Sanatçı" da ne ola ki?!? Aha da buraya yazıyorum, bu yayılırsa; 1- Ortalık abidik gubidik "Cast Ajansı" kaynayacak, 2- Tüm olay, Cem Yılmaz' ın ... Devamını Gör